Ook dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma voor Amilishly. Vandaag vertel ik wat meer over één van die samenwerkingen. Ik mag namelijk samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable. Vandaag kwam een breipatroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: De Natsu Top. Eerder verschenen afgelopen jaar in samenwerking met Durable al de Seabreeze Shawl, de Happy Unicorn Stripes Blanket, de Komorebi Plissérok, de Shinrin-yoku sjaal, de Momo Sweater en Chibi Roos Hanako

Dit keer ging ik aan de slag met Durable CoralDurable Coral is een fijne 100% katoen, verkrijgbaar in maar liefst 86 verschillende kleuren. De bollen wegen 50g en hebben een looplengte van 125 meter. De samenstelling van het garen is 100% gemerceriseerd katoen, wat het garen perfect geschikt maakt voor amigurumi, een fijne markttas of een boxkleed bijvoorbeeld. Daarnaast kun je dit garen natuurlijk ook gebruiken om projecten mee te breien, zoals dit prachtige zomerse truitje van Chaicrafts.

Ik koos ervoor om twee kleuren Coral te gebruiken voor een gebreid zomertopje met een simpele voorkant en een achterkant met een mooi kantpatroon.

>> Ben je op zoek naar Durable Coral? Bekijk alle kleurtjes bij CuteDutch.

>> Bij Opmaatgehaakt kun je voor alle 86 leuke kleuren van de Coral terecht.

>> Je shopt de Coral trouwens ook bij Wolplein.

Ik gebruikte voor deze top Coral 323 Atlantis voor de voorzijde. Verder hield ik het patroon voor de voorzijde heel simpel en gebruikte daarvoor tricotsteek. Voor de achterkant van de top gebruikte ik 326 Ivory en breide ik een mooi kantpatroon, zodat de achterkant het statement gedeelte wordt van de top.

Natuurlijk zijn er meer combinaties om te maken voor deze top. Met 86 kleuren Coral om uit te kiezen, kun je alle kanten op. Zelf lijkt het me leuk om nog eens een versie te maken met 228 Raspberry aan de voorkant en 223 Rose Blush aan de achterkant.

Misschien geven deze combinaties je wel inspriratie om aan de slag te gaan met een versie die helemaal aan jouw wensen voldoet:

Atlantis-ivory (originele versie): Coral 323 Atlantis (voorkant) met 326 Ivory (achterkant);
Raspberry-blush: Coral 228 Raspberry (voorkant) met 223 Rose Blush (achterkant);
Indigo-pearl: Coral 357 Indigo (voorkant) met 279 Pearl (achterkant);
Graphite-pink: Coral 324 Graphite (voorkant) met 227 Antique Pink (achterkant);
Tropical-mint: Coral 2140 Tropical Green (voorkant) met 2136 Bright Mint (achterkant).

De naam van deze top komt van het woord ‘Natsu’. ‘Natsu’ is het Japanse woord voor zomer en dat precies wat de inspiratie was voor deze zomerse top. De top heeft een kort model, een simpele (dichte) voorkant met V-hals en bandjes die je in je hals kunt vastknopen. Aan de achterkant is de top heel luchtig en open door het kantpatroon. Het is een fijne top om aan te doen naar het strand, boven je bikini, maar je kunt hem ook aan tijdens een dagje shoppen. En het fijne is dat je niet veel garen nodig hebt om het topje te maken. Met 4 tot 5 bollen kun je deze top al maken. Het patroon is uitgewerkt in 5 maten.

Het breipatroon voor deze sjaal in tweekleurig patent kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Engels, Duits en in het Frans. Naast het patroon, heb je 4-5 bollen Durable Coral nodig in 2 verschillende kleuren en natuurlijk een (rond)breinaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. Wil jij aan de slag met deze top? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de top maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #natsutop of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Natsu Top (NL).

>> Click here for the English version of the pattern: Natsu Top (ENG).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Natsu Top (DE).

>> Cliquez ici pour la version française du patron : Natsu Top (FR).

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: