Zoals ik al eerder vertelde in het blog over de Seabreeze Shawl: Dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma en vandaag vertel ik wat meer over één van die samenwerkingen. Ik mag samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable en vandaag kwam het derde patroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: De Komorebi Plissérok. Eerder verschenen al de Seabreeze Shawl en de Happy Unicorn Stripes Blanket

Dit keer ging ik aan de slag met één van de oudere garens van Durable, de Durable Katoeneen echt klassiek garen, die ongebleekt is en veel gebruikt werd voor het haken van gordijntjes en doilies. Ik wilde met dit klassieke garen een hedendaags ontwerp neerzetten en verwerkte het in een gehaakte versie van de plissérok.

Ik maakte de rok dus om te haken met de Durable Katoen No. 10, een 100% katoen met een metrage van 100g/420m. Voor mijn sample (maat S) heb ik de kleur (087) Ecru gebruikt. De klassieke Durable Katoen is beschikbaar in twee kleuren: (009) Wit en (087) Ecru.
Wil je de rok liever wat meer kleur geven, zou je de rok ook nog kunnen haken met Durable Piece of Cake (beschikbaar in 16 kleuren). De Piece of cake is namelijk bijna gelijk in metrage met 100g/400m.

>> Chefwol is één van de winkels met Durable Katoen nr 10 in het assortiment. Klik hier om het garen te bekijken.

>> Op zoek naar Durable Katoen nr 10? Je shopt dit garen ook bij Wolplein.

De rok wordt gehaakt uit één stuk, wat als voordeel heeft dat je hem niet in elkaar hoeft te zetten als je klaar bent met haken. Daarnaast heb ik het patroon uitgeschreven in tien maten: Maten XS-6XL zijn vertegenwoordigd. Het model op de foto draagt de maat S die gemaakt is voor mensen met een heupomvang van ongeveer 95cm. De rok is bedoeld om op de heup te vallen en waaiert rondom de knieën uit.

De naam van deze rok komt van het woord ‘Komorebi’. ‘Komorebi’ is een Japans woord met de betekenis: zonlicht wat door de bomen schijnt. Door dat prachtige verschijnsel is deze zomerse gehaakte plissérok geïnspireerd. Aan de onderkant van de rok lijkt het licht namelijk op een soortgelijke manier gefilterd te worden.

Het haakpatroon voor de Komorebi Plissérok kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 5 talen: Nederlands, Engels (US + UK), Duits en in het Frans. Naast het patroon, heb je 5-8 bollen Durable Katoen nr 10 nodig en natuurlijk een haaknaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. Wil jij aan de slag met deze rok? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Komorebi Plissérok maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #Komorebiskirt of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Komorebi Plissérok (NL).

>> Click here for the English (US) version of the pattern: Komorebi Pleated Skirt (US).

>> Click here for the English (UK) version of the pattern: Komorebi Pleated Skirt (UK).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Komorebi Faltenrock (DE).

>> Cliquez ici pour la version française du patron : Jupe plissée Komorebi (FR).

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de rok maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #Komorebiskirt of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: