Zoals ik eerder vertelde in het blog over de Seabreeze Shawl: Dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma en vandaag vertel ik wat meer over één van die samenwerkingen. Ik mag onder andere samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable. Vandaag kwam het vijfde patroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: De Shinrin-yoku Sjaal. Eerder verschenen in samenwerking met Durable al de Seabreeze Shawl, de Happy Unicorn Stripes Blanket, de Komorebi Plissérok en Chibi Roos Hanako

Dit keer ging ik aan de slag met twee verschillende garens van Durable, de Durable Forest en de Durable Soqs

Durable Soqs is een goede basis sokkengaren, verkrijgbaar in maar liefst 45 verschillende kleuren. De bollen wegen 50g en hebben een looplengte van 210 meter. De samenstelling van het garen is 75% wol en 25% polyamide, wat het garen dus perfect geschikt maakt voor sokken. Naast het breien van sokken, kun je dit garen natuurlijk ook gebruiken om andere projecten mee te breien: denk aan truitjes, sjaals en mutsen bijvoorbeeld.

Durable Forest bestaat uit 45% acryl, 37% merinowol en 18% zijde. De bollen zijn niet effen, maar bestaan vaak uit een mengeling van twee of meer kleuren, wat het garen een unieke uitstraling geeft. Schrik niet als het bolletje een beetje ruw aanvoelt als je het oppakt. Op het moment dat je het verwerkt, voelt het al veel zachter aan. Ook deze bollen wegen 50g, maar de looplengte is iets minder: 187 meter. Dit maakt het garen ietsje dikker dan de soqs, maar het scheelt niet heel veel.

Ik koos ervoor om deze twee garens samen te gebruiken voor een gebreide sjaal in tweekleurig patent, die aan beide kanten te dragen is. De ene kant heeft de Soqs als ‘hoofdkleur’ en de andere kant de Forest.

>> Ben je op zoek naar Durable Forest? Bekijk alle kleurtjes bij CuteDutch.

>> Bij Chefwol kun je voor leuke kleuren van de Soqs terecht.

>> Je shopt zowel de Soqs als de Forest trouwens ook bij Wolplein.

Ik gebruikte voor deze sjaal Forest 4018 samen met Durable Soqs in achtereenvolgens: (406) Chestnut, (417) Bombay Brown, (2193) Topaz, (2145) Golden Olive en (409) Bleached Sand. Een combinatie die trouwens ook in de smaak viel bij de man in mijn leven.

Natuurlijk zijn er meer combinaties om te maken voor deze sjaal. Met 45 kleuren Soqs en 21 kleuren Forest om uit te kiezen, kun je alle kanten op. Zelf lijkt het me leuk om nog eens een versie te maken met blauwe Forest en een roze gradient en op Instagram is iemand al aan de slag gegaan met een versie met grijze Forest en een gradient die van wit, via grijs naar zwart loopt.

Misschien geven deze combinaties je wel inspriratie om aan de slag te gaan met een versie die helemaal aan jouw wensen voldoet:

Wit-Grijs-Zwart: Forest 4012 met een Soqs gradient in (326) Ivory, (415) Chateau Grey, (2234) Marble, (412) Phantom en (325) Black;
Blauw-Roze: Forest 4005 met een Soqs gradient in (227) Antique Pink, (225) Vintage Pink, (239) Fresia, (420) Paradise Pink en (414) Anemone;
Grijs-Regenboog: Forest 412 met een Soqs gradient in (318) Tomato, (408) Fresh Coral, (411) Mimosa, (403) Parrot Green en (2103) Cobalt;

De naam van deze sjaal komt van het woord ‘Shinrin-yoku’. ‘Shinrin-yoku’ is een Japans woord met de betekenis: bosbaden. Eén worden met de natuur als je de bladeren hoort ritselen, de vogels hoort fluiten en daarbij bewust vertragen om al dit moois in je op te nemen. Bij deze sjaal doe je dat – vertragen – door bewust te genieten van elke steek.

Ik heb ook echt mijn tijd genomen voor deze sjaal en kan zeggen dat ik elke steek bewust gebreid heb, ondanks dat er voor mij op dit project natuurlijk wel een deadline stond ;).

Het breipatroon voor deze sjaal in tweekleurig patent kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Engels, Duits en in het Frans. Naast het patroon, heb je 5 bollen Durable Soqs nodig in 5 verschillende kleuren, 5 bollen Durable Forest in 1 kleur en natuurlijk een rondbreinaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. Wil jij aan de slag met deze sjaal? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de sjaal maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #shinrin-yokuscarf of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Shinrin-yoku Sjaal (NL).

>> Click here for the English (US) version of the pattern: Shinrin-yoku Scarf (ENG).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Shinrin-yoku Schal (DE).

>> Cliquez ici pour la version française du patron : Châle Shinrin-yoku (FR).

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: