About

ABOUT: Alexa
Allereerst: Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak 🙂  Op deze pagina kun je wat meer te weten komen over de persoon achter deze blog. Al denk ik dat deze pagina nooit af is en altijd in de steigers zal blijven staan, want zo is het leven ook.

Wie ben ik?
Ik ben Alexa Boonstra (28) jaar en ik woon met mijn – jawel – hakende vriend in Bleiswijk. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en ook een tijdje werkzaam geweest in het vak. Ik was werkzaam in het Erasmus Medisch Centrum: Daniel den Hoed, het ziekenhuis waar oncologische patiënten werden behandeld. Ondanks dat ik het hier enorm naar mijn zin heb gehad, ligt mijn passie toch ergens anders.
Mijn vrije tijd besteedde ik vooral aan tekenen en aan het haken van amigurumi. Zo lang als ik me kan herinneren ben ik al creatief bezig. Soms verwisselde ik een hobby voor wat anders of probeerde ik andere dingen uit. Ik heb een tijdje sieraden en kaarten gemaakt en zelfs korte verhalen geschreven, maar het tekenen en haken heeft altijd een vast onderdeel in mijn leven gehad en nu nog. Ik ben begonnen met het haken van amigurumi (in 2009) toen het nog niet zo bekend was hier in Nederland. Ik heb namelijk een voorliefde voor Japan en alles wat daar bij hoort. Naast het tekenen van manga vond ik dat ik de kunst van het haken van amigurumi mijzelf ook eigen moest maken.

ABOUT: Amilishly
Amilishly omvat meer dan alleen het blog. Onder deze naam vind je namelijk ook mijn amigurumi ontwerpen.

Blog
Sinds september 2017 heb ik het bloggen opnieuw opgepakt. Ik heb namelijk in 2009 ook al een haakblog gehad, waarop ik deelde waarmee ik bezig was of kleine patronen publiceerde. Ik hoop nu met mijn blog vooral te inspireren, amuseren en je ook wat dingen te leren 😉 Ik hoop in mijn blogs kennis over te kunnen dragen en inspiratie te delen. Niet alleen op het gebied van amigurumi, maar ook over breien en haken in het algemeen.

Amigurumi
Ik ben nu fulltime aan het ontwerpen voor mijn eigen merk en bedrijf. Op het moment ben ik vooral bezig met het ontwerpen van popjes, maar voor beestjes, kleding en home deco draai ik mijn hand natuurlijk ook niet om. Ik ben HBO verpleegkundige, maar dat werkveld heb ik in februari verlaten en nu werk ik fulltime aan Amilishly. Ik ben begonnen met haken toen ik 5 jaar was en begonnen met amigurumi rond 2009.
2018 is het jaar waarin ik ga knallen. Je gaat mij of mijn merk dit jaar op veel plekken tegenkomen 🙂

Veel leesplezier!

Liefs,

FAQ

Waar zijn jouw amigurumipatronen verkrijgbaar?
Ik heb een lijst met verkooppunten opgesteld die ook hier op de site terug te vinden is. Deze kun je boven aan in het menu vinden. In de lijst kun je vinden waar je de losse patronen kunt kopen, maar ook de complete pakketten. 

Maak je ook amigurumi poppen op verzoek?
Op dit moment niet, omdat ik te druk ben met mijn ontwerpen. Er gaat best wat tijd zitten in het haken van poppen en die tijd stop ik liever in het ontwerpen van poppen die ik zelf in mijn hoofd heb.

Welk formaat hebben de Amilishly Poppen?
De poppen Elsa, Phoebe, Miley, Zoë en Fay hebben doorgaans een formaat van 22-24 cm.
Prism is ongeveer 18 cm.
Millie is ongeveer 26 cm (met 2.5mm haaknaald).
Dit is met mijn hand van haken en met de haaknaald die ik gebruik (2.0). Met een grotere haaknaald en dikker garen blijft de verhouding van het popje behouden, echter wordt ze dan groter.

Raad je aan om ijzerdraad in het popje te doen?
Dit ligt volledig aan de bestemming van het popje. Als het popje bestemd is voor een jong kind, zou ik het om veiligheidsredenen niet doen. Zonder het ijzerdraad gedraagt het popje zich als een lappenpop. Is het popje om neer te zetten of voor een ouder kind (die bijvoorbeeld ook met Barbies speelt), kun je er wel veilig ijzerdraad in verwerken. Dit is ook de hoofdreden waarom ik dit niet standaard in het patroon verwerk.

IMG-1512