About

ABOUT: Alexa (Amilishly)

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak πŸ™‚ Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Wie ben ik?
Ik ben Alexa Boonstra (27) jaar en ik woon met mijn – jawel – hakende vriend in Bleiswijk. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en ook een tijdje werkzaam geweest in het vak en mijn vrije tijd besteedde ik vooral aan tekenen en aan het haken van amigurumi. Sinds september 2017 heb ik het bloggen opnieuw opgepakt (ik heb namelijk in 2009 ook al een haakblog gehad).

Wat doe ik?
Op het moment ben ik vooral bezig met het ontwerpen van popjes, maar voor beestjes draai ik mijn hand natuurlijk ook niet om. Ik ben HBO verpleegkundige, maar dat werkveld heb ik in februari verlaten en nu werk ik fulltime aanΒ Amilishly.Β Ik ben begonnen met haken toen ik 5 jaar was en begonnen met amigurumi rond 2009.

Amilishly
Ik ben begonnen met het haken vanΒ amigurumiΒ (in 2009) toen het nog niet zo bekend was hier in Nederland. Ik heb namelijk een voorliefde voor Japan en alles wat daar bij hoort. Naast het tekenen van manga vond ik dat ik de kunst van het haken van amigurumi mijzelf ook eigen moest maken. Dit begon eerst met simpele ontwerpen en dat is nu uitgegroeid totΒ Amilishly.
Ik hoop in mijn blogs kennis over te kunnen dragen en inspiratie te delen. Niet alleen op het gebied van amigurumi, maar ook over breien en haken in het algemeen.

Veel leesplezier!

Liefs,