Zoals ik al eerder vertelde in het blog over de Seabreeze Shawl: Dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma en vandaag vertel ik wat meer over één van die samenwerkingen. Ik mag samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable en vandaag kwam het tweede patroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: De Happy Unicorn Stripes Blanket. 

Ik mocht voor het nieuwste garen van Durable, de Velvet, aan de slag met een ontwerp voor een gehaakte deken en moest bij deze zoete kleuren gelijk denken aan eenhoorns. De Happy Unicorn Stripes Blanket is door de Velvet een heerlijke zacht plaid geworden, waar je lekker op kunt zitten of juist onder kunt kruipen.

Ik maakte dit plaid dus om te haken met de Durable Velvet en de deken in deze kleurstelling is gehaakt door test haakster Cobie Haasnoot. Ze haakte het plaid voor mij in strepen in vier kleuren Velvet: (282) Light Blue, (396) Lavender, (226) Rose en (326) Ivory. Stuk voor stuk zoete kleuren die wanneer ze bij elkaar komen je echt doen denken aan eenhoorns.

Natuurlijk zijn er meer (namelijk 20!) kleuren Velvet om uit te kiezen en kun je het plaid ook maken met:

  • Groentinten: (2137) Mint, (2133) Dark mint, (2150) Forest green en (326) Ivory;
  • Blauwtinten: (282) Light Blue, (2103) Cobalt, (370) Jeans en (326) Ivory;
  • Rosetinten: (226) Rose, (222) Bordeaux, (249) Plum en (326) Ivory;
  • Neutrale tonen: (2212) Linen, (2218) Hazelnut, (385) Coffee en (326) Ivory;
  • Grellow: (415) Chateau grey, (411) Mimosa, (2232) Light grey en (2212) Linen;

De naam van het plaid spreekt waarschijnlijk wel een beetje voor zich. Dit fluweelzachte dekentje in de kleuren van eenhoorns, laat je kindje wegdromen naar een blije wereld waarin eenhoorns en feeën de leukste avonturen beleven. Het is een heerlijk plaid om op te spelen of even onder uit te rusten na een avontuurlijke dag. De strepen worden gemaakt in een leuk structuurtje waardoor het plaid net wat extra’s krijgt.

>> Bij Opmaatgehaakt kun je het complete haakpakket voor de deken vinden in twee kleurstellingen. Bekijk ze hier!

Durable Velvet is een bol gemaakt van chenille garen, bestaande uit: 100% polyester. Een bol weegt 100 gram en heeft maar liefst 180m looplengte. Het resultaat is een heerlijk zacht en knuffelbaar garen wat perfect is voor leuke home deco projecten zoals dekens, kussens, kleden enzovoorts. Ook is de Velvet prima geschikt voor het maken van enorm zachte knuffels. De Velvet is verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren en mijn favoriet is de Mimosa. Ik denk ook echt dat een grellow versie van dit plaid echt een plaatje zou zijn. Om dit plaid te maken, heb je in totaal 17 bollen velvet nodig: 5 in de kleur Ivory en 4 van elke overige kleur.

>> Op zoek naar de Velvet? Je shopt de dit zachte garen bij Opmaatgehaakt.

>> Ook CuteDutch heeft de Velvet in het assortiment. Klik hier om alle kleuren te bekijken.

Het haakpatroon voor de Happy Unicorn Stripes Blanket kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 5 talen: Nederlands, Engels (US + UK), Duits en in het Frans. Naast het patroon, heb je 17 bollen Durable Velvet nodig en natuurlijk een haaknaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. Wil jij aan de slag met dit plaid? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Happy Unicorn Stripes Blanket maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #HappyUnicornStripesblanket of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Happy Unicorn Stripes Blanket (NL).

>> Click here for the English (US) version of the pattern: Happy Unicorn Stripes Blanket (US).

>> Click here for the English (UK) version of the pattern: Happy Unicorn Stripes Blanket (UK).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Happy Unicorn Stripes Blanket (DE).

>> Cliquez ici pour la version française du patron : Couverture Happy Unicorn Stripes (FR).

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de deken maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #HappyUnicornStripesblanket of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: