FAQ

FAQ2020-03-06T10:12:03+01:00

Op deze pagina beantwoord ik de meest gestelde vragen rondom het haken van Amilishly popjes. Misschien staat jouw brandende vraag er ook wel bij! Als je deze post bij je bladwijzers opslaat kun je de antwoorden op de vragen snel weer terug vinden.

Omdat er telkens nieuwe vragen en antwoorden bij komen, wordt deze post op het moment nog een aantal keer aangepast en is het nog niet compleet. Staat het antwoord op jouw vraag er nog niet bij, kun je me altijd een mailtje sturen via info@amilishly.nl.

FAQ #01: Ik wil geen ijzerdraad in het popje doen, kan ik haar dan laten zitten?2020-02-24T10:57:28+01:00

Q: Ik wil geen ijzerdraad in het popje doen, kan ik haar dan laten zitten?

A: Als je er geen ijzerdraad in doet kan het popje alleen ergens tegen aan steunen om te zitten. De pop heeft dan echt een steuntje nodig.
Ik zou het popje dan niet te hard opvullen in de benen en armen, want des te meer vulling, des te moeilijker het popje blijft zitten. Het lijfje en hoofd kunnen dan wel goed opgevuld worden.

FAQ #02: Ik wil geen ijzerdraad in het popje doen, hoe kan ik zorgen dat het hoofd niet omklapt?2020-02-24T11:05:14+01:00

Q: Ik wil geen ijzerdraad in het popje doen, hoe kan ik zorgen dat het hoofd niet omklapt?

A: Het ijzerdraad frame zorgt er normaliter voor dat het nekje van de pop verstevigd is. Als de pop bestemd is voor jonge kinderen, raad ik echter niet aan om dit te gebruiken. Dit betekent dat je pop in dat geval niet de stevigheid in het nekje heeft en meer lijkt op een lappen popje. Het klopt inderdaad dat het hoofd dan topzwaar wordt door het toevoegen van de haren en omklapt.

Als je het popje aan kleine kinderen geeft zou ik dit zo laten of ervoor kiezen de twee rondes van de nek niet te haken zodat je na het minderen gelijk weer meerdert. Dit geeft een klein beetje extra stevigheid, maar voorkomt niet dat het hoofdje nog een beetje omklapt. 

Is het popje voor jezelf of voor een ouder kind, kun je er ook voor kiezen om een schuifspeldje door het nekje heen te schuiven het hoofdje in. De twee uiteinden van het schuifspeldje steken dan in het lichaam en de bolle kant steekt omhoog. Dit geeft ook extra stevigheid aan het nekje.

FAQ #03: Ik wil wél ijzerdraad in het popje doen. Hoe doe ik dat?2021-07-28T09:34:02+01:00

Q: Ik wil wél ijzerdraad in het popje doen. Hoe doe ik dat?

A: Voor het verwerken van ijzerdraad heb ik een blog geschreven waarin dit volledig uitgelegd wordt. Deze kun je {hier} vinden. Ook staat deze tutorial verwerkt in mijn amigurumi haakboek Amilishly Dolls

>> Meer lezen? Dit blog gaat ook op deze vraag in.

FAQ #04: Kan ik ook een grotere variant haken van de poppen die jij maakt?2021-07-28T09:30:35+01:00

Q: Ik wil graag een grotere variant haken van de poppen die in de Amilishly patronen kunnen worden terug gevonden, kan dat?

A: De grootte van de poppen heeft te maken met drie dingen: de gebruikte haaknaald, het gebruikte garen (dikte) en de hand van haken. Je kunt zeker de poppen maken met een dikker garen en een grotere haaknaald om een grotere pop te krijgen. Zelfs met hetzelfde garen en dezelfde haaknaald kun je een ander formaat pop krijgen, dit is weer afhankelijk van jouw hand van haken. De verhoudingen van de poppen blijven intact. De tip die ik je wil meegeven in welk formaat je de poppen ook haakt: zorg dat je steken strak genoeg op elkaar zitten zodat de vulling niet doorschijnt. Als dat niet het geval is kun je kiezen om een kleinere haaknaald te gebruiken met hetzelfde garen om dit te bewerkstelligen.

De bovenstaande afbeelding toont Suzume uit het boek Amilishly Dolls. De kleine pop (links) is gemaakt met haaknaald 2.0 en 1.5mm in combinatie met Yarn&Colors Must-Have en Scheepjes Maxi Sweet Treat. Ze heeft 6mm ogen en is ongeveer 22,5cm. De grotere pop (rechts) is gemaakt met haaknaald 3.25 en 2.5mm in combinatie met Yarn and Colors Epic en Scheepjes Catona. Ze heeft 9mm ogen en is ongeveer 34cm. 

>> Meer lezen? Dit blog gaat ook op deze vraag in.

FAQ #05: Ik heb een vraag over één van de Amilishly patronen, wat moet ik doen?2021-07-28T09:42:03+01:00

Q: Ik heb een vraag over één van de Amilishly patronen, wat moet ik doen?

A: Heb je een vraag over één van de Amilishly patronen, snap je iets niet helemaal of wil je iets dubbelchecken? Stuur me dan gerust een mailtje via info @ amilishly .nl (zonder spaties) en dan help ik je verder.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van kleurtjes voor jouw pop? Dan kun je ook terecht in de speciale Amilishly Facebookgroep, waar de enthousiaste leden je graag verder helpen. Ook kun je in de groep andere kleurstellingen vinden van de poppen om je van inspiratie te voorzien.

>> Klik hier om lid te worden van de We love Amilishly Facebookgroep.

FAQ #06: Hoe zet je de amigurumi brilletjes vast aan een pop of knuffel?2021-08-20T07:53:18+01:00

Q: Hoe zet je de amigurumi brilletjes vast aan een pop of knuffel?

A: Ik zet de amigurumi brilletjes zelf nooit vast, want ze passen perfect op de hoofdjes van mijn amigurumi en ik vind het leuk om het brilletje echt als accessoire te gebruiken. De ene keer zet ik het brilletje echt op, de andere keer draagt Elsa het brilletje in haar haar bijvoorbeeld.

Mocht je de brilletjes tijdelijk willen vastzetten, kun je dat doen door gebruik te maken van een kopspeld.
Wil je de brilletjes echt voor een lange tijd vast zetten, dan kun je dat doen door door even in de kleur van de huid van de amigurumi een paar stiksteekjes te maken door het gaatje in het brillenpootje.

>> Klik hier om alle varianten van de amigurumi brilletjes te bekijken.

Go to Top