Zoals ik eerder vertelde in het blog over de Seabreeze Shawl: Dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma en vandaag vertel ik wat meer over één van die samenwerkingen. Ik mag onder andere samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable. Vandaag kwam het vierde patroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: Chibi Roos Hanako. Eerder verschenen in samenwerking met Durable al de Seabreeze Shawl, de Happy Unicorn Stripes Blanket en de Komorebi Plissérok. En Hanako heeft dit jaar ook al in het Amigurumi Magazine 5 van de makers van Aan de Haak gestaan. 

Dit keer ging ik aan de slag met één van de meest bekende garens van Durable, de Durable Coral (mini). Durable Coral is een echte basis voor iedere amigurumi haker en is ook in kleine bolletjes beschikbaar onder de naam Durable Coral mini. De grote bolletjes wegen 50gr en hebben 125m op een bol. De kleinere Coral mini weegt 20gr en bevat 50m.

Ik maakte de popjes dus met de kleine variant: Coral mini. Een 100% gemercerizeerd katoen met een metrage van 20g/50m. Ik had gelijk twee kleurstellingen in mijn hoofd voor dit meisje, ook om te laten zien wat kleuren kunnen doen met een ontwerp. 

Hanako met de rode roos als rok haakte ik met de volgende kleuren: (2191) Pale peach, (2207) Ginger, (222) Bordeaux en (2150) Forest green
Hanako met de gele roos als rok haakte ik met deze kleuren:  (385) Coffee, (2230) Dark brown, (2206) Lemon Curry en (2147) Bright green

>> Ben je op zoek naar Durable Coral mini? Bekijk alle kleurtjes bij CuteDutch.

>> Wil je liever de 50gr bollen? Bij OpMaatGehaakt kun je voor alle bolletjes terecht.

>> Je shopt de Coral mini trouwens ook bij Wolplein.

Hanako wordt net als alle andere Amilishly poppen gehaakt uit één stuk, wat als voordeel heeft dat je haar niet in elkaar hoeft te zetten als je klaar bent met haken.

>> Wil je weten welke Amilishly poppen je nog meer kunt haken? Klik dan hier voor alle haakpatronen.

Dit kleine amigurumi meisje heeft een schattig bloemenjurkje, bestaande uit rozenblaadjes. Ze is niet het eerste meisje wat ik haakte, geïnspireerd op bloemen. Eerder haakte ik voor de YLAbox al Sakura, het kersenbloesemmeisje. Daarna verscheen, als los Amilishly patroon, popje Suïsen. Suïsen inspireerde ik op mijn favoriete bloem: de narcis.

Het meisje heeft, net als Sakura en Suïsen, een Japanse naam meegekregen: Hanako. Hanako heeft ‘bloemenkind’ als betekenis, wat ik gezien haar kleine formaat en natuurlijk haar rozenjurkje wel toepasselijk vond.

Het haakpatroon voor de chibi rozenmeisjes kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 5 talen: Nederlands, Engels (US + UK), Duits en in het Frans. Naast het patroon, heb je 4 bollen Durable Coral mini nodig in 4 verschillende kleurtjes en natuurlijk een haaknaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. Wil jij aan de slag met deze meisjes? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Hanako maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #chibidollHanako of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Chibi Hanako (NL).

>> Click here for the English (US) version of the pattern: Chibi Hanako (US).

>> Click here for the English (UK) version of the pattern: Chibi Hanako (UK).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Chibi Hanako (DE).

>> Cliquez ici pour la version française du patron : Chibi Hanako (FR).

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Hanako maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #chibidollHanako of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: