Dit jaar staan een aantal hele leuke samenwerkingen op het programma en vandaag kan ik jullie eindelijk vertellen over de eerste van die samenwerkingen. Ik mag samenwerken met het Nederlandse garenmerk Durable en afgelopen week kwam het eerste patroon uit wat ik voor Durable mocht ontwikkelen: De Sea Breeze Shawl. 

Ik ben gek op sjaals en ik ben zo’n iemand die echt wel 10 verschillende sjaals in haar kast heeft hangen. Ik vind het daarom ook enorm leuk om zelf sjaals te ontwerpen, zowel gehaakt als gebreid. En mijn favoriete techniek voor een sjaal? Kant! Kantpatronen hebben een heerlijk ritme waar je alle kanten mee op kunt. Om een kantpatroon goed tot zijn recht te laten komen, kies ik vaak voor effen garens, garen met een spikkeltje of garens met een heel lang kleurverloop.

Deze sjaal is een voorbeeld van zo’n lang kleurverloop. Ik maakte dit ontwerp om te haken met de Durable Colour Cake en de sjaal in deze kleurstelling is gehaakt door test haakster Cobie Haasnoot. Ze haakte de sjaal voor mij in de prachtige kleurstelling (6014) Upside down pineapple, mijn favoriete kleurstelling van de Colour cake. Het lange verloop zorgt voor een colour block effect en geeft kleur aan de sjaal, zonder dat je zelf van kleur hoeft te wisselen. Het gaatjespatroon doet de rest.

Dit maakt de Sea Breeze Sjaal een gehaakte kantsjaal die perfect is voor de heerlijke zomer avonden op het strand. Het prachtige gaatjespatroon in combinatie met het prachtige verloop van de Colour Cake zorgt voor een echte must-have in jouw zomer garderobe.

De naam van deze sjaal komt van het idee dat je deze sjaal omslaat tijdens zo’n heerlijke zomerse avond, als je een strandwandeling maakt en de zeebries opsteekt. Sea Breeze is ook een naam van een cocktail. Cocktails geven mij echt een vakantie gevoel, want voor mij is een keertje een cocktail drinken tijdens een vakantie (in eigen land of buitenland) iets wat mijn vakantie compleet maakt. Echte vakantie vibes inspireerden deze sjaal dus en ik hoop dat de sjaal jou ook mooie zomerse herinneringen mag geven tijdens het haken én dragen.

De Durable Colour cake is een cake gemaakt van een menggaren: 55% is organisch katoen en de andere 45% is anti pilling Acryl. Een cake weegt 250 gram en heeft maar liefst 1000m. Omgerekend is dat 400m/100gr wat gelijk staat aan sokkendikte. Het resultaat is een heerlijk zacht garen wat perfect is voor leuke projecten zoals sjaals, zomerse topjes, dekens, enzovoorts. De Colour cake is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren en mijn favoriet is zoals gezegd de Upside down pineapple. Al ben ik ook enorm benieuwd naar wat de andere kleuren Colour Cake doen met deze sjaal. Een versie in de kleur (6001) Razzberry Razzmatazz is daarom al in de maak. Om deze sjaal te maken, heb je voldoende aan één cake.

>> Op zoek naar de Colour Cake? Je shopt de garencake bij Wolplein.

>> Ook Creamijn heeft de Colour Cake in het assortiment. Klik hier om alle kleuren te bekijken.

Het haakpatroon voor de Seabreeze Shawl kun je vinden op de website van Durable en kun je kostenloos downloaden. Het patroon is beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Engels (US + UK) en in het Duits. Naast het patroon, heb je een bol Colour Cake nodig (of ander garen met dezelfde dikte: Durable Soqs is een optie voor een winterse versie) en natuurlijk een haaknaald waarmee je de juiste steekverhouding kunt halen. De gaatjes gaan openstaan als je de sjaal blockt: daarvoor heb je Eucalan, spelden en een mat of handdoek nodig. Wil jij aan de slag met deze sjaal? Hieronder vind je de links waar je het patroon kunt downloaden. Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de sjaal maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #Seabreezeshawl of #amilishly.

>> Klik hier voor de Nederlandse versie van het patroon: Sea Breeze Shawl (NL).

>> Click here for the English (US) version of the pattern: Sea Breeze Shawl (US).

>> Click here for the English (UK) version of the pattern: Sea Breeze Shawl (UK).

>> Klicken Sie hier für die Deutsche Version des Musters: Sea Breeze Shawl (DE).

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de sjaal maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #Seabreezeshawl of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: