Het haken van poppen is op dit moment een steeds grotere trend aan het worden onder haakliefhebbers. Het is ook heel leuk om te doen! Je kunt sierpoppen haken of een mooie gehaakte lappenpop, maar ook kun je aan de slag met het haken van een aankleedpop. Wat het haken van een aankleedpop zo leuk maakt, is dat je deze poppen telkens kunt voorzien van een andere outfit en zo een compleet eigen uitstraling kunt geven. De kleding van de amigurumi zorgt namelijk deels dat het karakertje van de pop tot leven komt. In dit blog vind je daarom 5 haakpatronen voor aankleedpoppen en 5 patronen voor kledingsetjes om te haken, zodat jij van start kunt met het creëren van jouw eigen poppenwereld.

Wat maakt een aankleedpop bijzonder?

Als je poppen gaat haken, heb je de keuze om aan de slag te gaan met aankleedpoppen en met sierpoppen. Een aankleedpop verschilt van een sierpop, doordat de aankleedpop vaker bedoeld is om mee te spelen en je de kleding bij deze poppen aan- en uit kunt doen. Bij een sierpop zit de kleding vaker vast aan de pop en is de pop niet per se bedoeld om aan- en uit te kleden.

Dit maakt dat een aankleedpop, doordat je outfits en accessoires kunt wisselen, extra veelzijdig is. Ze geven veel speelplezier voor kinderen, maken een leuk cadeau of zijn heel afwisselend als je ze telkens in een andere outfit op de seizoenstafel neerzet of fotografeert tijdens het beleven van leuke avonturen.

10 leuke patronen voor gehaakte aankleedpoppen

We starten het lijstje met 5 haakpatronen voor aankleedpoppen. Deze haakpatronen bevatten elk een volledige beschrijving voor het haken van de pop en de kleding die ze aan hebben op de foto. Met drie meisjes en twee jongens, is het al een heel veelzijdig clubje.

1 Elsa
Met het Amilishly haakpatroon voor aankleedpop Elsa, kun je zelf het meest bekende amigurumi popje van Amilishly maken. Dit hippe meisje, met haar lange haren en karakteristieke tuinbroekje, staat klaar om jouw hart te veroveren. Dit gehaakte meisje wordt ongeveer 23 cm groot met de aanbevolen materialen in het patroon en een strakke hand van haken.

2 Killian
Killian is één van de vriendjes van Elsa, het meest bekende amigurumi popje van Amilishly. Killian heeft een opgeschoren kapsel en heeft een leuk shirt en zijn favoriete korte broek aan. Killian beleeft samen met Elsa de leukste avonturen. Deze stoere gehaakte jongenspop is maar liefst 23 cm groot, wanneer gehaakt met de aanbevolen materialen in het haakpatroon en een strakke hand van haken.

3 Malaika
Malaika is een prachtig amigurumi popje van Amilishly en één van de vriendinnetjes van Elsa. Dit prachtige meisje met haar volle bos met krullen en prachtige tapestry gehaakte rok, haak je met behulp van het Amilishly haakpatroon voor aankleedpop Malaika.

4 Malu
Malu is ook één van de vriendinnen van Elsa. Ook dit prachtige gehaakte poppenmeisje met Hawaiiaanse roots is gezegend met een volle bos met haar. Je kunt dit mooie aankleedpopje haken met het Amilishly haakpatroon voor aankleedpop Malu.

5 Levi
Aankleedpop Levi is één van de vriendjes van Elsa, het meest bekende amigurumi popje van Amilishly. Levi heeft een opgeschoren kapsel met krulletjes en heeft een leuk shirt en zijn favoriete korte broek aan.

Naast deze 5 leuke poppen, deel ik in dit blog ook 5 outfits waarmee je aan de slag kunt gaan. De onesie kan bijvoorbeeld worden aangepast van een eenhoorn naar een dino, zodat hij leuk is om te haken bij de jongenspoppen Killian en Levi. Ook de Toren prins & prinses outfit kan in combinatie met de patronen voor de jongens poppen worden gebruikt.

6 Festival Outfit
Het allereerste kledingsetje wat ontwikkeld werd voor aankleedpop Elsa is de festival outfit. Dit kledingsetje heeft een kanten topje en een shortje, een leuk vestje en hippe beenwarmers. Al deze kledingstukjes zijn in een groot scala aan kleuren te haken, waardoor je voor elke aankleedpop een leuk festival outfitje kunt haken in de kleuren die het mooiste bij de aankleedpop passen. Daarnaast zijn de kledingstukken uit dit haakpatroon heel goed te mixen en matchen met andere kledingstukken voor de gehaakte Amilishly aankleedpoppen.

7 Unicorn Onesie & Dino Onesie voor de jongens
Deze kledingset bestaat uit een eenhoorn onesie, schattige slofjes en een heerlijk dekentje. Met de aanpassing, kun je met dit kledingsetje voor de jongens aankleedpoppen een dino onesie maken. Hierdoor wordt dit kledingsetje nog veelzijdiger. De eenhoorn en dino onesies zijn perfect als de poppen een slaapfeestje gepland hebben.

8 Elsa loves Pink
Elk poppenmeisje houdt van leuke jurkjes toch? Elsa en haar vriendinnetjes zijn er dol op. In de Elsa loves Pink Outfit vind je daarom 2 hele leuke jurkjes en een top en broek om de kledingkast mee uit te breiden.

9 Granny Style
Een leuk granny vest, een heerlijke grannysquare deken om onder te kruipen en voor de meisjes aankleedpoppen een granny style zomerjurkje. Dat zijn de kledingstukken die je kunt terugvinden in dit vrolijke kledingsetje. Deze kledingset past perfect in de huidige Granny Square trend, voor de modebewuste aankleedpopjes onder ons.

10 Toren prins & prinses outfit
Ook deze outfit is te gebruiken met alle vijf de Amilishly aankleedpoppen, want je vindt hierin niet alleen een prachtige prinsessenjurk, maar ook een prinselijke outfit. De Toren Prins(es) Outfit is de perfecte outfit voor Halloween of wanneer de poppen zich in een sprookje willen wanen.

Benieuwd naar welke kledingsetjes nog meer beschikbaar zijn? Je vindt [hier] een compleet overzicht.

Algemene tips voor het haken van aankleedpoppen en hun outfits

De Amilishly aankleedpoppen zijn zo ontworpen dat ze ook met elkaar van kleding kunnen wisselen. Elsa, Malaika en Malu kunnen van kleding wisselen met elkaar, maar Killian en Levi kunnen ook elkaars kleding aan. Hierdoor kun je nog meer combinaties maken met de kleding van de poppen.

Schrijf altijd op met welke maat haaknaald je de aankleedpop gehaakt hebt, zodat het makkelijker wordt om de poppenkleding te laten passen en ervoor te zorgen dat de poppen die je later haakt met dezelfde maat haaknaald gehaakt worden. Meer tips over het haken van kleding en accessoires voor jouw aankleedpop vind je [hier].

Experimenteer gerust met andere kleuren of materialen dan aangegeven staan in het haakpatroon om de pop of de kledingstukken helemaal naar jouw wensen aan te passen. Dit zorgt ervoor dat de pop helemaal past bij jouw wensen.