Creëer de perfecte garderobe voor jouw gehaakte aankleedpop: alle Amilishly kledingpatronen voor amigurumi op een rij!

Inmiddels heeft mijn gehaakte aankleedpop Elsa al een prachtige collectie met gehaakte outfits verzameld. In dit blog deel ik een uitgebreid overzicht van alle beschikbare gehaakte poppenkleding en accessoires voor Elsa en haar poppenvriend(inn)en. Bovendien zal dit blog regelmatig worden geüpdatet met de nieuwste amigurumi haakpatronen zodra Elsa’s garderobe wordt uitgebreid. 

Elsa is mijn geliefde amigurumi aankleedpop, en haar vriendengroep is inmiddels gegroeid met de toevoeging van de patronen voor poppen Malaika, Malu, Killian en Levi. Het leuke van deze poppen is hun veelzijdigheid; ze kunnen allemaal worden aangekleed en hun outfits onderling uitwisselen. Malu kan bijvoorbeeld Elsa’s tuinbroekje dragen, terwijl Malaika wel eens pronkt met Malu’s bloemenketting. Elsa is zelfs gespot in de prachtige grafische rok van Malaika. Daarnaast zijn er extra haakpatronen met kleding die door alle drie de meisjes kunnen worden gedragen, zoals een festivaloutfit, een comfortabele onesie en feestelijke Kerstkleding.

Ben jij klaar om jouw Amilishly aankleedpop een prachtige garderobe te geven? Het is zo leuk om poppenkleding te haken voor jouw amigurumi en Elsa haar magische wereld bij ieder kledingstuk meer tot leven te zien komen. Wil je nog wat extra tips voor het haken van kleding voor jouw aankleedpop? Lees dan >>dit<< blog met fijne tips.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset: Festival Outfit

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu

Het eerste Amilishly kledingsetje in deze lijst is de betoverende Festival Outfit. Dit is het allereerste extra kledingsetje dat speciaal is ontworpen voor de avontuurlijke amigurumi aankleedpop Elsa. Naast haar vertrouwde tuinbroekje heeft Elsa met dit haakpatroon ook een hip festival outfitje. Dit kledingsetje is perfect voor Elsa haar avonturen over de hele wereld: van Coachella in Californië tot Lowlands en PinkPop in ons eigen kikkerlandje!

Dit hippe haakpatroon bevat gedetailleerde instructies voor vier extra kledingstukken:

 1. Een charmant kanten topje;
 2. Een stijlvolle korte broek;
 3. Schattige beenwarmers;
 4. Een modieus vest.

Niet alleen Elsa kan de show stelen in deze outfit. Ook aankleedpoppen Malu en Malaika kunnen deze toffe kledingset dragen. Mix en match de kledingstukken uit dit patroon met de standaard outfits van Elsa, Malu of Malaika voor eindeloze combinatiemogelijkheden.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Het originele festival outfitje voor Elsa, het outfitje gedragen door Malu en gehaakt door Thamar @Thammiehaakt, Elsa en Malaika beide aangekleed met het festival outfitje.

>> Heb jij het festival outfitje al gemaakt voor jouw Elsa, Malu of Malaika? Deel het resultaat dan gerust in de Amilishly groep op Facebook!

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 2: Verjaardags Outfit

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu

Elsa is ready to party! Vier de verjaardagen van jouw gehaakte vriendinnetjes Elsa, Malaika en Malu in stijl met de speciale Verjaardags Outfit. Verjaardagen zijn speciale momenten en daar hoort uiteraard een feestelijke kledingset bij. De Verjaardags Outfit is een exclusieve amigurumi kledingset die speciaal is ontworpen voor Elsa’s (en mijn eigen) verjaardag tijdens de Breidagen van mei 2018 in Rijswijk. Dit topje is zelfs één van mijn persoonlijke favorieten voor Elsa, omdat het aan twee kanten te dragen is!

Het haakpatroon omvat gedetailleerde instructies voor twee extra kledingstukken en twee accessoires:

 1. Een topje met een solide voorkant en een kanten achterkant;
 2. Een rokje met een charmante textuur;
 3. Een feestelijk hoedje;
 4. Een ballon om het feestje compleet te maken.

Niet alleen Elsa kan stralen in deze feestelijke outfit. Ook aankleedpoppen Malu en Malaika kunnen in deze bijzondere kledingset schitteren. De gehaakte amigurumi kledingstukken uit dit patroon, kunnen bovendien moeiteloos worden gecombineerd met de standaard outfits van Elsa, Malu of Malaika. Het kledingsetje is alleen nog maar als digitaal patroon beschikbaar en je kunt het patroon hier vinden: >> Klik hier <<

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Het originele verjaardags outfitje voor Elsa, het outfitje gecombineerd met het vest en de beenwarmers uit het festival outfitje en gedragen door Malaika, Malu gemaakt door @sunshinetries met het Verjaardagsoutfitje in effen kleuren.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 3: Unicorn Onesie

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika, Malu, Killian en Levi

Achter dit kledingsetje zit wel een grappig verhaal. Voor het boek: ‘Héél veel knuffels HAKEN met deze dubbeldikke DenDennis’, kreeg DenDennis een nieuwe outfit: een Eenhoorn Onesie! DenDennis daagde mij uit om ook voor Elsa een Eenhoorn Onesie te ontwerpen, zodat ze op de Kreadoe in 2018 samen in hun onesies op de foto konden. Ik maakte het haakpatroon van de Amilishly Eenhoorn Onesie voor Elsa compleet met sloffen en een dekentje. Nu kun jij ook deze knuffelige outfit haken voor je gehaakte aankleedpoppen.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van twee extra kledingstukken en een accessoire voor Elsa:

 • Een schattige eenhoornonesie;
 • Lieve sloffen;
 • En een zacht dekentje.

Dit leuke kledingsetje is geschikt voor Elsa, Malu en Malaika. Met de Eenhoorn Onesie, de slofjes en het dekentje zijn ze namelijk klaar voor een comfortabele avond op de bank, voor een slaapfeestje of voor Halloween.

Ook voor de jongenspoppen Killian en Levi kun je aan de slag. Je geeft de Eenhoorn Onesie een stoere twist met de Dino Onesie modificatie. Als je het eenhoorn onesie patroon hebt, hoef je alleen nog maar de dino modificatie te downloaden en je kunt de onesie aanpassen tot een versie waar de jongens heel blij van worden.

>> Klik hier voor de modificatie van het onesie patroon en maak daarmee een dino onesie!

Bekijk de Instagram-foto’s hieronder voor onesie inspiratie: Van een vrolijke uitdaging met DenDennis, tot Elsa’s sprookjesachtige eenhoorn onesie en Killian in zijn stoere dino onesie.

>> Ben je benieuwd naar het volledige verhaal achter de onesie? Je leest het blog hier!

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 4: Casual Day Outfit

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu

In november 2019 vond er weer een uitbreiding plaats in de garderobe van Elsa, Amilishly’s avontuurlijke aankleedpop. Het Casual Day kledingsetje voegde maar liefst drie extra kledingstukken toe aan de collectie met gehaakte amigurumi kleding. De Casual Day set is het perfecte kledingsetje voor ontspannende dagen vol stijl.

Dit amigurumi haakpatroon bevat de beschrijving voor drie extra kledingstukken:

 1. Elegant strapless jurkje;
 2. Comfortabele lange broek;
 3. Stijlvol truitje met kant detail.

Niet alleen Elsa, maar ook de poppen Malu en Malaika kunnen stralen in deze prachtige kledingset, zorgvuldig ontworpen om jouw aankleedpoppen er prachtig uit te laten zien. Voeg een vleugje elegantie toe aan Elsa’s look met een schitterend strapless jurkje. Voor de dagen waarop comfort voorop staat, is er een modieuze, langere broek en het truitje met lange mouwen en kantdetail voegt een vleugje verfijning toe aan de outfit van Elsa, perfect voor die koudere dagen. Met het Casual Day Outfit haakpatroon geef je de garderobe van jouw aankleedpop een eigentijdse en stijlvolle twist, zodat ze optimaal van haar vrije dagen kan genieten.

Bekijk de Instagram foto’s hieronder voor meer inspiratie: Elsa in het elegante jurkje uit de set, het outfitje gehaakt door Thamar @Thammiehaakt, en het comfortabele broekje uit de set, gehaakt met handgeverfde wol.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 5: Kerst Outfit

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu

Met de betoverende Kerst Outfit creëer je magische feestdagen voor Aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu. Voeg een vleugje magie toe aan de Kerstviering met het haakpatroon voor het Kerstjurkje en maak de look compleet met elegante laarsjes, waardoor jouw aankleedpoppen tijdens de Kerst de show stelen.

Ik wilde al zo lang een leuk Kerst jurkje voor Elsa maken, maar het kwam er telkens niet van. Dan had ik weer leuke ideeën voor een Kerst popje, dan was ik met mijn boek bezig. In december 2020 kreeg de garderobe van Elsa eindelijk die sprankelende update, perfect voor de meest feestelijke tijd van het jaar: Kerst!

Dit feestelijke kledingsetje bevat de haakpatronen voor twee extra kledingstukken:

 1. Een magisch Kerstjurkje;
 2. Sierlijke laarsjes.

Niet alleen Elsa, maar ook de poppen Malu en Malaika kunnen genieten van deze feestelijke outfit. Zo poseert Malaika in het jurkje voor haar jaarlijkse foto Kerstkaart en draagt Elsa het jurkje als ze tijdens Kerstavond gezellig met haar vrienden cadeautjes uitwisselt.

Bekijk de Instagram foto’s hieronder voor inspiratie: Elsa in het prachtige kerstjurkje uit de set, Patricia’s alternatieve kleurvariatie van het jurkje op haar Elsa @sunshinetries, en de betoverende Malaika in het Kerstjurkje.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 6: Accessoireset Summer Magic

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika, Malu, Killian en Levi

Ontdek de Zomer Accessoire Set, gelanceerd in juli 2021, waarmee de garderobe van Elsa wordt uitgebreid met accessoires voor een dag vol strandplezier! Met deze drie accessoires kunnen Elsa en haar vriendinnetjes Malu en Malaika de hele zomerdag op het strand doorbrengen. Natuurlijk kunnen ook Levi en Killian ook delen in de lol van dit veelzijdige setje.

Dit haakpatroon bevat gedetailleerde instructies voor het creëren van drie onmisbare strandaccessoires voor Elsa:

 • een strandlaken;
 • een zwemband
 • een strandbal.

Het knusse en comfortabele strandlaken voor ontspanning aan zee, de speelse zwemband om veilig te dobberen in de golven en een vrolijke strandbal voor urenlang plezier op het zand. Dit amigurumi accessoire setje is ontworpen voor alle Amilishly aankleedpoppen: Elsa, Malu, Killian, Levi en Malaika kunnen allemaal met dit setje naar het strand. Het voegt een vleugje ‘zomerse magie’ toe aan de speelervaring van deze poppen.

De bijgevoegde Instagram afbeeldingen tonen het plezier en de veelzijdigheid van de Zomer Accessoire Set. Van (Lente) Elsa die pronkt met de nieuwe accessoires tot Elsa en Malu die samen genieten op het strand. Ook Malu, gemaakt door Patricia @sunshinetries, geniet van het zomerse weer op het strand met haar nieuwe accessoire setje in pastelkleuren.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset 7: Kledingset Summer Magic

voor Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malaika en Malu

Ontdek de Zomer Kledingset, uitgebracht in juli 2021, waarmee de garderobe van Elsa wordt uitgebreid voor een dag vol zomers strandplezier! Dit veelzijdige setje stelt Amilishly aankleedpoppen Elsa, Malu en Malaika in staat om zich op een mooie stranddag stijlvol te kleden en al hun strandvondsten in een prachtige strandtas mee te nemen.

Dit haakpatroon bevat gedetailleerde instructies voor het creëren van drie essentiële zomerse items voor Elsa:

 • een rok;
 • een kanten vest voor over de bikini;
 • een strandtas.

Dit kledingsetje met een zomerse en trendy rok, een elegant vest met kantpatroon om over een bikini te dragen en een ruime en modieuze strandtas voor alle strandbenodigdheden is ontworpen voor Amilishly aankleedpoppen, Elsa, Malu en Malaika. Het voegt een vleugje zomerse stijl toe aan hun avonturen aan het strand.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: (Lente) Elsa showt het nieuwe kledingsetje op het strand, Elsa gemaakt door Wendy @loezmoezz.originals vermaakt zich op het strand met het nieuwe setje, Malaika en Elsa gemaakt door Lize @lizevanderploeg hebben beide een eigen setje gekregen in eigen kleurtjes.

Haakpatroon Amigurumi Kledingset: Nieuwe Uitbreiding – KreaDoe 2023

Het najaar van 2023 brengt spannend nieuws voor de garderobe van Elsa – drie gloednieuwe kledingsetjes met fantastische gehaakte creaties voor jouw geliefde aankleedpop! Wat er precies in deze setjes zit, blijft nog even een verrassing tot de KreaDoe, waar ze officieel worden onthuld. Maar we kunnen je wel al vertellen dat dit setje niet alleen voor Elsa is; er zit ook een modieuze outfit voor Killian bij 😉. Als je echt nieuwsgierig bent, werp dan een blik op de teaserfoto voor een voorproefje.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van één extra item voor Elsa en drie extra items voor Killian:

 • een item voor Elsa, wat het precies is wordt later onthuld;
 • drie items voor Killian, wat het precies is wordt later onthuld.

Naast Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit setje. Naast Killian, kun je voor Levi ook gebruik maken van dit setje.

Na de grote onthulling tijdens de KreaDoe, delen we graag welke kleuren andere creatieve makers hebben gebruikt voor de kleding van hun aankleedpoppen. Laat je inspireren en creëer een prachtige outfit in de kleuren die bij jou passen!

Kledingset nummer 9 – Vanaf KreaDoe 2023

In het najaar van 2023 wordt Elsa’s kledingkast uitgebreid met maar liefst drie nieuwe kledingsetjes met toffe gehaakte items voor jouw aankleedpop! Ook de inhoud van dit kledingsetje houden we nog eventjes geheim tot en met de KreaDoe, want daar zal dit setje worden gelanceerd. Wat we wel al kunnen verraden is dat Elsa zich in dit setje thuis voelt in dé fashion hoofdstad van Europa 😉 Ben je echt heel nieuwsgierig? Bekijk dan de wazig gemaakte foto voor een sneak peek.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van vier extra items voor Elsa:

 • vier items voor Elsa, wat het precies is wordt later onthuld.

Naast Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit setje.

Uiteraard laten we na de onthulling voor dit amigurumi kledingsetje ook zien welke kleuren anderen gebruikt hebben voor hun aankleedpop.

Kledingset nummer 10 – Elsa loves Pink! Outfit – Vanaf najaar 2023

Nieuwe kledingset voor Elsa: Ontdek de laatste Amilishly mode vanaf najaar 2023!

Spannend nieuws voor de fans van Elsa en haar vriendinnen! Het najaar van 2023 brengt niet één, maar liefst drie gloednieuwe kledingsetjes voor jouw aankleedpop. Deze sets zitten boordevol prachtige gehaakte items waarmee Elsa zich helemaal trendy kan kleden.

Hoewel we nog niet alle details van deze set kunnen onthullen – omdat het setje momenteel nog in ontwikkeling is – kunnen we alvast verklappen dat Elsa met deze kledingset een aantal betoverende roze items aan haar garderobe kan toevoegen. Perfect om samen met haar vriendinnen Malaika en Malu in stijl naar de Barbie film te gaan! Het setje is ontworpen met oog voor detail en Barbie-achtige flair.

De eerste twee outfits die je met dit nieuwe haakpatroon kunt gaan maken, zijn inmiddels onthuld. Malu draagt het eerste jurkje uit de set, een roze jurkje met witte strepen en een schattig kanten randje. Malaika showt het tweede outfitje uit de set, een toffe dieproze broek met wijd uitlopende broekspijpen, een roze topje wat je aan de voorzijde dicht kunt knopen en bijbehorende roze schoenen. Het laatste jurkje uit de set zal Elsa laten zien begin september.

Dit roze kledingsetje zal bestaan uit gedetailleerde haakpatronen voor het maken van drie complete Barbie-core outfits voor Elsa:

 • Een zoet middenroze strandjurkje met verticale strepen en een lief poederroze kanten randje;
 • Een 70’s geïnspireerde outfit, bestaande uit een lange dieproze broek met wijd uitlopende broekspijpen, een topje wat aan de voorkant dicht wordt geknoopt en een paar kekke schoenen;
 • Een tweede jurkje – details volgen later;
 • Dit setje is niet alleen voor Elsa, maar ook geschikt voor poppen Malu en Malaika en uiteraard is het setje ook te haken in elke andere kleur van de regenboog.

Houd onze aankondigingen in de gaten, want zodra deze prachtige amigurumi kledingsetjes onthuld worden, zullen we ook laten zien welke kleuren andere haakliefhebbers hebben gebruikt om hun poppen te aan te kleden. Blijf op de hoogte van de laatste mode voor jouw Amilishly poppen en geef ze een frisse nieuwe look voor het komende seizoen!

.

Dit is het overzicht van alle patronen die op dit moment beschikbaar zijn voor Elsa en haar vriendinnetjes!

Liefs,

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: