Inmiddels heeft mijn gehaakte aankleedpop Elsa al een hele garderobe bij elkaar verzameld met leuke gehaakte outfits. In dit blog geef ik je een overzicht van alle gehaakte poppenkleding en accessoires die op dit moment voor Elsa en haar poppen vriend(innet)jes beschikbaar zijn. Dit blog zal bij het verschijnen van nieuwe aanvullingen op Elsa haar kledingkast natuurlijk worden aangevuld met de nieuwste amigurumi haakpatronen.

Elsa is mijn amigurumi aankleedpopje. Haar vriendengroep is later uitgebreid met de patronen voor gehaakte poppen Malaika en Malu en de heren Killian en Levi. Het leuke aan deze poppen is dat ze allemaal aan- en uit te kleden zijn en ook hun outfitjes daardoor onderling kunnen delen. Zo kan Malu het tuinbroekje van Elsa aan, draagt Malaika wel eens de bloemenketting van Malu en is Elsa wel eens gespot in het rokje van Malaika. Daarnaast zijn er extra outfits die te gebruiken zijn door alle drie de meisjes: waaronder een festival outfit, een onesie en een outfit voor Kerst.

Festival Outfit

Het eerste extra kledingsetje wat voor amigurumi pop Elsa ontwikkeld werd, is haar Festival outfitje. Elsa heeft naast haar bekende outfit met tuinbroekje ook een tof kledingsetje wat ze graag draagt naar festivals. Ze is er al mee naar Coachella geweest in Californië en heeft ook Lowlands en PinkPop onveilig gemaakt met deze outfit.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van vier extra kledingstukken voor Elsa:

 • een kanten topje;
 • korte broek;
 • beenwarmers;
 • en een vest.

Naast aankleedpop Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit kledingsetje. De kledingstukken in dit setje kunnen natuurlijk ook gemixt en gematcht worden met de standaard kledingsetjes van Elsa, Malu of Malaika.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Het originele festival outfitje voor Elsa, het outfitje gemixt met Elsa’s normale outfit, Elsa en Malaika beide aangekleed met het festival outfitje.

>> Heb jij het festival outfitje al gemaakt voor jouw Elsa, Malu of Malaika? Deel het resultaat dan gerust in de Amilishly groep op Facebook!

Verjaardags Outfit

Geen verjaardag zonder speciale outfit toch? Dit amigurumi kledingsetje ontwikkelde ik speciaal voor Elsa’s (en mijn) verjaardag voor de Breidagen van mei 2018 in Rijswijk. Het topje is trouwens één van mijn favoriete kledingstukken voor Elsa!

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van twee extra kledingstukken en twee extra accessoires voor Elsa:

 • een topje met een solide voorkant en een kanten achterkant;
 • een rokje met leuk structuurtje;
 • een feesthoedje;
 • en een ballon.

Poppen Malu en Malaika kunnen naast Elsa ook gebruik maken van dit kledingsetje. De gehaakte amigurumi kledingstukken in dit setje kunnen natuurlijk ook gemixt en gematcht worden met de standaard kledingsetjes van Elsa, Malu of Malaika. Het kledingsetje is alleen nog maar als digitaal patroon beschikbaar en je kunt het patroon hier vinden: >> Klik hier <<

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Het originele verjaardags outfitje voor Elsa, het outfitje gemixt met Elsa’s normale outfit (1e foto met het kanten gedeelte van het topje aan de voorkant en 2e foto met het topje zoals bedoeld).

Unicorn Onesie Outfit

Achter dit kledingsetje zit wel een grappig verhaal. Voor het boek: ‘Héél veel knuffels HAKEN met deze dubbeldikke DenDennis’, kreeg DenDennis een nieuwe outfit: een Eenhoorn Onesie! DenDennis daagde me uit om ook voor Elsa een Eenhoorn Onesie te ontwerpen, zodat ze op de Kreadoe in 2018 samen in hun onesies op de foto konden. Dat setje heb ik daarna ook uitgebracht zodat jullie Elsa ook van een onesie kunnen voorzien.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van twee extra kledingstukken en een accessoire voor Elsa:

 • een eenhoornonesie;
 • sloffen;
 • een dekentje.

Dit kledingsetje is geschikt voor de gehaakte aankleedpoppen Elsa, Malu en Malaika. En ook Killian en Levi kun je aankleden met een dino onesie, als je het eenhoorn onesie patroon hebt, hoef je alleen nog maar de dino modificatie te downloaden en je kunt de onesie aanpassen tot een versie waar de jongens heel blij van worden.

>> Klik hier voor de modificatie van het onesie patroon en maak daarmee een dino onesie!

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Het resultaat van de uitdaging van DenDennis, de eenhoorn onesie van Elsa, Killian met zijn dino onesie.

>> Ben je benieuwd naar het volledige verhaal rondom de onesie? Je leest het blog hier!

Casual Day Outfit

In november 2019 werd de kledingkast van Elsa opnieuw uitgebreid met extra kledingstukken voor een leuke vrije dag. Deze kledingstukken zijn verzameld in het Casual Day kledingsetje.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van drie extra kledingstukken voor Elsa:

 • een strapless jurkje;
 • een lange(re) broek;
 • een truitje met lange mouwen en een kant detail.

Naast Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit kledingsetje.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Elsa in het jurkje uit de kledingset, het outfitje gehaakt door Thamar @Thammiehaakt, het broekje uit de set gehaakt met wol.

Kerst Outfit

In december 2020 werd de kledingkast van Elsa eindelijk uitgebreid met extra kledingstukken voor KERST!!! Ik wilde al zo lang een leuk Kerst jurkje voor Elsa maken, maar het kwam er telkens niet van. Dan had ik weer leuke ideeën voor een Kerst popje, dan was ik met mijn boek bezig. Maar in december 2020 kwam het er eindelijk van en maakte ik een leuk Kerstjurkje voor Elsa en haar vriendinnetjes. Al zijn Elsa en ik het er wel over eens dat hij Malu misschien nog wel beter staat 😉

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van twee extra kledingstukken voor Elsa:

 • een kerstjurkje;
 • een paar laarsjes.

Naast Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit kledingsetje.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: Elsa in het kerstjurkje uit de kledingset, de Elsa van Patricia @sunshinetries in een alternatieve kleurstelling van het jurkje, Malaika in het kerstjurkje.

Accessoireset Summer Magic

In juli 2021 werd de kledingkast van Elsa uitgebreid met accessoires om in de zomer lekker van het strand te kunnen genieten! Met deze drie accessoires hebben Elsa en haar vriendinnetjes Malu en Malaika alles om zich een hele dag aan het strand te vermaken. Natuurlijk kunnen Levi en Killian ook gebruik maken van dit setje.

Dit accessoiresetje bevat patronen voor het maken van drie extra accessoires voor Elsa:

 • een strandlaken;
 • een zwemband
 • een strandbal.

Dit gehaakte amigurumi accessoire setje is geschikt voor de aankleedpoppen Elsa, Malu, Killian, Levi en Malaika.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: (Lente) Elsa showt het nieuwe accessoiresetje, (Lente) Elsa en Malu vermaken zich op het strand met het nieuwe setje, Malu gemaakt door Patricia @sunshinetries op het strand met het nieuwe accesoiresetje in pastelkleuren.

Kledingset Summer Magic

In juli 2021 werd de kledingkast van Elsa naast de accessoires uitgebreid met kleding om in de zomer lekker van het strand te kunnen genieten! Met deze leuke set kunnen Elsa en haar vriendinnetjes Malu en Malaika zich tijdens een mooie stranddag zomers aankleden en hebben ze een mooie stranddag om hun strandvondsten in mee te nemen.

Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van drie extra items voor Elsa:

 • een rok;
 • een kanten vest voor over de bikini;
 • een strandtas.

Naast Elsa, kun je voor poppen Malu en Malaika ook gebruik maken van dit setje.

De Instagram foto’s hieronder laten van links naar rechts zien: (Lente) Elsa showt het nieuwe kledingsetje op het strand, Elsa gemaakt door Wendy @loezmoezz.originals vermaakt zich op het strand met het nieuwe setje, Malaika en Elsa gemaakt door Lize @lizevanderploeg hebben beide een eigen setje gekregen in eigen kleurtjes.

.

Dit is het overzicht van alle patronen die op dit moment beschikbaar zijn voor Elsa en haar vriendinnetjes!

Liefs,

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: