Amigurumi tips: Kleding en accessoires haken voor jouw aankleedpop

Een van de leukste soort gehaakte poppen is een aankleedpop. Aankleedpoppen kunnen van outfit wisselen (dat doen ze natuurlijk niet zelf, dat doe jij voor ze 😉 ). Dat betekent dat je niet alleen een popje mag haken, maar ook een kledingkast mag vullen met gehaakte kleding. Er zijn verschillende Amilishly poppen die je van een aantal outfits kunt voorzien. Killian, Elsa, Malu en Malaika kunnen allerlei hippe, gehaakte kleding aantrekken. Of je nou een aankleedpop voor jezelf haakt of jouw aankleedpop cadeau geeft aan een ander. Het haken van een bijpassende outfit is altijd een feest! In dit blog deel ik met jou een paar tips en tricks die ik de afgelopen jaren in de vingers heb gekregen tijdens het haken van kleding en accessoires voor aankleedpoppen.

De vele gehaakte outfits van aankleedpop Elsa

Oh Elsa, wat ben je toch ongelofelijk stijlvol! Elsa d’r kledingkast hangt vol met de leukste outfits. Kleding en accessoires haken voor een aankleedpop is heel leuk om te doen. Waarom? Je haakt niet alleen kleding zoals het in een patroon staat, maar je gaat zelf ook aan de slag met verschillende kleuren en texturen. Iedere outfit is geheel te personaliseren naar jouw smaak. Haak jij bijvoorbeeld Goth Killian is zwart-en-grijs-tinten? Of maak je van Malu een ware Barbie door haar volledig in roze te kleden? Je kunt tijdens het haken van kleding voor poppen werkelijk alle kanten op. Je kunt ook outfits mixen matchen. Dit blog vulde ik met outfit inspiratie voor jouw aankleedpoppen. Alle outfits voor de Amilishly aankleedpoppen op een rijtje zien? Lees verder!

Tips voor het haken van kleding voor jouw pop

Het haken van kleding voor jouw aankleedpop is eigenlijk super simpel! Dankzij de verschillende patronen die je in de kledingkast van Elsa kunt vinden, kun je al heel snel aan de slag gaan. Neem alvast deze tips mee tijdens het haken van de outfits:

Pas kleding voor jouw pop altijd tijdens het haken

Net zoals handgemaakte kleding je die zelf aan wilt trekken, is het verstandig om de kleding die jij voor jouw aankleedpop haakt tijdens het haken te passen. Zo voorkom je dat je het kledingstuk helemaal af hebt en dan pas merkt dat het niet past. Dat zou hartstikke zonde zijn!

Trek kledingstukken altijd van onder naar boven aan

Misschien heb je het zelf al ontdekt: Het hoofd van alle Amilishly poppen is ietsjes groter in verhouding dan de heupen. Dit betekent dat je kleding altijd van onder naar boven moet aantrekken.

Personaliseer gehaakte kleding voor jouw pop

Het allerleukste aan kleding haken voor jouw aankleedpop is dat je de outfit precies zo kunt maken zodat jij er helemaal gelukkig van wordt. Experimenteer met kleuren en patronen, versier kledingstukken met kralen, voeg een borduursel toe aan de outfit of gebruik een garen met een ander textuur om de leukste effecten te krijgen.

Verander de lengte van gehaakte kleding

Sommige kledingstukken hebben in het patroon ook een variatietip om het kledingstuk te personaliseren. Je kunt een rokje of een broekje altijd naar wens langer of korter maken door meer of minder steken of rondes te haken.

Besteed ook aandacht aan accessoires voor jouw aankleedpop

Jouw aankleedpop maak je helemaal af door kleine details aan een outfit toe te voegen. Net zoals wij zelf ook leuke accessoires dragen bij onze outfits, willen onze gehaakte poppen dat ook. Ga voor een nerdy look met een ieniemienie brilletje, geef jouw popje een gouden kroon of speld een kleine enamel pin om de outfit helemaal af te maken.