Amigurumi cadeautips voor de feestdagen!

Alle Amilishly popjes zitten al helemaal klaar voor de feestdagen en jij waarschijnlijk ook. Amigurumi cadeautips zijn dan ook wel erg handig te hebben nu we bijna feest gaan vieren en cadeaus gaan uitpakken. Cadeaus krijgen die écht bij jou passen is tijdens de feestdagen ontzettend leuk en daarom heb ik een aantal toffe Amigurumi cadeautips voor jou op een rijtje gezet! Van haaknaalden tot garens en van amigurumi boeken tot meubels en accessoires. In deze amigurumi gift guide vind je echt alles wat jouw hartje begeert! En je popjes zullen er ook heel blij van worden! Sommige van deze amigurumi cadeautips kun je bij mij in de webshop kopen en andere cadeaus koop je bij lieve collega’s. Ik heb de lijst dan ook met zorg in elkaar gezet, waardoor jij zeker weet dat je alleen koopt bij de liefste en leukste handwerk webshops. Ben je klaar om jouw amigurumi cadeaulijst te maken? Scroll dan verder!

Tools voor het haken van Amigurumi

Natuurlijk starten we deze amigurumi feestdagen giftguide met de producten die je écht niet kunt missen als je amigurumi wilt haken! Haaknaalden, steekmarkeerders en garens zijn het minste dat je in huis moet halen als je een nieuw amigurumi popje (of accessoire) gaat haken.

Haaknaalden

Er zijn onbeschrijflijk veel verschillende soorten haaknaalden. Ze komen echt in allerlei vormen en maten. Ik haak voornamelijk met deze Clover Amour haaknaalden. Ze liggen lekker in de hand en gaan heel wat haakkilometers mee! Je kunt jouw favoriete haaknaalden los op jouw verlanglijstje zetten of meteen een hele set vragen. Zo kun je ook meteen rekening houden met allerlei budgetten! De feestdagen zijn misschien wel het juiste moment om voor een wat luxere haaknaald te gaan. Wat vind je van deze prachtige haaknaalden met unieke handvaten van Zoownatas? Of deze geweldig kleurrijke haaknaalden van Inkuresincrafts?

Steekmarkeerders

Van mooie steekmarkeerders kan ik altijd echt genieten. Het is een klein geschenkje om te geven of te krijgen en maakt van haken een waar feestje! Met zo veel leuke bedels om uit te kiezen maken deze toffe Amilishly steekmarkeerders het haken net een tikje leuker.

Gewoven accessoires

Wil je een keer op een andere manier iets leuks maken voor je amigurumi pop? Mij lijkt het onwijs leuk om een sjaaltje te weven voor Elsa met mooie handgeverfde garens en een kralen weefraam is het perfecte formaat om dit op te doen:

Mijn favoriete amigurumi garens

Om Amilishly popjes te haken, heb je minstens één bol Scheepjes Softfun garen nodig. En dat staat je popje nog in hun blootje. Ik vind de Scheepjes Stonewashed garens heel mooi om te gebruiken voor kleding en accessoires. Kies jouw lievelingskleuren uit en zet ze snel op je lijstje!

Inspiratie voor het haken van amigurumi

Amigurumi zijn er in allerlei vormen en maten. In dit blog over Amigurumi maken we een diepe duik in de wereld van de verschillende soorten amigurumi popjes. Er is dan ook meer dan genoeg inspiratie te vinden. Zowel online als offline. Maarja, dat zet je een beetje lastig op je verlanglijstje! Gelukkig heb ik in deze gift guide een beetje inspiratie voor je verzameld.

Amigurumi boeken

Als amigurumi ontwerper heb ik niet alleen een scherp oog voor het ontwerpen van mijn eigen popjes. Ik heb ook een andere bril op als ik naar andere popjes kijk. Daarom vind ik het heel leuk om jou te inspireren met goede en mooie amigurumi patronen. In deze drie amigurumi boeken vind je de leukste amigurumi patronen van het moment.

En voor het geval je ze nog niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook een van mijn eigen amigurumi boeken op je verlanglijstje zetten!

Losse amigurumi patronen

Er zijn maar weinig hakers die álle Amilishly popjes al hebben gehaakt. Daarom is het altijd leuk om een los haakpatroon op je verlanglijstje te zetten. Zo kun je je verzameling gaandeweg uitbreiden. Het is bovendien ook een heel budget-vriendelijk cadeau!

Cadeautje van Amilishly voor jou(w Kerstboom)

Vanaf dit moment is het patroon van Kersthanger Joy gratis te downloaden via Ravelry (en dat blijft zo). Zo kun jij de feestdagen extra feestelijk maken! Je kunt het patroon zonder Ravelry account downloaden.

Amigurumi haakpakketten

Heb je wat meer ruimte, budgetmatig gezien? Dan is een Amilishly haakpakket ook heel erg leuk om op je verlanglijstje te zetten! Elk Amilishly haakpakket bevat de benodigde materialen, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan met jouw pop. Je vindt in elk haakpakket de benodigde garens, een paar zwarte veiligheidsogen, het Amilishly haakpatroon en vulmiddel.

Alles voor het aankleden van de wereld van je amigurumi pop

Dat ik helemaal dol ben op het aanvullen van de wereld van mijn popjes is geen geheim, toch? Hoewel het in eerste instantie beste een uitdaging was om de leukste mini accessoires te vinden, ben ik inmiddels al aardig op weg!

Amigurumi Accessoires

Amilishly amigurumi kettingen en armbanden maken de feestelijke outfit van jouw pop helemaal af:

Poppenmeubels

Oh als ik mijn werkkamer nog voller kon zetten met poppenmeubels, dan zou ik dat zeker doen! Eén van mijn favoriete shops waar ik heel veel leuke meubels voor Elsa en haar vriendjes gevonden heb is Ollies Dollhouse. Alle meubels met schaal 1:6 zijn perfect om voor jouw Amilishly aankleedpop te gebruiken. Op Etsy zijn er ook fantastische winkels zoals BozannaStore waar je ook hele leuke houten meubeltjes en home deco vindt voor je amigurumi. Bloemen, kasten, kleden, noem maar op. Hoe cute!?

Handgeverfde garens

Handgeverfde garens zijn heel leuk om mooie accessoires of kledingstukken mee te haken voor je amigurumi. Zo haakte ik bijvoorbeeld dit granny square dekentje met de handgeverfde garens van Wol met verve. Handgeverfde garens zijn prachtige luxeproducten die zonder twijfel thuishoren op jouw kerstverlanglijstje.