De leukste amigurumi poppen haken voor de feestdagen!

De feestdagen staan om de hoek en daarmee komt kerst steeds een beetje dichterbij. De Amilishly Kerst popjes staan te popelen om het gezelligste feest van het jaar te vieren en zijn al druk bezig met het klaarmaken van hun huis voor de feestdagen. Ik hoor wel vaker dat de Amigurumi poppen die het allerleukst zijn om te haken de kerst popjes zijn. Ze kleden je huis ook zo leuk aan! Ik ben het er helemaal mee eens en maak al jaren ieder najaar een nieuwe amigurumi pop die jij kunt haken om de feestdagen extra gezellig te maken. Inmiddels is er een heuse Amilishly kerstfamilie ontstaan. Of je nou van peperkoek mannetjes, zuurstokken, kerststerren of gewoon de mooie kerstkleuren houdt, ik heb me door allerlei kerstigs laten inspireren!

Amigurumi poppen Ysolde en Noëlle en hun jaarlijkse sneeuwballengevecht:

Elk jaar, wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, organiseren Ysolde en Noëlle een episch sneeuwballengevecht voor alle Amilishly popjes. Ysolde’s ijskrachten en Noelle’s betoverde sneeuwballen zorgen voor veel plezier en lachende poppengezichtjes. Hoe ze aan hun winterse krachten komen? Ysolde is een ijsprinses die zich echt thuis voelt in de winter. Noëlle is het zusje van Ysolde, het ijsprinsesje. Noëlle zelf is een kerstprinsesje en ze wordt gemaakt met hetzelfde patroon als Ysolde, alleen in een andere kleurstelling. Zo leuk om te zien wat kleuren kunnen doen met een patroon, want door de kleuren aan te passen krijg je een heel ander meisje!

 

Gingerbread amigurumi pop Ginny

In Amerika zijn ze dól op gemberkoekpopjes. Hoewel je het niet zou verwachten, is een koekje gemaakt van gember nog verbazingwekkend zoet en lekker! Ik liet me inspireren door deze feestelijke koekjes en zo kwam Ginny tevoorschijn. Wist je trouwens dat de naam van dit amigurumi popje ook afstamt van het Engelse woord voor gember? Dat is namelijk Ginger! Ginny, het gemberkoekmeisje, is een ware bakster. Tijdens de Kerst periode tovert ze de poppenkeuken om tot een bakparadijs. Haar speciale recepten voor mini-gemberkoekjes zijn een hit onder de Amilishly popjes, en ze delen deze lekkernijen graag met hun vriendjes.

Sive het zuurstokpopje

Je ziet de heerlijke snoepjes waar Sive op gebaseerd is steeds vaker in de kerstboom hangen! Ze hebben natuurlijk van die handige ingebouwde hengels en dat maakt het nog makkelijker om ze op te hangen! Ik heb het natuurlijk over zuurstokken! Sive draagt een prachtige jurk in de mooie candy cane kleuren en is het zusje van gemberkoekmeisje Ginny. Sive is mijn zoetste amigurumi popje (letterlijk), want haar jurkje is gemaakt van zuurstok. Bovendien betekent haar naam, Sive, ook zoet! Ze heeft de gave om de lekkerste snoepjes te laten verschijnen. Poppen komen van heinde en verre om te genieten van haar magische snoepjes, die altijd de perfecte smaak hebben voor elk Amilishly popje.

Kerstornament amigurumi Joy

Sommige Amilishly popjes zijn niet zomaar bijzonder… Ze zijn heel bijzonder! Kerst ornament Joy ontwierp ik voor het boekje Kerst & Winterhaaksels (2018) voor de Esther Vergeer Foundation. Ze heeft geen armen of benen, maar ziet er daardoor wel heel erg leuk uit in de boom (zonder dat ze telkens vast blijft hangen in alle dennennaalden). Joy organiseert elk jaar een betoverend kerstconcert voor alle Amilishly popjes. Met haar muzikale talent brengt ze vreugde en harmonie naar de poppenfamilie, en ze zorgt ervoor dat de melodieën nog lang naklinken. Wist je dat je haar patroon nu ook gratis kunt downloaden, zodat ze ook bij jou thuis haar Kerst vreugde kan delen? Je vindt haar gratis haakpatroon [hier].

Engelpopje Bianca

Engel Bianca maakte ik in 2023 voor het Amigurumi Kerst Festival van Wolplein. Ik noemde Bianca naar mijn moeder (de naam betekent wit), omdat ze als een engel over mij waakt en me altijd gesteund heeft in alles wat ik met Amilishly wilde doen. Engel Bianca kun je dit najaar kopen op de website van Wolplein.

Nara de Kerstster amigurumi

In heel veel huishoudens in Nederland kun je met de kerst een poinsettia, oftewel kerstster, vinden. Chibi Nara is een amigurumi popje die ik op baseerde op deze prachtige bloem. Naast de bekende rode kleur zijn deze planten ook te vinden met roze, gemêleerde en witte bladeren. Zo komen zelfs in het paars en geel voor! Dit amigurumi popje heeft een speciale band met bloemen. Tijdens Kerst brengt ze kleurrijke Kerst bloemen mee naar huis waardoor een betoverende sfeer ontstaat die de Amilishly poppen de hele winter betovert.

De gehaakte aankleedpoppen in kerstjurkje

Elsa gaat met de feestdagen altijd helemaal los en kleedt zich ieder jaar weer in haar feestjurkje. Dit kledingsetje bevat patronen voor het maken van een Kerstjurkje en een paar leuke laarsjes voor Amilishly popjes Elsa, Malaika en Malu. Wanneer de Kerstjurkjes tevoorschijn komen, organiseren Elsa, Malaika, en Malu een heuse kerstcatwalk. Ze flaneren door de poppenkamer in hun prachtige jurkjes en showen hun winterse stijl aan alle bewonderende poppenogen.