10 Amigurumi tips voor het najaar

In het najaar worden alle haaknaalden die in de zomer in een projecttas verdwenen er weer massaal bij gepakt. De herfst is het perfecte seizoen om amigurumi te haken. Het is zó knus om op de bank onder een dekentje met jouw projecttas op schoot amigurumi te haken. Daarom vulde ik dit blog met amigurumi tips voor het najaar! Veel amigurumi plezier!

Amigurumi boekentips

Waar haal jij jouw amigurumi patronen vandaan? Natuurlijk wijs ik je met liefde de weg naar de verschillende Amilishly haakpakketten, maar ik ben zelf ook fan van verschillende leuke Amigurumi ontwerpers! Daarom deel ik graag een aantal leuke amigurumi haakboeken met je om dit najaar mee aan de slag te gaan.

Onesiegurumi 2 van Sascha Blase- van Wagtendonk:

Wil jij naast jouw Amilishly popje ook leuke dieren haken? Ik ben dol op de Onesiegurumi van Sascha. Deze superleuke amigurumi diertjes hoef je niet aan elkaar te naaien (net zoals de Amilishly popjes) en ze haken dus super lekker weg!

Amigurumi Hartendiefjes 3 van Erinna Lee

Oh wat zijn de popjes van Erinna toch ongelofelijk schattig! Haar nieuwste amigurumi boek is gevuld met de onwijs schattige amigurumi die haast in een betoverd bos zouden kunnen wonen.

Katjes van Katoen van Kristel Droog

Aaah kijk hoe lief deze katjes zijn! Kristel heeft een heel boek gevuld met de leukste Amigurumi katten en het leukste is dat ze nét echt lijken!

In het najaar komen er altijd allerlei nieuwe amigurumi boeken op de markt, maar ontwerpers starten in het najaar ook altijd met de verkoop van losse amigurumi patronen. Houd jouw favoriete amigurumi ontwerpers daarom tegen het eind van de zomer altijd in de gaten, want wie weet brengen zij ook nieuwe patronen uit!

Garentips voor de herfst

Soms schijnt de zon en soms regent het. In de herfst weten we nooit helemaal wat we voor onze kiezen gaan krijgen. Tijdens het haken heb je het misschien wel gemerkt: op de warmere dagen is haken met bijvoorbeeld wol helemaal niet zo prettig en op de koudere dagen is haken met ruwe katoen weer een stuk minder fijn. In het najaar haak ik altijd heel fijn met deze drie garens.

Scheepjes Softfun & Scheepjes Stone Washed

De combinatie van deze twee garens zie je misschien wel het meest terugkomen in mijn ontwerpen. Het zijn hele fijne garens om in het najaar mee aan de slag te gaan. De Softfun is een mix van garens en voelt daarom wat zachter aan op de huid en de Stone Washed heeft een beetje een wollige touch zonder dat het te warm wordt in je handen. In de herfstvariant van Elsa zie je hoe leuk deze twee garens samen staan.

Durable Velvet

Dit garen is een chenille garen. Het is heerlijk knuffelig en daarom perfect voor het haken van een popje of knuffel. Als je veel op Instagram of Tiktok zit dan heb je vast wel een amigurumi met chenille garen voorbij zien komen. De verschillende Durable Velvet kleuren vind ik ook écht wat herfstigs hebben. De kleuren zijn heel mooi rijk en hebben echt diepte. Prachtig!

Scheepjes Maxi Sweet Treat

Dit najaar is micro haken een echte haaktrend aan het worden. Scheepjes Maxi Sweet Treat is het perfecte garen om superkleine popjes te haken. Ik heb wel nog een amigurumi tip voor je als we het over micro haken hebben: werk langzaam naar het allerkleinste maatje toe! Haak eerst bijvoorbeeld een project met Sweet Treat en gebruik daarvoor haaknaald 1.0 of 1.5 en werk daarna langzaam dan naar steeds dunner garen en een dunnere haaknaald toe. Kies ook eerst een relatief makkelijk patroon om mee te oefenen en werk naar steeds ingewikkeldere patronen toe op dit kleinere formaat.

Amilishly herfstamigurumi tips

Je dacht toch niet dat ik dit blog zou afsluiten zonder jullie advies te geven over welke Amilishly popjes zich helemaal thuis voelen in de herfst? Alle vijf Amilishly aankleedpoppen kunnen gekleed worden in de leukste herfstoutfits. Wat dacht je van De Toren Prins en Prinses Outfit, de Elsa in Paris Outfit en de Elsa loves Pink! Outfit.

Bij de herfst passen ook de verschillende Amilishly heksjes. Heksje Miley was mijn eerste heksenpopje dat ik haakte. Inmiddels kun je Miley ook in andere stijlen haken die helemaal bij de herfst passen, zoals de Peridot variant van Miley en de Morgana variant van MileyChibi Nimue is gekleed als heksje voor Halloween en ze is klaar om voor snoep op pad te gaan. Het liefst heeft ze chocolade. Ze verkleedt zich graag als heksje omdat ze vernoemd is naar de dame van het meer uit de legende van koning Arthur. Tot slot kun je ook het haakpakket voor ook Heksje Vi kopen. Gaaf is ze he!

Nog meer amigurumi tips?

Of ik nog meer amigurumi tips voor jou heb? Natuurlijk! Ik heb inmiddels zó veel tips en ideeën in mijn hoofd ronddwarrelen voor amigurumi hakers dat ik ze met heel veel plezier op mijn blog deel. Je vindt in dit artikel vol amigurumi tips bijvoorbeeld hoe steekverhoudingen werken en hoe jij hier rekening mee kunt houden bij het haken. In dit blog deel ik mijn amigurumi tips voor het haken van kleding en accessoires. Natuurlijk volgen er in de toekomst nog veel meer artikelen vol met amigurumi tips!

Heel veel haakplezier!

Liefs,