Wat een bewogen jaar was 2020, zowel op Amilishly gebied als privé. Er is enorm veel gebeurd en als ik er bij stil sta hoeveel nieuwe poppen en andere ontwerpen ik in het afgelopen jaar de wereld in mocht slingeren, dan word ik er een beetje stil van. Want het zijn er echt heel veel. Zo begon ik het jaar goed met het lanceren van mijn eerste boek en eindigde ik het jaar met een tweede. Ik maakte nog een paar toffe sjaals en lieve poppen en voorzag Elsa van een outfit voor de Kerst.

Februari: Amilishly Dolls en Chibi Suzume

In januari was ik achter de schermen nog druk bezig met de laatste voorbereidingen en ook al stiekem met ontwerpen voor later in 2020, maar in februari kwam dan toch echt mijn eerste boek uit: Amilishly Dolls. En met dit boek dus ook twaalf nieuwe Amilishly meisjes om te haken. De meisjes uit Amilishly Dolls zijn allemaal geïnspireerd op Japanse kledingstijlen en elk meisje heeft mijn hart gestolen tijdens het ontwerpen. En het allerleukste vind ik nog hoe jullie met het boek aan de slag zijn gegaan, al vanaf het moment dat het boek gelanceerd werd.

>> Wil jij met de Amilishly Dolls aan de slag? Klik hier om het boek te bestellen.

Ook Chibi Suzume viel onder de voorbereidingen voor 2020. Ik maakte dit kleine meisje als promotie patroon voor mijn boek en haar patroon werd in februari gepubliceerd in het blad Handwerken Zonder Grenzen, vlak na het verschijnen van het boek. Ook Chibi Suzume mocht op veel liefde van jullie kant rekenen en werd al veel gemaakt vanaf het moment dat haar patroon verscheen.

Maart: Chibi Usagi

In maart werd ineens alles anders. De eerste lockdown werd aangekondigd en we hadden op dat moment geen idee hoe lang alles zou duren. Ik wilde wat doen en besloot een popje te maken met een voorjaars- en Paas thema om wat blijdschap te brengen: Usagi. Usagi is echt bedoeld als cadeautje om wat verlichting te bieden van de nare dingen die Corona met zich mee brengt en daarom kostenloos te downloaden.

>> Heb jij Usagi haar patroon nog niet? Download het patroon hier.

Ik maakte zelf ook nog een popje Usagi om naar mijn oma te sturen, die 300km van mij af woont en ik dus niet fysiek mocht bezoeken op dat moment.

April: Ballerina Harper

In april bracht ik het patroon voor ballerina Harper opnieuw uit. Ik maakte Harper al in 2016, maar was niet tevreden met hoe haar ontwerp toen was. Daarom ben ik dit jaar opnieuw met Harper aan de slag gegaan en nu ben ik heel blij met dit meisje. Ik baseerde het uiterlijk van Harper op een karakter hoe ik haar herinner uit één van de kinderboeken die ik ooit gelezen heb. In dat boek was zo’n cool ballerina meisje beschreven en dat is precies wat ik bij dit popje voor ogen had. Harper is nu precies geworden wat ik hoopte.

>> Met Harper aan de slag? Voor Harper is een haakpakket beschikbaar.

Mei: Een chibi en drie (!) sjaals

In mei kwam de amigurumi special van Aan de Haak uit. Voor deze amigurumi special maakte ik nog een popje ter promotie van mijn boek Amilishly Dolls: Chibi Tsukiko. En zo waren er ineens al twee chibi’s 😉 maar daarover straks meer. Net als chibi Suzume die in Handwerken Zonder Grenzen stond, is dit popje dus echt een verkleinde versie van één van de meisjes uit Amilishly Dolls.

Naast amigurumi ontwerpen, bracht ik deze maand drie sjaal patronen uit. Twee breipatronen en een haakpatroon. De cocktails by the sea shawl is een ontwerp voor de Midzomer Adventkalender van Chefwol, waar ik het haakpatroon voor mocht verzorgen. De Wandering Poppy sjaal is een gebreide sjaal die makkelijk begint met gerstekorrel en dan een mooie kantrand krijgt. De Cinnamon Street sjaal is ook een gebreide sjaal, die ik mocht ontwerpen voor de Midiclub van Chefwol. Deze sjaal bestaat voor het grootste gedeelte uit ribbels, streepjes en een heel klein beetje kant.

Juni: Malu

Dit tropische meisje Malu is het vierde popje wat ik in mijn hoofd had om Elsa haar vriendengroep te versterken en tijdens het ontwerpen liet ze me wegdromen naar prachtige palmstranden. Ik ben zelf nog nooit op Hawaii geweest, maar ik mocht tijdens het ontwerpen van Malu wel hele interessante dingen ontdekken over dit Vulkanische eiland. Malu is een heel vrolijk popje geworden met prachtige krullen en draagt een grasrok en een bloemenketting. En Malu kan ook alle outfitjes aan die voor Elsa ontworpen zijn.

>> Staat Malu al een tijdje op jouw verlanglijstje? Haar haakpakket vind je hier.

Oktober: Amilishly Chibi Dolls

Tot aan oktober was er weer sprake van veel achter de schermen werk. Ik was weer bezig met een boek. Chibi Suzume en Tsukiko maakten namelijk heel veel leuke reacties bij jullie los en daarom konden de andere meisjes niet achterblijven toch? Ik ging met de overige 9 meisjes aan de slag en maakte er ook een nieuw karaktertje bij. Popje Sen die de naam voor de Kokeshi uit Amilishly Dolls inspireerde 😉

>> Lees hier het avontuur van popje Sen en ontdek hoe de Kokeshi aan haar naam komt.

En na heel hard gewerkt te hebben, mocht ik dus in oktober mijn tweede haakboek in mijn handen houden. Amilishly Chibi Dolls. Een amigurumi haakboek met 12 kleine Japanse meisjes, die soms dezelfde en soms een hele andere kledingstijl blijken te hebben dan als ze later groot zijn.

>> Wil jij ook aan de slag met de chibi’s? Je bestelt het boek hier.

November: Levi en Nimue

Na al dat meisjes geweld vond ik het wel tijd om Killian versterking te geven. Ik maakte Levi als beste vriend voor Killian en als broertje (want technisch gezien schelen ze dus wel een jaar) van Malaika.

Nimue was mijn inzending voor de wedstrijd van Amigurumi Patterns. Het thema voor deze bijna jaarlijkse ontwerp wedstrijd was feestdagen en de feestdag waar Nimue op geïnspireerd is is natuurlijk Halloween. Nimue werd uiteindelijk met 549 stemmen 62e in de wedstrijd met maar liefst 600+ deelnemers.

December: Een kerstoutfit voor Elsa

Geen nieuwe poppen patronen meer dit jaar had ik gezegd… Elsa, Malu en Malaika vonden dat een prima idee, want zoals Elsa het bracht: ‘Kon ik dan vast wel weer iets leuks maken om hun kledingkast uit te breiden’. Dus misschien… heel misschien… kwam er in december nog één patroontje uit dan 🎄

Dit Kerstjurkje wat een kledingsetje is voor Elsa, Malu en Malaika stond al een hele tijd op mijn lijstje om te ontwerpen. Dus dit jaar moest het er wel van komen vond ik. Ik ben heel blij met het jurkje en ik denk de meiden ook, met de aanvulling op hun kledingkast.

>> Haak jij ook een kerstjurkje voor Elsa, Malaika of Malu? Je vindt het patroon hier.

.

Bedankt voor het lezen!

>> Wil je jouw poppen of andere Amilishly makes delen? Klik hier voor de Facebookgroep!

Liefs,

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: