Ontmoet de Amilishly Toddler Poppen!

Met trots mag ik jullie vier spiksplinternieuwe haakpatronen presenteren voor knuffelbare gehaakte aankleedpoppen: De Amilishly Toddler poppen. Het idee voor deze gehaakte knuffelpoppen zat al een hele tijd in mijn hoofd om te ontwerpen. Al sinds ik bezig was met mijn breiboek Lace vormde dit idee zich in mijn hoofd. Na het uitkomen van Lace was het al weer tijd voor de najaarseditie van KreaDoe en toen ik alles van deze beurs had opgeruimd, kon ik eindelijk aan de slag met de nieuwste Amilishly haakpatronen.

Amilishly Toddler Poppen

Zoals ik al zei zat het idee om een knuffelbare gehaakte pop te ontwerpen al een tijdje in mijn hoofd. Als ik op beurzen sta krijg ik vaak de vraag of er ook grotere Amilishly poppen zijn. Hoewel je de Amilishly poppen zo groot of zo klein kunt maken als je wil, toch bleef het idee om een echte knuffelige amigurumi pop te haken plakken. Toen mijn breiboek Lace verschenen was en de KreaDoe voorbij was, kon ik eindelijk de ideeën die ik had uitwerken. Ik bedacht me dat mijn favoriete gehaakte pop om mee te knuffelen toch echt mijn amigurumi aankleedpop Elsa is, dus wilde ik dit karaktertje omzetten in een Dreumes versie waarmee je extra fijn kunt knuffelen. De keuze voor het garen was daarna ook snel gemaakt, want Elsa haak ik het liefst met Softfun en Stone Washed van Scheepjes en voor de onesies koos ik Scheepjes Softy. Verder besloot ik om naast Elsa, haar vriendjes Killian, Malaika en Malu, ook om te zetten naar een dreumes pop.

De volgende beurs zou de Handwerkbeurs (9-12 februari) in Zwolle zijn en ik wilde per se de nieuwe Toddler patronen op deze beurs onthullen. Dat was nog wel een uitdaging om voor elkaar te krijgen. Ik heb achter de schermen enorm hard gewerkt om vier nieuwe poppen te ontwikkelen, het haakpatroon te schrijven en te laten testen, de poppen en de onderdelen voor het patroon te fotograferen en te zorgen dat de patronen op tijd binnen waren en de haakpakketten klaar stonden voor de beurs. En last minute had ik nog bedacht om zelf een ‘vloerkleed’ te haken voor de toddlers om op de chillen tijdens de beurs. Die was de avond voor we gingen opbouwen – net op het nippertje – ook klaar…

Op de Handwerkbeurs kregen deze nieuwe amigurumi knuffelpoppen hun vuurdoop en gelukkig waren jullie allemaal super enthousiast (ja, ik was mega nerveus!). En nu kun je de losse patronen en de volledige haakpakketten ook in mijn webshop vinden. In het pakket zit alles wat je nodig hebt, inclusief patroon.

Mocht je op zoek zijn naar tips om het haken met Teddy garen makkelijker te maken, lees dan [dit] blog waarin ik 6 tips voor het haken met dit garen op een rij heb gezet.

Haakpatronen voor de Amilishly Toddler aankleedpoppen

Natuurlijk vind je de losse patronen voor deze knuffelbare amigurumi poppen in mijn webshop. De haakpatronen beschrijven hoe je de gehaakte pop haakt en hun kleding.

Ben je op zoek naar een digitale download, dan kun je de patronen ook vinden via mijn Etsy of Ravelry shops. De patronen in mijn digitale shops zijn zowel in het Nederlands als in het Engels (US).

Haakpakketten voor de Amilishly Toddler aankleedpoppen

Ook kun je de volledige haakpakketten in mijn webshop vinden. In het pakket zit naast het haakpatroon voor de pop, ook het benodigde garen, vulmiddel, de knoopjes en de veiligheidsogen.

Ga je aan de slag met één van de toddlers? Dan zou ik het leuk vinden als je je Toddler(s) met me deelt. Op Instagram via @amilishly en #amilishly en op Facebook in de speciale Amilishly facebookgroep. Heel veel haakplezier!

Liefs,