Q: Ik wil graag een grotere variant haken van de poppen die in de Amilishly patronen kunnen worden terug gevonden, kan dat?

A: De grootte van de poppen heeft te maken met drie dingen: de gebruikte haaknaald, het gebruikte garen (dikte) en de hand van haken. Je kunt zeker de poppen maken met een dikker garen en een grotere haaknaald om een grotere pop te krijgen. Zelfs met hetzelfde garen en dezelfde haaknaald kun je een ander formaat pop krijgen, dit is weer afhankelijk van jouw hand van haken. De verhoudingen van de poppen blijven intact. De tip die ik je wil meegeven in welk formaat je de poppen ook haakt: zorg dat je steken strak genoeg op elkaar zitten zodat de vulling niet doorschijnt. Als dat niet het geval is kun je kiezen om een kleinere haaknaald te gebruiken met hetzelfde garen om dit te bewerkstelligen.

De bovenstaande afbeelding toont Suzume uit het boek Amilishly Dolls. De kleine pop (links) is gemaakt met haaknaald 2.0 en 1.5mm in combinatie met Yarn&Colors Must-Have en Scheepjes Maxi Sweet Treat. Ze heeft 6mm ogen en is ongeveer 22,5cm. De grotere pop (rechts) is gemaakt met haaknaald 3.25 en 2.5mm in combinatie met Yarn and Colors Epic en Scheepjes Catona. Ze heeft 9mm ogen en is ongeveer 34cm. 

>> Meer lezen? Dit blog gaat ook op deze vraag in.