Amigurumi – Wat betekent het nu eigenlijk?

Amigurumi Blog Crochet DIY
on
October 17, 2017

Amigurumi. Dit Japanse woord veroverde de Nederlandse haak (en ook breiwereld) de afgelopen jaren. De gehaakte en gebreide knuffeltjes zijn voor veel mensen niet meer weg te denken, maar leg het maar eens uit aan iemand die er nog nooit van gehoord heeft. Wat vertel je dan?

Amigurumi is de Japanse kunstvorm waarbij kleine creaties worden gebreid OF gehaakt. Hier in Nederland kennen vooral de gehaakte knuffeltjes bekendheid, maar een amigurumi kan dus ook gewoon worden gebreid. Leuk om te weten toch? Het woord Amigurumi kent zijn herkomst dus uit Japan.

Amigurumi: あみぐるみ, letterlijk: gehaakt of gebreid speelgoed.

Amigurumi is een samentrekking van twee woorden: Ami en Nuigurumi. Ami staat voor gebreid. In Japan hebben ze maar één woord voor zowel breien als haken: haken wordt in Japan gezien als breien met een haaknaald. Nuigurumi betekent letterlijk ingepakt, maar tegenwoordig gaat de betekenis meer richting knuffel (of met watten gevulde pop).

Het maakt niet uit welk formaat je je amigurumi maakt, ondanks dat het in de Japanse kunstvorm om kleine creaties gaat. Welke naalden je gebruikt ligt vooral aan de persoonlijke voorkeur en ook hoe je knuffel eruit ziet is volledig aan je eigen fantasie.

Liefs,

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031