Een aankleedpop haken voor jouw (klein)kind

Een aankleedpop is heel leuk om te haken, maar nog veel leuker om mee te spelen! Amilishly poppen zijn niet alleen maar om naar te kijken, de meeste poppen zijn ook heel leuk om cadeau te geven aan (klein)kinderen. Het is bij het haken van een aankleedpop heel belangrijk om enkele overwegingen te maken wat betreft de veiligheid. Hoewel niet iedere gehaakte pop gemaakt is om mee te spelen, is dit in het geval van de Amilishly poppen wel zo! Met deze tips haak je de leukste aankleedpoppen voor kinderen.

Let op de veiligheid van jouw gehaakte aankleedpop

Als er iets belangrijk is als je een aankleedpop gaat haken voor een kind, dan is het wel hoe veilig de pop is. Na het haken van heel veel verschillende soorten aankleedpoppen in allerlei vormen en maten, heb ik drie tips die eigenlijk altijd wel gelden:

  1. Laat kinderen die tussen de één en de vier jaar zijn niet alleen met de poppen tijdens het spelen. Dit in verband met eventueel verstikkingsgevaar. Kleine onderdelen van de aankleedpop zoals een kledingstuk of oog kan loskomen en per ongeluk ingeslikt worden. Natuurlijk is deze leeftijd een leidraad en afhankelijk van hoe jouw (klein)kind omgaat met poppen.
  2. Kies voor hele jonge kinderen voor poppen met zo min mogelijk knoopjes en frutseltjes, zoals een van de Amilishly lappenpoppen. Is een kind ietsjes ouder? Dan zijn de Amilishly Toddlers en Elsa en haar vriendjes ook heel leuk om mee spelen.
  3. Verwerk geen ijzerdraad in aankleedpoppen die gemaakt worden voor de allerkleinsten. Hoewel dit natuurlijk niet de bedoeling is, is het mogelijk dat er nog een scherp randje aan het ijzerdraad zit en een ongelukje daarmee wil je natuurlijk vermijden.

Lappenpoppen: De perfecte aankleedpoppen om te haken!

Hoewel alle Amilishly poppen uit één stuk worden gehaakt (en daarom ideaal zijn om mee gespeeld te worden), zijn de lappenpoppen voor de jongste kinderen het fijnst om mee te spelen. Lappenpoppen hebben geen ‘skelet’ van ijzerdraad en zijn daardoor ook voor jongere kinderen geschikt. Wil je dat jouw gehaakte aankleedpop ook geen veiligheidsogen heeft? Dan kun je die vervangen voor geborduurde ogen. De kleding van Aankleedpop Emma kan uitgetrokken worden, maar is wel uit één stuk gehaakt. Eventueel kan het haarlint worden weggelaten. De zeemeerminnenstaart van Aankleedpop Ondine is vastgehaakt en kan niet verwijderd worden. Eventueel kan de top nog met steken worden vastgezet aan de pop, zodat het niet los kan raken. Ook bij deze pop kan het haarlintje worden weggelaten.

Een aankleedpop veilig haken

Tijdens het haken kun jij jouw aankleedpop heel eenvoudig een stukje veiliger maken voor het (klein)kind waar je het voor maakt. Deze drie tips helpen jou hierbij!

  1. Haak een lappenpop uit één stuk zodat je geen losse onderdelen aan elkaar hoeft te naaien. De onderdelen zitten extra stevig vast omdat je ze mee-haakt terwijl losse onderdelen anders los zouden kunnen komen. Een extra voordeel is dat alle onderdelen altijd op de juiste plek zitten en dat je ze niet na het haken nog hoeft vast te maken.
  2. Vervang de veiligsheidsogen van jouw lappenpop met geborduurde ogen. Veiligheidsogen zijn eigenlijk zo gemaakt dat je je geen zorgen hoeft te maken over of ze stevig genoeg vastzitten. Toch vinden sommige handwerkers het prettiger om ook deze oogjes niet te gebruiken. Is dat het geval? Dan kun je de veiligheidsogen achterwege laten en jouw lappenpop geborduurde ogen geven.
  3. Laat losse onderdelen van het patroon weg. Laat kleine frutsels zoals strikjes, veters en linten weg als je een aankleedpop voor een jong kind haakt. Zo heb je er nauwelijks nog omkijken naar!

Knuffel aankleedpoppen voor kinderen

Houdt jouw (klein) kind van knuffelen? Dan zijn de Amilishly Toddlers de perfecte aankleedpoppen om te haken! De Toddlers zijn wat groter dan andere aankleedpoppen en dragen allemaal een onesie die je aan- en uit kunt trekken.

Aankleedpoppen voor oudere kinderen

Oudere kinderen vinden het prachtig om aankleedpoppen telkens weer van een nieuwe outfit te voorzien. De patronen van Elsa en haar vriendjes hebben allemaal eigen outfits die kinderen zelf kunnen mixen en matchen! Er zijn verschillende kledingsets en accessoires beschikbaar voor Elsa en haar vriendjes zodat je een hele kledingkast bij elkaar kunt verzamelen. Ook Elsa en haar vriendjes en alle outfits en accessoires worden uit één stuk gehaakt. Elsa en haar vriendjes worden gehaakt met een frame van ijzerdraad zodat je ze in allerlei leuke houdingen kunt neerzetten en laten poseren. Zo zie je maar weer, voor elk kind kun je een leuke aankleedpop haken!