In deze blogreeks kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Vorige keer in de avonturen van Elsa, had popje Elsa niet door dat ze in een museum was en deed ze zich tegoed aan gehaakte broodjes en gebakjes. Dit keer heeft toddler Elsa keuzestress over haar onesie en wordt ze geholpen door haar zusjes.

Wat als je gek bent op onesies, maar echt niet kunt kiezen welke je wil dragen? Dat is toch een groot probleem voor Lente (de platinablonde versie van toddler Elsa die door haar zusjes Lente genoemd wordt). Gelukkig schieten haar zusjes Zomer (de blonde versie van toddler Elsa met de fuchsia gekleurde onesie) en Herfst (toddler Elsa met lichtbruin haar en lavendelkleurige onesie) haar te hulp. 

“Er was eens een meisje genaamd Lente Elsa die dol was op het dragen van onesies. Ze had er een hele verzameling van. Dierenonesies, fijne onesies om in te slapen, onesies met leuke printjes of regenboogkleuren. Maar haar favoriete waren de knusse, pluizige onesies die ze droeg wanneer ze zich een beetje lui voelde of gewoon lekker op de bank wilde kruipen met een dekentje. Lente had vandaag alleen wel een probleem. Ze kon maar niet beslissen welke kleur onesie ze zou dragen.

Lente had maar liefst drie van deze pluizige onesies: Een felle gele die haar deed denken aan narcissen en lekker vrolijk was, een rustige bosgroene onesie en een prachtige turquoise gekleurde onesie. Ze vond ze allemaal heerlijk zitten en ook waren ze allemaal perfect voor een rustige bank-hangdag. Vandaag kon ze gewoon niet beslissen welke ze zou dragen. Ze staarde naar haar met onesies gevulde kast en probeerde een besluit te nemen. Hoe lang ze ook naar de kast staarde, het lukte Lente gewoon niet om een besluit te nemen.

Op dat moment kwamen haar twee zussen, Zomer Elsa en Herst Elsa, haar kamer binnen. ‘Wat is er, Lente?’, vroeg Zomer, die het verdriet van haar besluiteloze zusje opmerkte.

‘Ik kan niet beslissen welke onesie ik zal dragen’, antwoordde Lente zuchtend terwijl ze met een sip gezicht naar haar twee zussen in de deuropening keek.

Herfst rende meteen naar de kast en haalde alle drie de onesies tevoorschijn, waar Lente al een half uur naar gestaard had. ‘Eens kijken,’ zei ze terwijl ze de pluizige outfits één voor één omhooghield, ‘De gele is wel vrolijk, maar een beetje te fel. De groene is wat rustiger, maar gelijk ook wel een beetje saai, vind je niet? De turquoise onesie is perfect! Vrolijk, maar niet saai!’. Herfst gaf haar platinablonde zusje de turquoise onesie aan en Zomer knikte instemmend. ‘Ja, de turquoise is absoluut de beste keuze! Die onesie past ook nog eens het best bij je haar Lente.’

Lente dacht even na en glimlachte toen. ‘Je hebt helemaal gelijk! Die turquoise onesie is perfect. Yes!’. Lente trok snel haar fijne pluizige onesie aan, deed de bijbehorende haarband in haar haren en voelde zich zo knus en gezellig. Ze bedankte haar zussen voor hun hulp en ging haar dag vrolijk en zelfverzekerd door.

Later die dag hadden de drie meisjes een filmavond gepland en ze droegen allemaal hun onesies. Zomer droeg haar fuchsia roze onesie en Herfst droeg haar lavendel paarse. De drie meisjes nestelden zich op de bank met dekens en lekkere snacks en keken naar hun favoriete film over een creatieve prinses die in een hoge toren woonde.

Terwijl ze naar de film keken, voelde Lente zich dankbaar voor haar zussen. Ze wisten altijd hoe ze haar beter konden laten voelen en stonden altijd voor haar klaar. Ze bedacht zich dat het soms goed is om hulp te vragen, vooral als je worstelt met een gekke beslissing zoals welke kleur onesie je moet dragen.

Vanaf die dag maakte Lente er een gewoonte van om de mening van haar zussen te vragen wanneer ze ergens moeilijk over kon beslissen. Ze leerde dat drie hoofden beter zijn dan één en dat je soms alleen wat hulp nodig hebt van de mensen van wie je houdt om de juiste beslissing te nemen.”

Liefs,

Wil jij amigurumi aankleedpop Toddler Elsa of één van haar gehaakte vriendinnetjes ook haken? De losse haakpatronen en haakpakketten kun je vinden in mijn webshop.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk fictief en we hebben alle gebakjes en broden netjes achter gelaten 😉

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: