In deze blogreeks kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa en haar zusjes die door jullie zijn of worden gemaakt. Deel 1 van deze blogreeks kon je in lezen hoe Elsa het wel heel spannend maakte door er zonder mijn weten vandoor te gaan. In dit deel heeft ze niet door dat ze in een museum is en doet ze zich tegoed aan gehaakte broodjes en gebakjes. 

Klaarblijkelijk zijn er voor een klein amigurumi popje zoals Elsa, overal grote avonturen te beleven. Voor een gehaakte pop zijn gehaakte en gebreide gebakjes natuurlijk het lekkerste wat er is en daar had ik natuurlijk niet helemaal bij stil gestaan toen ik Elsa meebracht naar Café Kate in het museum in Rijswijk. Hoe dat afloopt? 

“Wat zou jij doen als je ineens oog in oog staat met de mooiste en lekkerste taartjes en broodjes? ‘Hand Stitched Fruity Flan’ bijvoorbeeld of ‘Vanitta & Chocoknit Cake’? De meest prachtig gekleurde gehaakte macarons of een levensgrote tompouce? Of een prachtig brood in de vorm van een grote krakeling, waar de zaadjes met de hand op geborduurd zijn?

Elsa liep de roze gekleurde ruimte binnen en bij binnenkomst werd ze verwelkomd door de meest heerlijke geuren van vers gehaakte taartjes en gebreide broodjes. ‘Wauw!’, riep Elsa uit! Dit had ze nog nooit eerder gezien. Zo veel lekkers voor een amigurumi popje. Dit moest natuurlijk een droom zijn! Elsa kneep zichzelf even om het zeker te weten, terwijl ze haar ogen uit keek. ‘Nee, geen droom. Dit is echt!’.

Het koste het kleine gehaakte meisje wat moeite om op de toonbank te klimmen om de broodjes en gebakjes van dichterbij te kunnen inspecteren. Zou ze geld nodig hebben, vroeg ze zich af, terwijl ze naar boven klauterde. Wel een beetje gek dat ze geen stemmen hoorde in dit leuke cafeetje. Eenmaal op de toonbank aangekomen, zat Elsa even op de rand om bij te komen van de klim. Ze keek uit op een andere toonbank verder op, waar grote bakken in gepresenteerd stonden. Toen ze de hoorns bovenop de toonbank zag, realiseerde ze zich dat het een vitrine moest zijn vol met ijs! ‘Daar moet ik straks maar even een kijkje nemen’, zei het amigurumi meisje tegen zichzelf, ‘Eerst hier maar eens een kijkje nemen’.

‘Hallo?’, Elsa vroeg zich af of hier überhaupt wel iemand was die haar kon helpen. Met snelle pas liep ze over de toonbank heen die ze zojuist had beklommen. Ze keek overal om te zien of er iemand was die haar van een gebakje wilde voorzien. ‘Wat gek… er is helemaal niemand hier. En dit café heeft ook geen kassa.’ Even keek Elsa verward om zich heen en toen besefte ze zich dat dit haar geluksdag moest zijn.

Wat zou ze als eerst gaan proberen? Klein beginnen, met een macaron bijvoorbeeld? Die taartjes zien er ook wel lekker uit… maar het liefst wilde Elsa natuurlijk zo veel mogelijk proberen. Toen besloot ze van elk gebakje één hapje te nemen. En de broodjes moest ze ook niet vergeten natuurlijk. Daarna misschien een klein dutje en dan zou ze de oversteek maken naar de vitrine met ijs. Ja, zo zou ze het doen!

Ze begon met de schaal met ‘Hand Crocheted Macarons’ zie vlak voor haar neus stond. Eerst een hapje van de roze. ‘Mjaammmm’, klonk het terwijl ze zich een weg baande door de bovenste laag van de etagère. Op de onderste laag vond ze pistache, oreo, een gekke blauwe die naar bosbessen bleek te smaken en toen ze van alle macarons een piep klein hapje had geproefd, was het tijd om naar de gebakjes te gaan. De ‘Chocoknit Roulade’ bleek veel te machtig voor de kleine gehaakte pop. Snel een stukje van de Vanitta & Chocoknit Cake proberen dan. Die vruchtjes op de taart zien er heerlijk uit.

Een hapje Cinnamon Swirl, Tompouce en daarna op naar de broodjes. Daar deed Elsa zich te goed aan de Cinnamon Rolls, donuts en de prachtige ronde desembroden die daar lagen. Terwijl ze zo lekker aan het eten was, hoorde ze ineens stemmen. Elsa bleef als verstijfd staan en luisterde aandachtig of de stemmen dichterbij kwamen. Ineens besefte ze zich dat het misschien niet helemaal de bedoeling geweest was, dat ze van elk taartje en brood een hapje genomen had. In een vlaag van paniek, verstopte ze zich tussen de broden…

‘Welkom in de wereld van Kate Jenkins. Deze kunstenaar staat vooral bekend om haar lekkernijen, waarin haar kenmerkende gevoel voor humor tot uiting komt. Met kleurrijke garens haakt en breit zij rijkelijk gevuld gebak, de meest realistische broden en ijshoorntjes. Zoals jullie kunnen zien staat het museum nu vol met haar speelse popart haak-, brei- en borduurwerken…’, vertelde de gids van het museum aan de groep enthousiaste dames die zij rondleidde.

‘Museum?’, dacht Elsa, ‘Speelse popart? Deze droomwereld verandert zo langzamerhand in een nachtmerrie. Deze lekkernijen zijn museumstukken’.

De groep liep ondertussen verder richting de vitrine met gebreide bollen met ijs. De kleine avonturier zag haar kans schoon om tussen de broden vandaan te glippen, zich naar beneden te laten glijden en met snelle stapjes de zoet roze ruimte uit te rennen. In de winkel van het museum zag ze Alexa gelukkig staan. Ze moest er niet aan denken wat er zou gebeuren als ze er achter kwamen dat elk museumstuk een hapje miste. Gelukkig vond Alexa het tijd om naar huis te gaan en kon Elsa zich verschuilen in Alexa haar tas tot ze veilig buiten stonden. ‘Heb je het naar je zin gehad bij de tentoonstelling, Elsa?’, vroeg Alexa terwijl ze richting de tramhalte liep met de schuldbewuste pop. Ze knikte snel ja en mompelde dat ze moe was van de leuke dag. Een dag die ze nooit meer zal vergeten…

Liefs,

Wil jij amigurumi aankleedpop Elsa of één van haar gehaakte vriendinnetjes ook haken? De losse haakpatronen en haakpakketten kun je vinden in mijn webshop.

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk fictief en we hebben alle gebakjes en broden netjes achter gelaten 😉

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: