Van woensdag 27 tot en met zondag 31 oktober vond de KreaDoe plaats. Naast dat ik er dit jaar zelf met een stand mocht staan om jullie te inspireren met mijn haakpatronen, heb ik zelf ook een rondje over de beurs gemaakt. Op zoek naar Japanse inspiratie! Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op Japan. Daarom leek het mij leuk om op de KreaDoe op zoek te gaan naar Japanse inspiratie en dit te verzamelen in dit blog.

Japanse Viltpakketjes

Het eerste Japanse wat ik tegenkwam tijdens mijn rondje over de KreaDoe waren de Japanse viltpakketjes die verkocht werden door Atelier Wilma Creatief. Naast dat Atelier Wilma Creatief zelf viltpakketten ontwerpt, verkoopt ze ook Hamanaka naaldviltpakketten vanuit Japan en zorgt ze voor een Nederlandse vertaling bij deze naaldviltpatronen. Aangezien ik op zondag mijn rondje deed waren de pakketjes met Nederlandse vertaling natuurlijk al bijna op, maar ik kon nog wel een heel leuk Japans viltpakketje scoren.

Mijn aandacht werd getrokken door deze twee schattige katjes (zie foto), die door hun chibi proporties echt een typische Japanse uitstraling hebben. Ook was er een voorbeeld op de stand van een Halloween eekhoorntje op pompoen met dezelfde lieve uitstraling en vond ik voor mijzelf een pakketje voor het maken van een rode panda.

Mocht je een absolute beginner zijn in het naaldvilten, dan zijn deze lieve kip en kuiken misschien een leuk startpunt

>> Klik hier voor het Chick ‘n’ Chicken Ball and Kit in de webshop van Wilma Creatief.

Origami met een bijzonder verhaal

Daarna werd mijn aandacht getrokken door de prachtige origami kraanvogels op de stand van JJCreatief. Ik besloot deze wat beter te bekijken en raakte in gesprek met de standhouders, waardoor ik er achter kwam dat deze origami wel een heel bijzonder verhaal met zich mee droegen.

Deze geluksslingers met kraanvogel worden gemaakt door Emmyrel Kersten-Desemo. Toen zij de diagnose borstkanker kreeg, gaf een vriendin haar een kraanvogelslinger die in het ziekenhuis aan haar infuuspaal hing (, zoals een kanjerketting de ziekenhuisopname voor een kind met kanker dragelijker maakt). Emmyrel leerde zelf deze slingers te maken op het moment dat een andere vriendin van haar ook kanker kreeg en ook zo’n geluksslinger kon gebruiken. Nu verkoopt Emmyrel deze prachtige slinger voor het goede doel en doneert ze per kraanvogel €3,-. Zo heeft ze al een leuk bedrag mogen inzamelen voor een inloophuis en een hospice, die beiden essentieel werk leveren in de ondersteuning voor mensen met de diagnose kanker en voor hun naasten.

Wil jij het doel van Emmyrel ook steunen? Dan kun je een kraanvogelslinger of kerstboomhanger bij haar bestellen.

>> Klik hier voor de actiepagina van Emmyrel op de website van het KWF. Hier vind je ook alle informatie om dit doel te steunen.

Ik vind het super dat op de stand van JJCreatief ruimte was voor dit prachtige doel. Daarnaast hadden ze een prachtig aanbod aan kralen bij zich.

>> Klik hier voor de website van JJCreatief.

Japanse Brei- en haakboeken

Bij BLZ Boekhandel Buitelaar spotte ik Japanse brei- en haakboeken op de stand.

Wat ik zo mooi vind aan de Japanse breiboeken is dat de patronen allemaal bestaan uit breischema’s in plaats van geschreven patronen. Dit betekent dat wanneer je de symbolen kent (die meestal aan het begin of eind van het boek in een legenda staan uitgelegd), je elk schema kunt lezen en dus geen last hebt van een taalbarriere.

Daarnaast vind ik Japanse breipatronen mooi vanwege hun complexiteit, waardoor het echte kunstwerken zijn. Dit zegt echter niet dat alle Japanse patronen ingewikkeld zijn. Vaak is een boek opgebouwd van simpelere patronen en technieken, naar de meer complexe.

>> Ben je op zoek naar Japanse brei-en haakboeken? Klik dan hier om alle Japanse brei- en haakboeken te vinden die BLZ Buitelaar heeft.

Japanse stationary, snacks & heel veel kawaii!

Voor ik weer terug moest naar mijn eigen stand, moest ik nog even naar de stand van MostCutest. Deze stand sla ik zelf nooit over als ik naar KreaDoe ga, want dit is volgens mij dé stand op het gebied van Japanse kawaii items!

Van lucky star paper tot pocky, van Japanse stationary tot de leukste zelf ontworpen MostCutest tassen en van zelfmaak pakketjes voor Japans snoep tot lieve stickertjes. Echt zo veel leuke Japanse items kun je vinden op de stand van MostCutest (Enne, deze leuke roze tas op de foto is één van mijn favoriete projectbags 😉 ).

Ik ben zelf echt fan van de tassen en lucky star paper die door MostCutest zelf wordt ontworpen, sinds ik een aantal jaar geleden op TomoFair voor het eerst met deze stand in aanraking kwam. Voor elke editie wordt weer een nieuwe limited edition tas ontworpen (die ik dan weer inzet als projectbag om mijn haak- of breiprojecten in te bewaren) en deze tas is gevuld met leuke goodies.

>> Wil je kennismaken met alle schattige items van MostCutest? Kies dan een surprisebox en laat je verrassen.

Japanse meisjes op de Amilishly stand!

Teruggekomen op mijn eigen stand, bedenk ik me dat ik zelf ook Japanse inspiratie lever. Ik had namelijk alle meisjes uit Amilishly Dolls en Amilishly Chibi Dolls meegenomen om op de beurs te laten zien.

In beide boeken vind je namelijk 12 uitgebreide patronen van schattige, door Japan geïnspireerde, meisjes die je hart stuk voor stuk zullen veroveren. Ik heb me voor beide boeken laten inspireren op verschillende kledingstijlen die teruggevonden kunnen worden in Japan en daar mijn magie op losgelaten. In het eerste boek vind je de grotere versies van de meisjes en in het tweede boek, kun je de chibi versies van de poppen terugvinden.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: