Op 1 Januari start de nieuwe Make Along met Siets aan de Maak. We gaan samen de Segelschiff am See Shawl haken of breien, een ontwerp van mij. En speciaal hiervoor heeft Sietske in samenwerking met mij, Atelier Sopra en Draadkracht een speciale editie van de Hollands Handwerkgeluk box samengesteld. In deze xxl-edition met extra veel handwerkgeluk vind je alles wat je nodig hebt voor de sjaal. In dit blog vertel ik je meer.

In haar Facebook groep ‘Siets aan de Maak Knit Along’ organiseert Sietske sinds afgelopen zomer knit alongs. Dit idee ontstond spontaan, toen ze aan een sjaal van Stephen West zou beginnen en daarvoor meer mensen enthousiasmeerde. Inmiddels heeft ze deze en de ‘restjes KAL’ met breipatronen van Terralita georganiseerd en is er een gezellige groep ontstaan. Voor de derde Make Along, waarvoor ik de ontwerpen mag aanleveren, kun je zowel hakend als breiend deelnemen.

>> Benieuwd naar deze gezellige groep? Klik hier voor de link naar de groep op Facebook.

Ook lanceerde Sietske recentelijk haar concept Hollands Handwerkgeluk, een maandelijkse box met kleine strengen handgeverfde garens. Een maandelijkse garenproeverij zou je het ook wel kunnen noemen. 

>> Meer weten over Hollands Handwerkgeluk? In dit blog deed ik een unboxing van de box van November en vertelde ik over dit concept.

Wat Hollands Handwerkgeluk met de KAL te maken heeft? Speciaal voor de MAL heeft Sietske twee bekende indiedyers van Nederlandse bodem gevraagd om een limited edition kit te verven voor de Segelschiff Sjaal. Van beide indiedyers komen er 15(!) Kits beschikbaar, niet meer. De box wordt eind december verzonden, zodat hij voor de start van de KAL & CAL op 1 januari bezorgd is.

José, het gezicht achter Atelier Sopra, gaat aan de slag met kleuren in het thema Ocean’s Lagoon. Mooie groenblauwe tinten en koper zou je kunnen verwachten als je naar het moodboard kijkt en ik weet zeker dat het prachtige garens zullen worden die perfect bij de sjaal passen.

>> Voor een impressie van de verfstijl van Atelier Sopra, klik hier.

Geja, beter bekend als Draadkracht, heeft een blauw thema gekozen: Blue Candy. Ook dit belooft echt een feestje te worden en zeker als je net als ik gek bent op blauw. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit moodboard zich uiteindelijk naar het garen gaat vertalen.

>> Wil je weten wat Draadkracht allemaal verft? Dat zie je hier.

Verder kun je kiezen voor het brei- of het haakpatroon van de Segelschiff am See Shawl. Een sjaal waarvoor ik eerst het breipatroon ontworpen heb en die daarna heb om gezet naar een haakpatroon. De Duitse naam van de sjaal komt van het woord zeilboot, waarop de vorm van beide sjaals geïnspireerd zijn. Maar ook van de kleurstelling waarin ik het kantgedeelte van de gebreide sjaal gebreid heb. 

Het patroon is prima geschikt voor de beginnende breisters en haaksters die net een stapje extra willen én ook als tv-project voor de gevorderde breisters en haaksters. En in de Facebook groep zal natuurlijk de voortgang gedeeld worden, wat het breien of haken extra gezellig maakt. Ook zal ik beschikbaar zijn om vragen over de patronen te beantwoorden.

Mocht je de patronen al hebben en je wil toch de box? Geen probleem! Dan mag je één van mijn andere breipatronen kiezen om in je box te ontvangen.

Naast het garen en het patroon, maken ik en Sietske ook nog wat leuke hebbedingetjes om de box helemaal compleet te maken. Er zijn maar 30 boxen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met bestellen als je de box wil hebben, want op is op!

>>Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt de box op deze pagina bestellen en alles nog even rustig nalezen.

Liefs,