Afgelopen week mocht ik een heel leuk pakketje uitpakken. Als cadeautje voor mijn boeklancering kreeg ik van Sietske, ook bekend als Sietsaandemaak, de november box van haar nieuwe concept Hollands Handwerkgeluk toegestuurd. Ik neem jullie mee in de unboxing, lees je mee?

Wat is Hollands Handwerkgeluk?

Voor ik begin met het ‘unboxen’, wil ik je eerst wat meer vertellen over wat Hollands Handwerkgeluk nou eigenlijk is. Hollands Handwerkgeluk is een concept van Sietske van Siets aan de maak: een maandelijkse garenproeverij om handgeverfde garens van Nederlandse bodem te ontdekken. De eerste box verscheen in Oktober 2020 en de box die ik ontvangen heb is dus de tweede in de lijn. In iedere box zit 100 gram handgeverfd garen van een Nederlandse indiedyer in de vorm van 5-10 strengetjes, zodat je aan de stijl van die indiedyer kunt ‘proeven’. Elke maand staat er weer iemand anders centraal. De box wordt ook verder aangekleed met een handgemaakt product van een Nederlandse maker, een illustratie en een leuke kortingscode.

“De garens die je in de box terug kunt vinden, worden speciaal voor dit concept geverfd en bestaan uit een selectie van de betreffende indie dyer.”

>> Meer lezen over Hollands Handwerkgeluk? Klik hier.

Een goed gevulde box

Het pakketje valt door mijn brievenbus en ik open het. Het eerste wat mij opvalt als ik het doosje open is dat hij bijna uitpuilt, zo vol zit het. Maar het ziet er wel heel verzorgd uit. De garens en spulletjes zitten mooi in een paars vloeipapiertje wat het beschermt voor de reis en er zit een begeleidend briefje bij van Sietske waarin ze uitlegt waar de box van deze maand uit bestaat.

Voor deze editie heeft de indiedyer de optie gegeven om je eigen kleurstelling te kiezen. Groen, blauw, roze, paars… Ik vind alles mooi, dus Sietske mocht voor mij de knoop door hakken. Ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk geworden is, maar eerst toch maar even het briefje doorlezen.

Inhoud van de box

De indiedyer voor deze maand is José van Atelier Sopra en ze heeft een prachtige fade geverfd in de eerder genoemde kleurstellingen. In mijn geval is het een roze fade met strengen die super mooi op elkaar aansluiten. Ik brei en haak graag, dus ik kan daar alle kanten mee op.
In het kerst papiertje vind ik een DIY borduurkitje om zelf mee aan de slag te gaan. Als je Sietske volgt dan weet je misschien dat ze ook graag borduurt en ik denk dat ze die liefde graag wil overbrengen. Het is een klein project, dus leuk om een keer te proberen. De wandhanger is gemaakt door Melon & Me en is dus het extraatje in deze box.
Verder zit er een haakpatroon in de box met een kerst thema, waarvoor de mini’s eventueel gebruikt kunnen worden. Het patroon is ontworpen door ZETTElen.Homemade en het is een gehaakte kerstboom waar ook knoopjes bij verzorgd zijn. Alleen de haaknaald er nog even bij pakken en ik kan aan de slag.
Het laatste wat ik uit de box pak is de illustratie van Tirza, die bekend is onder de naam the Purple Lady. Een illustratie op dik papier gedrukt die precies aansluit bij het thema van deze box.

Sietske zet met deze box echt neer wat haar visie is denk ik. De handgeverfde garens staan in het middelpunt en het is echt een proeverij van wat Nederlandse indiedyers en webshop te bieden hebben.

In het kort:

  • 5-10 strengetjes van 10-20gr met handgeverfd garen (totaal 100gr)

  • Handgemaakt Product van een Nederlandse maker

  • Patroonidee om te maken met het garen uit de box

  • Illustratie van the Purple Lady om te verzamelen

  • Kortingscodes als je verder wil shoppen bij één van de deelnemers

Dit was de unboxing.

Liefs,

Disclaimer: Deze box heb ik zoals eerder vernoemd van Sietske cadeau gekregen ter ere van mijn nieuwe boek en niet met de intentie om er een blog over te schrijven. Het is mijn keuze om een unboxingsblog te schrijven over dit boek en zijn alle meningen die ik in deze blog geuit heb die van mijzelf.

>> Bewaren op Pinterest? Pin deze afbeelding.