Een aankleedpop haken: De trend van het najaar

Het najaar is begonnen en dat betekent dat de haaknaalden weer tevoorschijn komen! Dit jaar werken alle hakers aan een aankleedpop. Haken is hartstikke ontspannend en je kunt zo creatief zijn als je maar wilt. Het leuke aan aankleedpoppen haken is dat je zowel creatief kunt zijn, als kunt werken aan een leuk geschenk voor een dierbaar iemand. Gehaakte aankleedpoppen zijn namelijk het perfecte cadeau voor kinderen! Een aankleedpop gehaakt door mama, opa, tante, neef of noem het maar op is gewoon een fantastisch cadeau! In dit blog lees je hoe leuk het is om een aankleedpop te haken. Natuurlijk laat ik je ook meteen even wat je nodig zult hebben om zelf zo’n leukerd te maken!

Wat heb je nodig om te beginnen aan jouw aankleedpop?

Of je nou beginnend haker bent of al jaren zelf haakt, je zult zien dat net als je een glinsterend nieuw haakpatroon erbij pakt je erachter komt dat je niet alle materialen in huis hebt. Oeps! Daarom zet ik alvast voor jou op een rijtje welke materialen je sowieso nodig zult hebben voor het haken van een aankleedpop dit najaar.

Om te beginnen met het haken van een aankleedpop heb je een paar essentiële materialen nodig:

  • Haaknaald: Zorg ervoor dat je de juiste maat haaknaald gebruikt, zoals aanbevolen in het patroon.
  • Garen: Katoen of katoenblend is ideaal voor beginners, omdat dit garen gemakkelijk te verwerken is en goed in vorm blijft.
  • Steekmarkeerders: Onmisbaar om bij te houden waar je gebleven bent in het patroon.
  • Vulling: Voor het opvullen van de pop, zodat deze een mooie vorm krijgt.
  • Veiligheidsoogjes of geborduurde ogen: Deze zorgen ervoor dat de pop een gezicht krijgt.
  • Stopnaald: Om losse draden netjes weg te werken.
  • Optionele accessoires: Denk aan ijzerdraad om de pop beweeglijk te maken, knopen, en decoraties zoals strikjes of kralen.

De populairste outfits voor jouw aankleedpop

Wist jij dat heel veel van de Amilishly poppen hun kleding kunnen delen? Elsa, Killian, Malaika, Malu en Levi worden allemaal uit één stuk gehaakt en kunnen allemaal bij elkaar in de kledingkast snuffelen! Bij elk patroon van een Amilishly aankleedpop zit een gratis basisoutfit inbegrepen, maar je kunt inmiddels ook allerlei andere outfits haken. Denk bijvoorbeeld aan:

Met deze veelzijdige outfits kun je jouw pop elke keer weer een nieuwe look geven, passend bij de gelegenheid of het seizoen. Haak dit najaar de hele kledingkast van Elsa en jouw kind of kleinkind heeft er het hele jaar plezier van!

Een aankleedpop voor een kind haken? Denk hier aan!

Als je een aankleedpop haakt voor jongere kinderen, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van het popje. Vermijd kleine onderdelen zoals knopen of strikjes die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Kies in plaats daarvan voor stevig vastgehaakte onderdelen en overweeg om geen ijzerdraad te gebruiken. Hoewel het heel leuk is om Elsa en haar vrienden in verschillende houdingen te kunnen neerzetten, is het belangrijker dat jouw kindje veilig blijft. IJzerdraad gebruiken om jouw popje wat meer stabiliteit te geven is hartstikke prima, maar voor jongere kinderen misschien toch ook af te raden. Voor de allerkleinsten is Lappenpop Emma misschien zelfs een veel leukere pop om te haken. Ze is lekker groot en heeft weinig losse onderdelen. Perfect dus als sint- of kerstcadeau. Als je in het najaar alvast start met haken, heb je d’r zeker klaar voordat de feestdagen starten!

Herfst is het perfect moment om jouw aankleedpop te haken

Het haken van een aankleedpop is een uitstekende manier om creatief bezig te zijn tijdens de koude herfstmaanden. Of je nu een Amilishly popje voor jezelf maakt of er eentje cadeau geeft, je kunt eindeloos variëren met outfits en accessoires. Bovendien is het haken van aankleedpoppen een geweldige manier om je haakvaardigheden te ontwikkelen. Dus, pak je haaknaald en garen erbij, en laat je fantasie de vrije loop met deze trendy handwerkprojecten!