Oh! Wat is het heerlijk om lekker te tutten met de Amilishly aankleedpoppen. Eén van de dingen die de uitstraling van een gehaakte pop helemaal compleet maken en het karaktertje echt tot leven kan brengen is het aanbrengen van blosjes op de wangen van de amigurumi. In dit blog zie je in 4 easy peasy stappen hoe jij dat ook kunt doen bij jouw gehaakte pop!

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om blosjes op de wangen van je gehaakte pop te maken. Je kunt met naald en roze draad bijvoorbeeld blosjes borduren op de wangetjes van je amigurumi, aan de slag met acrylverf en blosjes op de wangen van je pop of knuffel schilderen, blosjes tekenen op de wangen met textielstift, maar de meest makkelijke manier is misschien wel door gewoon met make-up te werken. Het aanbrengen van blosjes op de wangen van je amigurumi pop met behulp van make-up wordt in dit blog verder voor je uitgewerkt.

Hoe breng je blosjes aan op de wangen van jouw gehaakte pop?

Stap 1

Zet alle benodigdheden klaar: 

  • Het gehaakte popje waarvan je de wangetjes blosjes wil geven;
  • De blushpoeder (ik gebruik onder andere graag deze blush van de Etos (de Essence Mosaic Blush op de foto is helaas niet online te verkrijgen));
  • De kwast om de blush mee aan te brengen (ik heb deze kwast van de Hema).

Stap 2

Doe een beetje van het blushpoeder op de kwast.

Aangezien ik een grote blushkwast heb, gebruik ik alleen het uiterste puntje van de kwast om de blush bij Elsa en haar gehaakte poppen vriendinnetjes aan te brengen.

Pro-tip: Eventueel kun je het aanbrengen van blosjes eerst even oefenen op een proeflapje (in de huidskleur van jouw pop), als je dat fijn vindt. Op die manier kun je ook gelijk zien hoe de blosjes staan op de huid van jouw amigurumi pop.

Stap 3

Dep de blush met het kwastje op beide wangetjes van de pop, tot je tevreden bent. Eventueel kun je de blush nog een beetje uitvegen (vervagen) met je vingers.

Heb je per ongeluk iets te veel blush gebruikt, of de blush iets te ver uitgesmeerd tijdens het aanbrengen? 😳 Oopsie, kan gebeuren! Maak je in dit geval geen zorgen, want de blush vervaagt na een tijdje en dan kun je het gewoon opnieuw aanbrengen.

Pro-tip: Knip een rondje uit een stukje papier om een sjabloon te maken voor het aanbrengen van de blosjes bij jouw amigurumi. Zo weet je zeker dat je alleen blush aanbrengt op de plek waar jij het wil hebben.

Wil je een sterkere kleur op de wangetjes aanbrengen? Dan kun je in plaats van blushpoeder ook pastelkrijt gebruiken. Verpulver dan een klein beetje pastelkrijt in de kleur naar jouw keuze en breng dit aan op de wangetjes. Let wel op bij het aanbrengen dat je dit voorzichtig doet.

Stap 4

Je gehaakte pop is opgemaakt en heeft mooie blozende wangetjes. Ze is klaar om op de foto te gaan of voor een leuke date met haar vriendinnetjes!

Voorbeelden van door jullie gemaakte poppen met blosjes op de wangetjes

Laura @laura_anne15 maakte de Parisian look van Elsa helemaal compleet door Elsa rood roze blozende wangen te geven. Tres chique, oui?

Satsuki, gemaakt door Wendy @loezmoezz.originals, krijgt juist een hele liefelijke uitstraling door de zachtroze blosjes die haar wangen sieren. Alsof ze het een klein beetje spannend vindt om te poseren voor de camera.

Toddler Elsa heeft hele kleine blosjes in een herfstige rode kleur die perfect past bij haar donkerbruine haren en felpaarse onesie. Patricia @sunshinetries bracht het karaktertje van deze pop echt tot leven met deze blozende wangetjes.

Nu is het tijd om lekker aan de slag te gaan met het aanbrengen van mooie blosjes op de wangen van jouw amigurumi pop, zodat je je jouw Amilishly poppen nog meer tot leven kunt laten komen. Heel veel plezier!

Liefs,