In 2024 haak ik deze Amilishly poppen!

Ieder jaar voeg ik weer een aantal nieuwe Amilishly poppen toe aan de collectie met gehaakte poppen. In 2024 heb ik ook grootse haakplannen! Inspiratie voor nieuwe gehaakte poppen kan overal en nergens vandaan komen. Misschien zie ik in een serie wel iemand met een toffe kledingstijl of kom ik op straat een mooie kleurencombinatie tegen. Inspiratie opdoen kan echt overal! In de haakwereld zie je ook ieder jaar weer nieuwe haaktrends verschijnen. In 2024 zullen er zeker weer prachtige haakpatronen op de markt komen. Dit zijn in ieder geval mijn haakplannen voor komend jaar!

Haken met andere garens in 2024

Hoewel de meeste Amilishly popjes met katoen gehaakt worden, raak ik af en toe ook enorm geïnspireerd door andere garens. Vorig jaar werd ik helemaal gelukkig van de oh zo zachte Softy garens van Scheepjes. Die garens stonden aan de basis van de Toddlers. Malu, Killian, Malaika en Elsa kregen allemaal hun eigen onesie. En ik was niet de enige die dol was op deze nieuwe Amilishly poppen. Jullie waren ook helemaal verliefd! In 2024 verwacht ik dat amigurumi gehaakt met chenille of velvet garens helemaal in de mode raken. Deze garens geven een extra zachte uitstraling aan je gehaakte knuffel, waardoor ze extra knuffelbaar worden. Garens om te gebruiken voor het haken van Chenille knuffels zijn Rico Nilli Nilli en Durable Velvet.

Deze haaktrends worden in 2024 helemaal hip

Haaktrends zijn er altijd. Gisteren waren ze er nog niet en vandaag opeens wel! Je denkt vaak dat ze uit de lucht komen vallen, maar niets is minder waar. Je kunt ze zelfs van tevoren vaak al voorspellen. Instagram, Tiktok en Pinterest zijn de beste plekken om als eerste een haaktrend in 2024 op te pikken. Dit zijn in ieder geval mijn voorspellingen!

2024 Instagram haaktrend: Granny Squares

Granny squares worden telkens opnieuw mega populair. Vorig jaar haakten steeds meer creatievelingen vesten, truien en topjes van granny squares en ik verwacht dat dit er in 2024 alleen maar meer gaan worden! Heb jij alle populaire Instagram Reels voorbij zien komen? Een granny square outfit voor Elsa of Killian is daarom niet helemaal ondenkbaar. Wat denk jij? Staat deze trend leuk bij de Amilishly poppen?

2024 Tiktok haaktrend: Microhaken

Wow! Wat een ieniemienie haakprojecten kun je op Tiktok vinden! je Hele kleine dingetjes haken met een super kleine haaknaald (kleiner dan 1.0mm) en naaigaren is razend populair aan het worden. Wat je allemaal zou kunnen haken met je piepkleine haaknaald in 2024? Wat dacht je van kleine amigurumi? Of een granny dekentje voor een van je Amilishly popjes? Of oorbellen? Misschien zelfs matchende voor jou en je popje!

2024 Pinterest haaktrends

De nieuwste generatie hakers is super duurzaam bezig. Zó tof! Ze gebruiken het liefst iedere centimeter van hun bol garen. Ze zijn ook niet bang om verschillende soorten garens door elkaar te gebruiken. In 2024 denkt Pinterest (want die voorspellen elk jaar weer welke trends voorbij zullen komen) dat heel veel handwerkers felgekleurde Patchwork projecten gaan haken. Leuke patchwork dekens gemaakt van verschillende garens bijvoorbeeld, maar ook truien en topjes. Ik zie Elsa al helemaal gekleed gaan in een patchwork outfit. Zó schattig!

Nog meer trends voor komend jaar!

Heb jij jouw Barbiepoppen van vroeger nog? Vorig jaar werden ze na de Bioscoopfilm Barbie weer helemaal populair! Ik ontwierp niet voor niets een leuke Barbiecore outfit voor Elsa, Malu en Malaika. Voor 2024 durf ik te voorspellen dat Furbies wee hartstikke hip gaan worden. Wie weet ontwerp ik een lijn super fuzzy, Furby geïnspireerde outfits voor de Amilishly poppen, of liepen de toddlers misschien toch al een jaar op deze trend vooruit?! Ook de Lol Surprise poppen blijven komend jaar populair. Hun pastelkleurige outfits en vele accessoires zouden ook nog eens een inspiratiebron kunnen zijn 😉

Deze gehaakte poppen staan in 2024 op het programma

Nu ik vooruitblik naar 2024 krijg ik allerlei ideeën. Ik zei toch dat inspiratie overal vandaan gehaald kan worden! Ik kan natuurlijk niet beloven dat alles wat ik nu spontaan roep ook echt zal gebeuren, want je weet maar nooit, maar in 2024 zou ik heel graag:

…Meer kledingsetjes voor Elsa willen haken
Na de Barbie film en de 3 nieuwe kledingsetjes die ik in 2023 voor Elsa ontworpen heb, is de vraag vanuit jullie naar nog meer leuke kleding en accessoires voor Elsa alleen maar toegenomen. Dus mijn plan voor 2024 is om tenminste weer een kledingsetje te maken om de garderobe voor Elsa aan te vullen. Misschien wel iets met Grannys?

…Mini Bloemenpopjes willen haken
Ik heb nu 3 leuke chibi bloemenmeisjes (chibi Sakura – kersenbloesem, chibi Hanako – roos, chibi Nara – Kerstster) en het lijkt mij leuk nog wat nieuwe bloemenmeisjes te ontwerpen. Ik denk bijvoorbeeld aan een mini narcismeisje, hortensia of sneeuwklokje.

…Een nieuw vriendinnetje voor (toddler) Elsa willen haken
Een pop die al extreem lang op mijn verlanglijstje staat is nog een vriendinnetje voor Elsa (en dan komt er natuurlijk ook gelijk een toddler versie)