Zo maak je een unieke outfit voor jouw aankleedpop!

Aankleedpoppen zijn zó leuk omdat je ze kunt… Aankleden! Heb jij al een aankleedpop gehaakt, maar wil je jouw pop een nieuwe outfit geven? Of heb je misschien wel een gehaakte aankleedpop die nog in d’r ondergoed rondloopt? Wie weet ben je van plan om een aankleedpop te haken en ben je op zoek naar een patroon inclusief hippe outfit? Waarom jij ook op zoek bent naar een unieke outfit voor jouw aankleedpop, je bent niet voor niets in dit blog terechtgekomen!

Jouw gehaakte aankleedpop aankleden

Jurkjes, rokken, truien, jeans, onesies… De Amilishly poppen kunnen tientallen leuke outfits aantrekken. Je zou een hele vitrinekast kunnen vullen met aankleedpoppen in de leukste outfits (en voor het geval je het je afvraagt: ja ik heb dat dus gedaan!) Je kunt zelfs een Mix-en-Match van unieke kledingstukken maken. Zo is het net alsof je jouw eigen kledingkast instapt, maar dan in het klein. Combineer bijvoorbeeld het spijkerjasje uit de Elsa in Paris Outfit met de 70’s style flared broek, top en schoenen uit de Elsa loves Pink! collectie. Of herontdek die kleding uit de Festival kledingset door het broekje te combineren met het kanten topje uit de Elsa in Paris Outfit. Voeg aan deze combi nog de slofjes uit de Unicorn Onesie set toe en je hebt een uniek maar stijlvolle outfit voor jouw aankleedpop!

Kleurencombi’s kiezen voor jouw aankleedpop kleren

Iedere outfit kun je een geheel eigen draai geven door de kleuren en de textuur van een kledingstukken aan te passen. Kies bijvoorbeeld kleuren uit die passen bij de persoonlijkheid van jouw aankleedpop. Of ga voor kleuren die bij een seizoen of feestdagen horen. Zo heeft iemand door de kleur aan te passen (paars en oranje) de Toren Prinses Outfit veranderd in een prachtige outfit voor Halloween. Of door de Kerst Outfit in rood-wit-blauw en oranje te haken heb je ineens een leuke outfit voor Koningsdag! En je kunt niet alleen de kleur van een outfit aanpassen, je kunt ook garens met een andere textuur of look gebruiken om een unieke outfit te haken. Haak een outfit bijvoorbeeld met fluffy garen of glittergaren. Of kies voor een velvet garen of denim garen om de outfit van jouw gehaakte aankleedpop een hele andere vibe te geven. 

Jouw gehaakte aankleedpop personaliseren

Het zijn niet alleen de kleuren die een ehh pop maken! Natuurlijk is een unieke outfit helemaal geweldig, maar heb je ook al eens over accessoires nagedacht? Het is misschien niet meteen voor-de-hand liggend om jouw aankleedpop accessoires zoals armbanden, kettingen, handtassen of brillen te geven. Maar waarom eigenlijk niet? Ik heb inmiddels een flinke verzameling accessoires voor mijn gehaakte aankleedpoppen. Wat dacht je van:

  • Een kroontje, perfect voor prinsessen en prinsen
  • Een ieniemienie bril voor de studiebol
  • Een ketting gemaakt van kleine kralen voor de fashionista
  • Een armbandje of enkelbandje voor in de zomer
  • Een klein kerstmutsje voor de feestdagen
  • Een feesthoed voor tijdens alle andere feesten. 

Natuurlijk zijn het niet alleen de outfits van  jouw aankleedpoppen die verder aangekleed mogen worden, ook de plek waar jij jouw aankleedpoppen neerzet kunnen wel wat leuke accessoires gebruiken. Ik heb inmiddels een prachtig houten bankje in huis, heb een kledingrek gemaakt, heb klerenhangers van metaal gekocht en heb een piepkleine strandbal voor bij de zomerse taferelen. Gehaakte aankleedpoppen kunnen een heel leven lijden, het is aan jou om het gezellig te maken!

Een kanttekening: Als je een aankleedpop voor een jong kind hebt gehaakt, is het verstandig om even goed te bekijken of accessoires wel handig zijn. Kleine accessoires kunnen voor jonge kinderen gevaarlijk zijn.