Amilishly Dolls – Een betoverende verzameling van Japans geïnspireerde poppen

Het haakboek ‘Amilishly Dolls – A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls‘ is een schitterend meesterwerk van Alexa Boonstra, ook wel bekend als Amilishly. Binnen de pagina’s van dit boek schuilt een reis door de prachtige wereld van Japanse amigurumi meisjes met 12 unieke patronen van verfijnde poppen. Elke pop is geïnspireerd door de rijke en diverse modestijlen van Japan, zoals Fairy Kei, Gyaru of Mori. Ook de cover van dit unieke boek is speciaal, want de kaft is gedrukt op Japanse wijze. In dit blog vind je een overzicht van alle 12 patronen die in dit prachtige eigentijdse haakboek teruggevonden kunnen worden. 

De 12 Amilishly Dolls Meisjes:

1. Fairy Kei – Akiko (明子 — あきこ):

Bij het haken van de betoverende Akiko stonden pasteltinten centraal, geïnspireerd door de lieflijke Japanse stijl, Fairy Kei. Met haar zelfgemaakte accessoires en neonpastel kleuren straalt Akiko als een ‘helder en vrolijk kind’ en doet ze de betekenis van haar naam eer aan.

2. School Girl – Fumiko (史子 — ふみこ):

Fumiko draagt het schooluniform met trots en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe kennis. Met haar elegante schooluniform belichaamt ze de betekenis van haar naam: ‘academisch en intellectueel’.

3. Mori Girl – Suzume (雀 — すずめ):

Suzume’s liefde voor mosterdgeel en de natuur komt samen in haar uiterlijk geïnspireerd door Mori Kei. Met los vallende jurkjes en een voorliefde voor alles in de natuur, ademt Mori Girl Suzume de rust en schoonheid van een ‘mus’.

4. Gothic Lolita – Tsukiko (月子 — つきこ):

De details van de kanten randjes van Tsukiko’s prachtige jurk weerspiegelen de Gothic Lolita stijl perfect. Met haar gotische elementen en prachtige lange rokken is Tsukiko een elegante verschijning. De naam Tsukiko betekent ‘kind van de maan’.

5. Shironuri – Momoka (百々花 — ももか):

Momoka breekt met traditie met haar witgeschilderde gezicht en kleurrijke kleding, geïnspireerd door de Shironuri stijl. Ze straalt met haar bloemenponcho en opvallende aanwezigheid. Momoka betekent ‘honderden bloemen’, een element wat terugkomt in haar poncho.

6. Cult Party Kei – Satsuki (五月 — さつき):

Satsuki draagt de dromerige Cult Party Kei-stijl met haar lichte outfit en vest geïnspireerd op nachtkleding. Als een dromerige creatieve geest is ze de belichaming van de maand ‘mei’.

7. Gyaru – Yumi (有美 — ゆみ):

Yumi belichaamt de modebewuste Gyaru stijl met haar geblondeerde haar en merkkleding. Als een expert in mode en schoonheid straalt Yumi ware ‘schoonheid’ uit en doet ze de betekenis van haar naam eer aan.

8. Lolita – Miyako (美也子 — みやこ):

Miyako’s prachtige jurk weerspiegelt de Lolita-stijl perfect. Met haar zachte kleuren en prinsessenachtige uitstraling is Miyako een icoon van onschuldigheid. De naam Miyako betekent ‘mooi kind’.

9. Decora – Kosuke (昂祐 — こうすけ):

Kosuke omarmt de vrolijke Decora-stijl met haar vrolijke outfit die wordt afgemaakt door haar zelfgemaakte kleurrijke slingerketting. Haar kleurrijke aanwezigheid en accessoires maken haar een stralend en levendig meisje. De naam Kosuke betekent ‘opkomende zon, met de hulp van God’.

10. Magical Girl – Aya (彩 — あや):

Aya, het magische meisje, is geïnspireerd op anime uit het Magical Girl-genre. Met haar kleurrijke fantasie en liefde voor magie, belichaamt Aya de betekenis van haar naam: ‘kleurrijk’.

11. Japanese Beauty – Natsumi (夏美 — なつみ):

Natsumi draagt een vereenvoudigde versie van de Japanse Kimono, als eerbetoon aan de Japanse cultuur. Haar Kimono vertegenwoordigt de diepe betekenis en prachtige tradities van het land. De naam Natsumi betekent ‘zomerse schoonheid’.

12. Kokeshi – Sen (千 – せん):

Sen, een moderne interpretatie van de traditionele Kokeshi poppen, eert de Japanse cultuur en haar geschiedenis. De houtachtige kleuren weerspiegelen de oorsprong van deze geliefde poppen. De naam Sen betekent ‘duizend’.

In het boek ‘Amilishly Dolls’ worden deze 12 prachtige poppen tot leven gewekt door Alexa’s creatieve visie en enorme voorliefde voor Japan. Elk patroon is doordrenkt met de unieke stijl van Amilishly, en samen vormen de Amilishly Dolls een prachtige verzameling die de diversiteit en rijkdom van de Japanse cultuur viert. Of je nu geïntrigeerd bent door de kleuren van Decora of het klassieke ontwerp van een Kimono, deze poppen brengen Japanse schoonheid en creativiteit rechtstreeks naar je haaknaald.

Wil je zelf aan de slag met deze betoverende poppen? Haal het ‘Amilishly Dolls’ haakboek in huis en begin je eigen reis door de prachtige wereld van Japanse geïnspireerde amigurumi.

Heb je een favoriet Amilishly Dolls meisje of wil je de door jou gemaakte Amilishly Dolls delen? Bezoek dan onze Facebookgroep!

Liefs,