Andere soorten amigurumi poppen haken

Amigurumi poppen bestaan in allerlei vormen en maten. Amigurumi poppen zijn niet alleen mensenpopjes, maar kunnen ook gehaakte poppen van dieren en voorwerpen zijn. Hoewel ik mij specialiseer in het ontwerpen van gehaakte poppen zoals Elsa en haar vrienden, zijn er weer andere amigurumi ontwerpsters die hele toffe haakpatronen maken van andere dingen! In dit blog verzamel ik mijn top vijf favoriete Amigurumi ontwerpers. 

Mijn top 5 favoriete amigurumi poppen ontwerpers

Als haker heb je vast heel veel verschillende soorten Amigurumi poppen voorbij zien komen. Vooral popjes die net op mensen lijken zijn heel populair. Iedere ontwerper heeft een eigen stijl en een eigen manier van werken. De Amilishly poppen kun je bijvoorbeeld helemaal aan één stuk haken waardoor je geen onderdelen aan elkaar hoeft te naaien en nauwelijks draadjes hoeft weg te stoppen. Andere poppen ontwerpers houden hier dan weer geen rekening mee en hebben iets anders waar ze in uitblinken. Ik ben dol op het leren kennen van bijzondere amigurumi ontwerpers die een hele eigen, unieke stijl hebben. Dit zijn mijn top 5 favoriete ontwerpsters van fantastische amigurumi poppen:

Mijn favoriete amigurumi poppen: De Onesiegurumi van Alasascha

Deze leuke, gehaakte dieren worden – net als mijn eigen haakpatronen – uit één stuk gehaakt. Ze zijn de perfecte dierenvriendjes voor Elsa en haar vrienden. Mijn favorieten zijn de rode panda en de alpaca (ook te vinden in Sascha’s boek boek Onesiegurumi 2) en de eend onesiegurumi (Onesiegurumi 1).

Mijn favoriete amigurumi poppen: De giga verzameling gratis amigurumi van Ricorumi

Rico Design werkt samen met verschillende ontwerpers om gratis en betaalde patronen aan te bieden ter inspiratie. Eens in de zoveel tijd organiseren ze ook een leuke gratis CAL. Ze hebben er echt te veel om een favoriet te kunnen uitkiezen. Neem maar eens een kijkje!

Mijn favoriete amigurumi poppen: De sprookjesachtige amigurumi van Crochet Confetti

Amigurumi ontwerpers noemen elkaar vaak gekscherend concollega’s. Geen enkel amigurumi popje is namelijk hetzelfde en dat betekent dat er in de amigurumi wereld voor ieder wat wils is. Deze sprookjesachtige amigurumi popjes van Crochet Confetti vind ik prachtig. Ook al lijken ze totaal niet op Elsa en haar vrienden! Mijn favoriete patroon van Irina is de Sleepy Unicorn.

Mijn favoriete amigurumi poppen: De speelse amigurumi patronen van Lalylala(nd)

Deze mens-achtige poppen zijn  geïnspireerd op dieren en dingen. Mijn favoriete patronen zijn de Monarch Vlinder, Gouden Dagdroom Mot en ondanks de enge naam de Doodshoofdvlinder (De vlinder patronen staan ook allemaal in het boek Kevers, insecten en vlinders).

Mijn favoriete amigurumi poppen: De onwijs schattige patronen van CraftyGibbon

Deze amigurumi zijn geïnspireerd op levenloze dingen zoals plantenpotten en etenswaren. Cute he! Mijn favorieten zijn de Narcisplantenpot in de vorm van een schaap, de Matcha en Sakura Latte (kijk hoe schattig) en de Kokosnoot gevuld met ijs.

Er zijn zó veel mooie en leuke amigurumi poppen die je helemaal zelf kunt haken. Het is daarom ook voor mij ontzettend leuk om zo af en toe eens een patroon van een andere ontwerper te haken. Ik hoop dat ik jou heb mogen inspireren om naast jouw gehaakte Amilishly poppen ook wat andere amigurumi te haken. En of dat nou beestjes, plantjes of andere voorwerpen zijn, dat maakt niet uit!

Liefs,