Huidskleuren kiezen voor je gehaakte pop

Wat ik leuk vind aan het ontwerpen en haken van amigurumi poppen is dat je zo veel verschillende karaktertjes kunt maken. Je kunt enorm veel variëren met de kleuren van de huid, haar en de ogen van de pop en zo jouw pop volledig naar jouw wensen haken.

Een belangrijk onderdeel van het haken van poppen is het kiezen van de juiste tint garen voor de huid van jouw amigurumi pop. Ik begin zelf altijd met het uitzoeken van de kleur van de huid en kies daarna pas de kleur van het haar en de ogen uit. Je kunt kiezen voor lichte of donkere kleuren garens en alles daar tussenin, of experimenteren met koele of warme tinten voor de huid van jouw amigurumi. In dit blog licht ik uit welke tinten ik gebruik als huidskleur van de twee meest door mij gebruikte garens voor gehaakte poppen: Scheepjes Catona en Scheepjes Softfun.

 

Voor poppen die leuk zijn om neer te zetten, zoals bijvoorbeeld chibi popje Nimue, gebruik ik graag Scheepjes Catona. Dit is een 100% gemerceriseerd katoen en het garen heeft dus een beetje glans, waardoor je een mooie stekendefinitie ziet bij gebruik.

Scheepjes Softfun is een katoen mix en bevat naast 60% katoen ook een beetje acryl (dit aandeel is 40%). Dit garen heeft een matte uitstraling en voelt heel zacht aan. Dit garen gebruik ik voornamelijk voor poppen die bedoeld zijn om mee te spelen, zoals in het patroon van mijn gehaakte aankleedpop Elsa en de Toddler poppen. Scheepjes Softfun is zacht als je het aanraakt en omdat het mat is zijn de steken wat minder duidelijk gedefinieerd als bij het glanzende katoen.

Scheepjes Catona: 16 tinten huidskleur voor jouw amigurumi

Binnen het assortiment van Scheepjes Catona, heb ik 16 prachtige tinten garen gevonden voor de huidskleuren van mijn gehaakte poppen. Van een hele lichte bijna witte kleur die ik gebruikt heb voor mijn amigurumi popje Ysolde (130 Old Lace) tot een prachtige diepe donkere bruin (162 Black Coffee) perfect voor popje Harper en alle tinten daar tussenin. Elke kleur in dit overzicht heb ik vergeleken met referentiefoto’s van echte mensen om zeker te zijn dat de kleuren representatief zijn als je ze gebruikt voor je gehaakte amigurumi poppen.

De kleuren Scheepjes Catona in dit overzicht zijn:
130 Old Lace, 505 Linen, 404 English Tea, 255 Shell, 263 Petal Peach, 523 Sweet Mandarin
257 Antique Mauve, 506 Caramel, 502 Camel, 414 Vintage Peach, 179 Topaz
503 Hazelnut, 157 Root Beer, 504 Brick Red, 507 Chocolate, 162 Black Coffee

Let op: De kleuren kunnen op het scherm iets afwijken van hoe de bol er in het echt uitziet. Ik heb de kleuren uitgezocht met behulp van een stalenkaart met staaltjes van het daadwerkelijke garen erop.

Scheepjes Softfun: 7 tinten huidskleur voor jouw gehaakte pop

In het assortiment Scheepjes Softfun heb ik 7 kleuren gevonden die geschikt zijn om te gebruiken als huidskleur voor je gehaakte pop. Ook hier heb ik een hele lichte bijna witte kleur (2622 Latte) en een prachtige diepe donkere bruin (2623 Chocolate) gevonden. Daarnaast vind je een schakering van 5 mooie tinten die hier tussenin vallen. Ook deze kleuren heb ik vergeleken met referentiefoto’s van echte mensen om zeker te zijn dat de kleuren representatief zijn als je ze gebruikt voor het haken van je amigurumi poppen.

De kleuren Scheepjes Softfun in dit overzicht zijn:
2622 Latte, 2632 Tortilla, 2466 Peach, 2470 Soft Mauve, 2633 Tawny, 2491 Pecan, 2623 Chocolate

Let op: De kleuren kunnen op het scherm iets afwijken van hoe de bol er in het echt uitziet. Ik heb de kleuren uitgezocht met behulp van een stalenkaart met staaltjes van het daadwerkelijke garen erop.

Kiezen van de huidskleur van je gehaakte pop

Van de 7 kleuren Softfun die geschikt zijn om te gebruiken als huidskleur voor je gehaakte pop, heb ik inmiddels al 4 kleuren gebruikt voor mijn ontwerpen. Voor de huidskleur van aankleedpop Elsa gebruikte ik Scheepjes Softfun kleur 2466 Peach. In het patroon van gehaakte pop Malu zie je dat ik de kleur 2470 Soft Mauve voor haar huid heb gebruikt. Voor de originele kleurstelling van popje Malaika koos ik een donkere huidskleur, de prachtige kleur 2623 Chocolate. Later maakte ik nog een andere variant van het haakpakket voor popje Malaika, waarvoor ik 2633 Tawny heb gebruikt.

Voor je aan de slag gaat met het haken van je amigurumi pop, kun je aan de hand van dit overzicht een kleur kiezen om te gebruiken als huidskleur. Je kunt de kleur die je hebt uitgezocht voor jouw pop daarna vergelijken met een referentiefoto. Ook kun je eerst een referentiefoto kiezen om te gebruiken om de keuze voor de kleur te maken.

Ik hoop dat dit overzicht je helpt bij het uitkiezen van huidskleuren om te gebruiken in jouw volgende amigurumi project.

Liefs,