Wat zit er in een haakpakket voor een pop?

Als je een pop wilt gaan haken, is het fijn om alle materialen die je nodig hebt samen in huis te halen. Een poppen haakpakket is hiervoor de ideale oplossing! In zo’n poppen haakpakket zit niet alleen het patroon, maar ook vulling, garen en accessoires. Er zijn heel veel verschillende haakpakketten waar je een pop mee kunt haken. Of je nou een pop wilt haken waar mee kan worden gespeeld, zoals Toddler Elsa, of een pop wilt haken die je aan een ander cadeau kunt geven, zoals Malaika, of een van de vele andere gehaakte poppen van Amilishly wilt maken: starten met een poppen haakpakket is super handig!

Dit zit er in een haakpakket voor poppen

Iedere soort poppen haakpakket is anders. Dat is logisch ook, want ieder gehaakt popje is anders. Wat er in je haakpakket zit, is afhankelijk van welk popje je gaat haken. Over het algemeen kun je er wel vanuit gaan dat het volgende in een Amilishly haakpakket zit:

  • Amilishly haakpatroon voor de pop;
  • Een paar zwarte veiligheidsogen in de maat die nodig is voor de pop;
  • Vulmiddel;
  • Alle garens die je nodig hebt om de pop te haken;
  • Visitekaartje met mijn contactgegevens zodat je eventuele vragen over het patroon of de pop direct aan mij kan stellen.

Deze poppen bestaan als haakpakket

Ik ben hartstikke enthousiast over het gemak van haakpakketten voor mijn poppen. Daarom maak en verkoop ik ook haakpakketten van een hele boel van mijn popjes! Ik vind het leuk om alle onderdelen bij elkaar te zoeken en van ieder haakpakket een waar cadeautje te maken. Deze poppen vind je als haakpakket terug in de webshop:

De Toddlers

Elsa en haar vriendjes

De lappenpoppen

De magische meisjes

Materialen die je niet in een poppen haakpakket zult vinden

  • Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, zit niet alles dat je nodig zult hebben in jouw poppen haakpakket. Je zult zelf ook wat haakmaterialen moeten aanschaffen. De meeste van deze materialen heb je al in huis, maar als je ze nog moet aanschaffen dan weet ik zeker dat je ze nog veel vaker zult gaan gebruiken! Om aan een poppen haakpakket te beginnen, moet je dit nog in huis halen:

Een los haakpatroon van een pop kopen

Natuurlijk kun je van alle poppen die ik als haakpakket aanbied ook een los patroon kopen! Wil jij jouw gehaakte pop bijvoorbeeld in een andere kleur haken? Van andere oogjes voorzien? Groter of kleiner haken? Dat kan allemaal! Als je een patroon te pakken hebt, hoef je alleen nog maar de juiste onderdelen erbij te zoeken. Misschien heb je al van alles in huis, maar misschien moet je nog op zoek naar verschillende onderdelen. Ik ben bijvoorbeeld dol op bijzondere oogjes. Ook die kun je kopen door op de link te klikken.

Een poppen haakpakket of een amigurumi boek kopen?

In de haakwereld is er heel veel keus en dat behoorlijk overweldigend zijn. Als je aan een haakproject wilt beginnen, ga je meestal op zoek naar een patroon dat jij mooi vindt. Beginnende hakers, of hakers die voor het eerst een pop willen haken, lopen hier helaas soms op vast. Dit is waarom haakpakketten waar je poppen mee kunt haken zó fijn zijn. Haakpakketten, haakpatronen en haakboeken voor poppen hebben allemaal hun voordelen. De grootste voordelen van poppen haakpakketten zijn dat je:

  • niet overweldigd kunt raken door de vele mogelijkheden die een haakboek biedt;
  • zeker weet dat je de juiste materialen hebt voor bij het patroon;
  • het pakket als geheel aan een haker cadeau kunt geven;

Een haakpakket waar je een pop mee kunt haken is ideaal voor beginners en gevorderden, maar kan ook als cadeau aan een andere haker gegeven worden. Ik vind het ook altijd hartstikke leuk om al jullie gehaakte poppen te zien. Deel dus vooral een foto met mij op Instagram! Met welk haakpakket ga jij aan de slag?