In dit blog ga ik een veelgestelde vraag beantwoorden. Velen van jullie zijn al aan de slag gegaan met mijn aankleedpop Elsa en haar vriendjes of met de meisjes uit het Amilishly Dolls boek en zijn op zoek gegaan naar leuke spulletjes om hun wereld nog meer tot leven te laten komen. Stoeltjes, fietsjes, schommeltjes… verzin het maar of je kunt het gebruiken. In dit blog verzamel ik een aantal leuke spulletjes die je kunt gebruiken om de wereld van je amigurumi verder uit te breiden.

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar spullen voor Elsa of één van de andere Amilishly poppen?

Elsa is met mijn hand van haken ongeveer 24cm groot en de poppen uit Amilishly Dolls hebben een vergelijkbaar formaat. Ik kijk daarom altijd naar spullen met een Barbie formaat, want die komen qua schaal het dichtst in de buurt bij Elsa haar formaat. Barbie spullen hebben een schaal van 1 op 6 of 1:6. Mocht je op het internet zelf op zoek gaan naar spulletjes, dan kun je zoeken naar 1:6 miniaturen en een heleboel leuke dingen vinden.

Winkels zoals de Action, Sostrene Grene en de Flying Tiger hebben soms leuke krukjes, fietsjes, winkelwagentjes of strandstoeltjes te koop die eigenlijk bedoeld zijn om een plantje op te zetten om als telefoonhouder te gebruiken. Ik loop soms zo’n winkel in om te kijken of ze nog iets leuks hebben om voor Elsa te gebruiken, maar het is vaak wel een kwestie van geluk hebben of je daar iets tegenkomt. Het aanbod van deze winkels wisselt namelijk heel snel. Daarom kan ik in dit blog helaas geen producten linken, omdat het over een paar weken of maanden misschien alweer weg is. Mijn tip voor deze winkels is om dan ook te kijken of je iets leuks ziet als je er bent 😉

Leuke meubels voor Elsa en haar amigurumi vriendjes

Ik deel hieronder een aantal winkels waar ik leuke meubeltjes en accessoires vandaan heb voor mijn amigurumi pop Elsa. Sommige van deze meubels worden door de makers van de websites zelf gemaakt, dus kunnen best een investering zijn. Kijk daarbij vooral wat bij jou past.

Ollies Dollhouse

Afbeeldingen © Ollies Dollhouse

Ollies Dollhouse

Ollies Dollhouse is een Nederlandse webwinkel die zich specialiseert in poppenhuis meubels. Ik heb daar verschillende leuke dingen gevonden voor Elsa en haar vriendjes. Bijvoorbeeld het mooie walnoten bed (zie Instagram foto bovenaan het blog) en een loungebank waar Elsa en haar vriendjes met zijn drieën op passen.

>> Benieuwd naar alle 1:6 meubels van Ollies Dollhouse? Klik dan op deze link om alle spulletjes te bekijken.

IKEA

Afbeelding © IKEA

IKEA

Bij de IKEA vond ik de Fjantig Stoeltjes. Deze stoeltjes zijn eigenlijk bedoeld als ophanghaakjes, maar ik gebruik ze als stoeltjes om mijn poppen op neer te zetten. Als je de Amilishly stand wel eens bezocht hebt op een beurs, dan heb je ze waarschijnlijk al wel eens gezien. De stoeltjes zijn verkrijgbaar in een setje van 3 stuks en kosten 3,95.

>> Benieuwd naar deze haakjes, euh stoeltjes? Klik dan op deze link om ze te bekijken.

Furniture for Dolls

Afbeeldingen © Furniture for Dolls

Furniture for Dolls op Etsy

Mihail uit Oekraïne maakt prachtige miniatuur meubels op 1:6 schaal. Ik vind vooral het kledingrek met de houten kledinghangers van zijn hand echt prachtig en gebruik die om al Elsa haar outfitjes aan op te hangen. Hij heeft daarnaast ook andere meubels, van bankjes tot aan bureaus.

>> Benieuwd naar alle 1:6 meubels van Furniture for Dolls? Klik dan op deze link om alle spulletjes te bekijken.

Studio Manya

Afbeelding © Studio Manya

Studio Manya

Ook Studio Manya wil ik graag in dit blog noemen. Kwannie van Studio Manya maakt namelijk de leukste haakpatronen voor gehaakte meubels. Zij maakt ze met Scheepjes Maxi Sweet Treat, maar als je ze met Scheepjes Softfun en een grotere maat haaknaald maakt, worden de meubels al een stukje groter en kun je ze ook gebruiken voor Elsa en haar vriendjes.

>> Benieuwd naar alle haakpatronen van Studio Manya? Klik dan op deze link om alles te bekijken.

Pretty Little Mini's

Afbeeldingen © Pretty Little Mini's

Pretty Little Mini’s

Bij deze webshop kun je goed terecht voor kleine accessoires om het plaatje helemaal compleet te maken. Denk aan een leuk Boeddha beeldje (ook te zien op de Instagram foto bovenaan het blog), leuke kratjes en mandjes of zelfs een tapijt voor op de vloer. Let goed op de hoogte die staat aangegeven bij de producten, want ze zijn niet perse op schaal 1:6.

Let op: Deze webshop bevindt zich in de UK. Dat betekent dat er bij je bestelling extra inklaringskosten kunnen komen om de producten te kunnen ontvangen.

>> Benieuwd naar alle mini’s van Pretty Little Mini’s? Klik dan op deze link om alles te bekijken.

Meer inspiratie voor je poppenhuis? Lees ook het blog Poppenaccessoires voor je gehaakte pop II

Inmiddels heb ik ook een tweede blog geschreven over dit onderwerp met nog meer leuke miniaturen die je kunt gebruiken voor de wereld van je gehaakte aankleedpoppen en amigurumi. In dit tweede blog licht ik zes shops uit waar je terecht kunt voor leuke poppen spulletjes en meubels.

>> Klik hier om het volgende blog in deze reeks te lezen.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © eigenaren van de genoemde webshops.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: