Het boek ‘Lace: Kantbreien voor beginners’, is het eerste breiboek van Alexa Boonstra, beter bekend als Amilishly. In dit derde boek vind je 10 uitgebreide patronen van prachtige kantpatronen, begeleid door mooi vormgegeven breischema’s en beeldige foto’s. Nu het boek naar de drukker is, lijkt het me het perfecte moment om je wat meer te vertellen over dit bijzondere boek waar ik de afgelopen tijd druk mee ben geweest. Mijn derde boek is tegelijkertijd mijn eerste breiboek.

Eind december 2020 besloten ik en mijn uitgever Loes (Livres de Louise) om samen een derde boek te gaan maken. Na twee prachtige amigurumi boeken, zou het dit keer een breiboek gaan worden en het zou Lace gaan heten. Dat hadden we al heel snel bepaald. Ik schetste de ontwerpen uit, we maakten samen een moodboard voor de sfeer van het boek en de kleuren van de projecten en ik vroeg het garen aan bij Durable.

1 januari 2021 ging ik echt van start met opnieuw een geheim… Ik startte namelijk met breien van het eerste – en grootste – project voor mijn eerste breiboek, de Mila Blanket. Ik had namelijk de tip gekregen om de grootste projecten als eerste te tackelen, nu het enthousiasme voor dit nieuwe toffe project nog heel groot was. Vervolgens ging ik verder met een sjaal, de Roxette trui en een paar sokken… Zo breide ik in totaal tien kant patronen, waaronder de prachtige Roxette Sweater die de cover van het boek siert. Begin december 2021 was ik klaar met alle projecten voor het boek en waren de patronen geschreven en getest.

We hadden natuurlijk een beeld in ons hoofd hoe het boek eruit zou moeten zien. De fotoshoot was voor mij hét moment dat alle puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen. Ik had alle projecten wel bij elkaar gezien en had door het moodboard wel een idee van de sfeer, maar op het moment dat de foto’s gemaakt werden kwam het echt tot leven. Het was een prachtige dag in april. De fotoshoot voor Lace vond plaats in een prachtige B&B in het bos: Slapen in het Bos. De eigenaresse verzorgde daarnaast de visagie voor mij en ons model Sasja. De styling werd gedaan door Lize Boer en de fotografie door Hadewych Veys. Loes zorgde ervoor dat de dag soepeltjes verliep en alle foto’s die we nodig hadden voor het boek uiteindelijk ook gemaakt waren. Ik hoefde, nadat ik op de foto geweest was voor het voor- en nawoord, alleen maar te genieten van de dag. En hij vloog voorbij!

Met de vormgeving kwam het boek helemaal bij elkaar. Ik vind het een prachtig boek geworden, heel anders dan de twee haakboeken die ik heb gemaakt. Er zitten een aantal mooie elementen in het boek en ik kan niet wachten om daar meer over te vertellen. Toch houd ik dat nog even geheim, zodat je het zelf kunt ontdekken.

Binnenkort kun je alle projecten uit het boek bekijken via Ravelry. Naast alle projecten die je in het boek kunt vinden, kun je ook doorklikken naar de projecten die anderen hebben gemaakt met bijvoorbeeld het patroon van de Cooper Socks of de Roxette Sweater. Zo kun je je laten inspireren door de kleuren of garens die anderen gebruikt hebben voor hun project, of zien hoe een bepaalde maat je zou kunnen staan. Op dit moment staan daar alleen nog de projecten van een paar van de testers voor de projecten, maar ik hoop dat het aangevuld gaat worden met de prachtige projecten die jullie maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook een tshirt variant van het Roxette truitje met een handgeverfd garen en dat geeft weer een heel ander effect.

>> Klik hier om alle projecten uit het boek op Ravelry te bekijken.

Het boek is Nederlandstalig en verschijnt op 20 september 2022. Het boek kan worden besteld in de pre-order via mijn website.

Over Lace: Breien is een bijzonder leuke handwerktechniek. Ben je bekend met de steken recht en averecht breien, dan kun je in principe alles breien wat je maar wilt. Zelfs van die mooie romantische kantbreipatronen die er altijd zo ingewikkeld uitzien! Alexa legt je in dit boek de basisprincipes van het kantbreien uitvoerig uit. Vervolgens leer je deze breitechniek onder de knie te krijgen aan de hand van 10 prachtige patronen voor onder andere twee paar sokken, een schitterende trui en een mooie omslagdoek.

Liefs,

De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Lace, Livres de Louise, fotografie coverbeeld Hadewych Veys en overige foto’s in dit blog Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: