Dit voorjaar komen er weer een aantal hele leuke amigurumi boeken uit. Ik ging op zoek naar welke boeken voor het haken van de leukste knuffels en poppen je dit voorjaar kunt verwachten en heb ze in dit blog voor je op een rij gezet.

1. De haakschool voor Potterheads – Haak nu alle geliefde personages als amigurumi

Ondanks dat ik mijzelf geen Harry Potter fan kan noemen, kan dit boek niet ontbreken in dit lijstje. Want ik vind het wel echt tof dat er nu een boek is zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het haken van je favoriete HP personage. ‘De haakschool voor Potterheads’ is een betoverend haakboek met patronen voor alle bekende personages uit de wereld van Harry Potter. Het boek is geschreven door Jacqueline Annecke en zij neemt je hakenderwijs mee in de wereld van Harry Potter. Het boek belooft je alle bekende karakters met leuke accessoires: bijvoorbeeld de slechtste tovenaar aller tijden of de snelste bezemsteel ter wereld… Maar ook de adembenemend mooie feniks die uit de as herrijst. En natuurlijk zijn Ron, Hermelien en Harry van de partij samen met de prachtige uil Hedwig. Het boek is gemaakt voor zowel gevorderde haaktovenaars als leerlingen die net komen kijken in de magische wereld van het haken. Ik zou zeggen: “Accio!”, maar misschien moeten we het boek toch nog op de dreuzelwijze naar ons toe laten komen…

Verschijningsdatum: maart 2022
Prijs: €20,-
Auteur: Jacqueline Annecke
Bestellen of pre-order: Bol.com

2. Bollebelly’s haken – 15 dikbuikige amigurumi van Jesstijl

Maak kennis met de gezellige rondbuikige karaktertjes van Jessica Harmsma, beter bekend als JesStijl. In Bollebelly’s Haken vind je leuke originele amigurumi met bolle buikjes en stevige schoenen of laarzen. Jessica heeft voor haar boek maar liefst dertien verschillende gehaakte Bollebelly’s ontworpen, waaronder: een jongen en meisje, een konijn en een paddenstoel, een egel en een eekhoorn, maar ook een pinguin en een ijsbeer. De Bollebelly jongen vindt zichzelf heel erg stoer met zijn jeans met bretels, maar het meisje durft stiekem veel meer dan hij. De ijsbeer kijkt je heel wijs aan door zijn bril en de eekhoorn is trots op zijn dikke staart. Alle dieren dragen stevige schoenen of laarzen met vrolijk gekleurde veters waardoor ze zelfstandig kunnen staan. Alle karaktertjes beloven je hart te veroveren en zijn goed voor vele uren amigurumi-plezier!

Verschijningsdatum: 14 april 2022
Prijs: €17,99
Auteur: Jessica Harmsma
Bestellen of pre-order: Via de website van Jessica | Bol.com

3. Lula & co

Welkom in de unieke wereld van Lula en haar vriendjes! In dit boek maak je kennis met de kleine Lula, die elke dag samen met haar trouwe teddybeer vol verwondering naar de wereld kijkt. Lula gaat op bezoek bij haar buurman Gary, die biologische groenten kweekt in zijn tuin. Gary’s man Hadi is ook van de partij en hij dirigeert vanavond een concert. Hun dochter Maja, die elk vrij moment met haar neus in de boeken zit, komt haar papa zeker aanmoedigen. Let wel op voor Oma, want zij haalt halsbrekende toeren uit op haar skateboard… En Opa is altijd dichtbij met zijn hiphopmuziek op zijn boombox. De wereld van Lula is vol met grappige en kleurrijke personages die je graag willen ontmoeten. Dit boek belooft extra dimensie aan je haakskills te geven met de eigenzinnige personages die je in het boek kunt terugvinden. Alle patronen hebben stap-voor-stap instructies, heldere foto’s en handige videotutorials, dus zowel beginnende als geoefende hakers kunnen meteen aan de haak!

Verschijningsdatum: mei 2022
Prijs: €17,50
Auteur: Granny’s Crochet Hook & Nourillu
Bestellen of pre-order: Amilishly.nl | Bol.com

4. Het beste van Zoomigurumi – 30 originele amigurumipatronen

Dit verzamelboek bundelt de 30 populairste Zoomigurumi ooit. In dit boek vind je klassiekers als Otto de schildpad, Henry het nijlpaard, Scraps de zeemeeuw, Hamish de hamster, Kai de koala en veel meer lievelingen van haakfans wereldwijd. Zowel beginners als geoefende hakers kunnen met deze 30 patronen aan de slag. De eenvoudige instructies, handige foto’s en videotutorials helpen je om alle steken en technieken snel onder de knie te krijgen. Verras je familie of vrienden met zelfgemaakte cadeautjes of haak ze gewoon lekker voor jezelf!

Verschijningsdatum: december 2021
Prijs: €25,-
Auteur: Joke Vermeiren
Bestellen of pre-order: Bol.com

Als je dit blog leuk vond, vind je het blog 7 (ami-)boeken voor je verlanglijst misschien ook leuk.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © de auteurs van de boeken.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: