27 oktober werd op KreaDoe een nieuw magazine gelanceerd. Durable Magazine is het nieuwe magazine van garenmerk Durable en na de eerste editie met ‘Cosy’ als thema wordt nu het tweede nummer verwacht. Het thema van het tweede nummer is Sunny State! In dit nummer vind je, zoals het thema al doet vermoeden, veel inspiratie voor het voorjaar en de zomer.

Over Durable Magazine – Sunny State

Durable Magazine belooft twee keer per jaar te verschijnen, in het najaar en in het voorjaar. ‘Sunny State’ is het thema voor het eerste voorjaarsnummer van het nieuwe magazine van Durable, waarvan het eerste nummer op 27 oktober verscheen. In dit tweede nummer staan allerlei zomerse projecten en inspiratie om van de zomer een echt feestje te maken. Dit nummer heeft als verschijningsdatum 21 maart 2022, ruim op tijd om je van voorjaarsinspiratie te voorzien dus.

In dit nummer zijn negen uitgewerkte patronen te vinden: 5 haakpatronen, 1 smyrnapatroon en 3 breipatronen. En met de QR-codes die je door het hele magazine kunt vinden, krijg je snel toegang tot één van de prachtige projecten die je kunt vinden op één van de inspiratiepagina’s in het blad. Hierdoor biedt het blad nog meer inspiratie dan alleen de uitgewerkte patronen.

De patronen in het magazine zijn een heerlijke mix van kleine projecten (denk aan de zomerse sneakersokjes ‘Coral Sea Soqs’ en lieve gehaakte baby accessoires) en grote projecten (bijvoorbeeld het prachtige kanten gebreide vest en een super tof picnickdeken). De patronen worden begeleid door een paginagrote foto en het tijdschrift heeft een heerlijk formaat.

Hiernaast kun je in het blad ook tips voor het lezen van patronen vinden, een inspiratiepagina met de trendkleuren voor dit seizoen en staan er leuke artikelen in. En naast alle inspiratie kun je ook aan de slag met het maken van een heerlijke cocktail of mocktail aan de hand van de recepten die je in dit nummer kunt vinden. Alles voor een heerlijke creatieve zomer. Het magazine is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en sinds dit nummer ook in het Frans.

Mijn bijdrage voor Durable Magazine nummer 2 – Coral Sea Soqs

Ik mocht één van de breipatronen aanleveren voor dit nummer van het Durable Magazine. Omdat het thema voor dit nummer ‘Sunny State’ zou zijn heb ik gekozen voor een leuk zomers breipatroon voor een paar hippe sneakersokken met een kantpatroon. Want sokken kun je nooit genoeg hebben en ik vind het altijd een heerlijk projectje voor in de zomer.

Mijn garen was wederom snel gekozen: voor het maken van sokken heeft Durable namelijk een heel fijn sokkengaren in hun assortiment, Durable Soqs. De Durable Spqs is een bol met de volgende samenstelling: 75% superwash schuurwol en 25% polyamide. Een bol weegt 50 gram en heeft maar liefst 210m looplengte, wat het prima geschikt maakt voor sokken. Je kunt voor deze sokken trouwens ook voor Durable Soqs tweed kiezen, de spikkeltjes in de tweed zorgen dan voor een nog speelser effect voor deze sokken. Ik koos voor de kleuren Ivory en Vintage Pink, wat al heel lang één van mijn favoriete kleuren combinaties is.

Omdat de sokken een zomers tintje moesten hebben, koos ik ervoor om sneakersokken te maken. Die zijn namelijk een stuk korter dan reguliere sokken en passen daardoor beter bij het seizoen. Ik koos voor een leuk kantpatroontje. Het patroon in de sokken werd geïnspireerd op de structuren die je in koraal kunt terugvinden. De naam van deze sokken, gebreid met Durable Soqs, komt van de Coral Sea. Deze zee begrenst de Sunshine (Sunny) State van Australië, Queensland.

Wat gegevens op een rij

Productgegevens:
Uitgeverij: Durable Yarn
Pagina’s: 64 (68 inclusief cover)
ISBN Nederlandstalig: 9789082741377
Verkoopadviesprijs: € 7,95

Het magazine is onder andere verkrijgbaar in de Amilishly webshop en kan ook worden teruggevonden bij één van de verkooppunten van Durable.

>> Klik hier voor het Durable Magazine in de Amilishly webshop.

>> Ook Chefwol heeft het Durable Magazine in het assortiment. Klik hier om bij Chefwol te shoppen.

>> Shop je het liefst bij Wolplein? Klik dan hier voor het magazine.

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Coral Sea Soqs maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #coralseasoqs of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable, Kim Regelink Fotografie en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: