27 oktober werd op KreaDoe een nieuw magazine gelanceerd. Durable Magazine is het nieuwe magazine van garenmerk Durable en de eerste editie heeft als thema ‘Cosy’. In dit nummer vind je, zoals het thema al doet vermoeden, veel inspiratie voor de koudere dagen.

Over Durable Magazine – Cosy

Durable Magazine belooft twee keer per jaar te verschijnen, in het najaar en in het voorjaar. ‘Cosy’ is het thema voor het eerste najaarsnummer van het nieuwe magazine van Durable, wat 27 oktober verscheen. In dit nummer staan cosy projecten en inspiratie om het in het najaar heerlijk aangenaam te maken dus centraal.

In dit nummer zijn negen uitgewerkte patronen te vinden: 6 haakpatronen en 3 breipatronen. En met de QR-codes die je door het hele magazine kunt vinden, krijg je snel toegang tot één van de prachtige projecten die je kunt vinden op één van de inspiratiepagina’s in het blad. Hierdoor biedt het blad nog meer inspiratie dan alleen de uitgewerkte patronen.

De patronen in het magazine zijn een heerlijke mix van kleine projecten (denk aan lappenpop ‘Emma’ en de Lacy Dots sokken hieronder op de foto) en grote projecten (bijvoorbeeld een moderne versie van een granny square sjaal en een super hippe trui). De overige patronen verklap ik nog even niet 😉 De patronen worden begeleid door een paginagrote foto en het tijdschrift heeft een heerlijk formaat.

Hiernaast kun je in het blad ook tips voor het lezen van patronen vinden, een inspiratiepagina met de trendkleuren voor dit seizoen en staan er leuke artikelen in. Het magazine is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Mijn bijdrage voor Durable Magazine – lappenpop Emma

Ik mocht één van de haakpatronen aanleveren voor het eerste nummer van het Durable Magazine. Omdat het thema voor het eerste nummer ‘Cosy’ zou zijn en ik het liefste poppen haak, wilde ik graag een zacht popje ontwerpen waar je dit najaar lekker mee kunt knuffelen.

Mijn garen was daarom snel gekozen: ik wilde heel graag werken met de Durable Cosy fine en Cosy fine faded. De Durable Cosy fine (faded) is een bol gemaakt van een menggaren: 58% katoen en 42% polyacryl. Een bol weegt 50 gram en heeft maar liefst 105m looplengte, wat het prima geschikt maakt voor wat grovere knuffels en poppen dan dat je misschien van mij gewend bent. Doordat de Cosy fine en de Cosy fine faded dezelfde samenstelling hebben, zijn ze goed met elkaar te combineren. Ik koos Cosy fine voor de huidskleur van Emma en gebruikte de faded voor haar kleding en haar.

Omdat Emma lekker knuffelbaar moest zijn, besloot ik haar patroon te baseren op een ouderwetse lappenpop, maar dan in een moderner jasje 😉 In plaats van mijn favoriete haaknaald 2.0mm, maak je Emma met 3.0mm. Net een slagje groter dus. En door het zachte garen is ze echt klaar voor een fijne knuffel.

Wat gegevens op een rij

Productgegevens:
Uitgeverij: Durable Yarn
Pagina’s: 64 (68 inclusief cover)
ISBN Nederlandstalig: 9789082741353
Verkoopadviesprijs: € 7,50

Het magazine is onder andere verkrijgbaar in de Amilishly webshop en kan ook worden teruggevonden bij één van de verkooppunten van Durable.

>> Klik hier voor het Durable Magazine in de Amilishly webshop.

>> Ook Chefwol heeft het Durable Magazine in het assortiment. Klik hier om bij Chefwol te shoppen.

>> Shop je het liefst bij Wolplein? Klik dan hier voor het magazine.

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je Emma maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #lappenpopEmma of #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Durable, Kim Regelink Fotografie en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: