In deze blogseries kun je lezen over het avontuurlijke leven van mijn amigurumi popje Elsa of haar vriendjes die door jullie zijn of worden gemaakt. In dit deel maakt Suzume, gemaakt door Lianne (11 jaar), een wel hele spannende wandeling. Lees je mee?

Dit verhaal is geschreven door Lianne (11 jaar) en is één van de inmiddels vele korte verhaaltjes die ze heeft geschreven over haar poppen.

>> Ben je benieuwd naar welke avonturen haar poppen nog meer meemaken? Je kunt ze allemaal lezen op haar eigen website.

‘Suzume is een hele lieve meid. Ze houdt ervan om bijzondere kleding te dragen. Ze heeft op dit moment een roze hartjes jurk aan. Na een lange dag heeft ze heel veel zin in een wandeling, maar het is al na 9 uur. Ze heeft nu echt geen zin om de hele avond binnen te blijven. Ze besluit: ik ga gewoon buiten een wandeling maken.

Het is na 9 uur. Suzume trekt haar zwarte jas aan. De lantaren palen zijn aan. Op de stoeprand aan het einde van de straat zit een politieman te maffen tegen een lantarenpaal. Snel glipt Suzume de brandgang in. Ze rilt. Ze vindt het toch wel spannend. In de brandgang loopt ze naar de uitgang die het dichtsbijzijnde de opening van het park is. Ze kijkt om zich heen. Daar staat iemand. Via de bosjes loopt ze naar de ingang van het park. ‘Nee hé!’ Haar jurk. Daar zit nu een scheur in. Dat kan ze thuis wel repareren. Misschien had ze toch maar beter thuis kunnen zijn.

In het park kan ze wat rustiger lopen. Wie gaat er na 9 uur nog naar het park? Maar na een paar minuten hoort ze een tak breken en geritsel van de bosjes naast haar. In het donker kan ze net een man zien met een bivakmuts op. Ze staat van verbazing stil. Wat zal ze doen? Ze kan de man achterna gaan en hem pakken. Ja dat zal ze doen. Ze pakt haar telefoon en typt 112 in. Als de telefoniste aan de lijn krijgt zegt ze ik wil snel de politie te spreken krijgen. Het heeft spoed. Als ze moet wachten rent ze zo snel mogelijk weg. Als de politie aan de lijn krijgt en alles heeft verteld vraagt de politieman: ‘Waar bent u?’ In het park, antwoord ze. Maar wat doet u daar dan na 9 uur? Suzume voelt zich betrapt. als ze alles heeft uitgelegd zegt de man ‘we komen eraan maar u moet ook een boete betalen voor het na 9 uur op straat te vertonen.’

Als ze de volgende dag bij haar dochter langs gaat, vertelt ze alles. En nu moet ik langs het politiebureau! eindigt ze wanhopig. Dat is toch niet zo erg? Suzumie (zo heet de dochter van Suzume) begint haar lange haar te vlechten. Als ze klaar is zegt ze: laten we dan maar nu gaan want dan heb je het gehad.
Op het politiebureau begint Suzume te vertellen. De boete die ze krijgt is gelukkig niet zo heel erg. Toch heeft ze haar lesje nu wel geleerd. Ik ga niet na 9 uur naar buiten als het niet mag.”

Dit avontuur is geschreven door Lianne (Jufhaakster). De foto’s zijn tevens gemaakt door Lianne van haar pop Suzume. 

Liefs,

Wil jij Elsa of één van haar vriendinnetjes ook haken? De losse patronen en pakketten kun je vinden op verschillende plekken, waaronder in mijn webshop. Klik {hier} voor de verkooppunten. 

*Disclaimer: de avonturen die in deze blog zijn beschreven zijn natuurlijk fictief 😉

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: