Ik mocht voor de tweede keer aan de slag met een ontwerp voor de YLAbox. Nu de box bij iedereen bezorgd is, mag ik eindelijk meer over deze leuke samenwerking vertellen. In dit blog vertel ik je alles over de YLAbox en mijn vertolking van de mascotte: Ruby!

YLAbox in het kort
Mocht je de YLAbox nog niet kennen dan volgt hier wat het concept is: De YLAbox is een maandelijkse box. De afkorting YLA staat in dit geval voor Yarn Lovers Adventures. Aan de hand van een maandelijks wisselend thema gaat een Nederlandse ontwerp(st)er aan de slag met een ontwerp. De ene keer zal het amigurumi zijn, de andere keer is het weer kleding of word je verrast door een home deco item. Telkens wisselend dus.

Verder vind je als vaste prik naast het patroon dus een haaknaald, garen, een steekmarkeerder en andere benodigdheden om het patroon te maken in de box. Ook de Teatag is een terug kerend item: een zakje losse thee en een lekkere zoetigheid waar je van kunt genieten als je aan de slag gaat met het haken van de inhoud van de box. Dan wordt de box nog aangevuld met goodies die ofwel bij het patroon passen ofwel bij het thema. Dat kan van alles zijn: een projecttas bijvoorbeeld (zoals in de jubileumeditie te vinden was), maar ook shampoo, schrijfblokjes, steekmarkeerderdoosjes, armbandjes en een leuk theepotje hebben in de box gezeten.

Ruby, Ruby, Ruby!!!
Voor mij zat deze samenwerking al een tijdje in de lucht, maar zoals bij iedere YLAbox is het ontwerp geheim tot de boxen aankomen bij de ontvangers. Al vanaf het moment dat Ruby, het meisje op de maandelijkse aankondigingen van het thema van de box, het gezicht werd van de aankondigingen ben ik fan van haar. Ze is zo leuk, lekker curvy, met rood haar en een leuke uitstraling. Ruby wordt elke maand getekend door Anouk van Anotherview en elke maand onthult ze dus het thema van die maand en geeft ze, voor de oplettende kijker, ook wat hints weg.

Fan dus… What can I say? Ik houd gewoon van karaktertjes die wat eigens hebben. Niet lang nadat Ruby verscheen, begon ik stiekem bij YLA al te peilen of ze het leuk zouden vinden als ik Ruby eens om zou zetten in een ontwerp voor de box. Lotte en Yvonne (de twee dames waar YLA’s naam vandaan komt) waren gelukkig net zou enthousiast als ik, maar het zou dan wel een speciale box worden voor het driejarig jubileum dus… Dat betekende nog een ruim jaartje geduld, want deze afspraak is dus bijna anderhalf jaar geleden al gemaakt. Ruby is trouwens niet mijn eerste ontwerp voor de box. Voor de derde YLAbox maakte ik Sakura en nu mag ik weer voor een box ontwerpen, maar dan voor het derde jubileum.

Kenmerkend voor Sakura en al mijn andere poppen is hun kleine formaat. Mijn poppen zijn doorgaans tussen de 22 en 24 centimeter groot. Ruby daarintegen wordt met lekker dik garen gehaakt en is daarom wel een flink stukje groter geworden: 33,5cm meet ze. En ook heb ik geprobeerd haar curvy postuur over te nemen van de tekeningen. De ontwerpen die ik maak voor de YLAbox zijn exclusief voor de box. Dit wil zeggen dat Ruby niet als los Amilishly patroon zal verschijnen.

De unboxing
Het is altijd weer spannend als de box dan eindelijk bezorgd wordt. Naast het patroon en de benodigdheden bevatte de box deze keer ook nog een hele grote projecttas en een schattig doosje om je steekmarkeerders te bewaren. Maar beter dan ik het kan vertellen, vertelde Michelle het al tijdens het unboxings filmpje wat ze deelde op Instagram.

Mocht je deze box gemist hebben en had je het heel leuk gevonden om Ruby te haken? Dan heb ik voor jou misschien wel heel goed nieuws. YLA heeft namelijk nog ongeveer 30 pakketten beschikbaar gemaakt voor het haken van dit dametje.

>> Klik hier voor de laatste beschikbare boxen met het ontwerp van Ruby erin. OP=OP

Ik zou het leuk vinden dat wanneer je de Ruby maakt, dat je dit met mij deelt op Instagram of Facebook met #amilishly.

Liefs,

Disclaimer: De links die ik in deze post deel zijn geen affiliates. Deze links heb ik bij elkaar gezocht om het eventuele shoppen makkelijker te maken. De afbeeldingen gebruikt in de blogpost zijn © Anotherview, YLA Lifestyle en Amilishly.

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: