Ik heb voor mijn blog al meerdere leuke boeken mogen reviewen en deze keer wilde ik graag iets reviewen waar jij als lezer benieuwd naar bent. Dus via Facebook kon gekozen worden tussen vier super leuke amigurumi boeken waar ik een review over zou kunnen schrijven. Er kon gekozen worden tussen: 👫 Sweet Crochet Friends – Khuc Cay, 🐾 Animal Friends of Pica Pau 2 – Yan Schenkel, 🪄 Betoverende Amigurumi Knuffels 2 – Mari Lis Lille, 🌟 Amigurumi Treasures – Erinna Lee en door te reageren met de emoticon voor de titel van het boek kon gestemd worden op het boek wat je het liefst wilde terugzien in een review op dit blog.

Amigurumi Treasures van Erinna Lee won deze poll en is daarmee het onderwerp van dit blog geworden. Ik review de Engelse versie van het boek, maar het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de naam Amigurumi Hartendiefjes. Lees je mee?

.

Over Erinna Lee (@littleaquagirl)

Erinna ontwerpt, onder de naam Littleaquagirl, enorm schattige amigurumi. Ze deelt de meest schattige foto’s van haar ‘schatten’ op haar Instagram account en heeft dus ook een enorm leuk amigurumi haakboek uitgebracht waarin je maar liefst 15 van deze lieve knuffels kunt terugvinden. Leuk om te lezen in het voorwoord van haar boek is dat Erinna overdag werkt als wetenschapper en amigurumi daardoor een beetje wiskundig benadert. Erinna haakt sinds 2014, maar was voor die tijd al met verschillende handwerktechnieken zoals borduren bezig. Ze heeft een enorme voorliefde voor illustraties en het bedenken van schattige karakters en dit alles komt samen in haar eerste haakboek: Amigurumi Treasures.

>> Benieuwd naar de amigurumi van Erinna? Je vindt ze allemaal op haar Instagram.

Filmpje over Amigurumi Treasures

In het IGTV filmpje wat ik opgenomen heb toen ik het boek Amigurumi Treasures ontving, kun je ook al een impressie krijgen van dit boek. Ik blader in dit filmpje door het boek heen en geef zo een kijkje van wat dit boek in petto heeft.

Ik maakte dit filmpje vlak na ontvangst in 2019, dus inmiddels is het boek in zowel Nederlands als Engels gewoon verkrijgbaar.

Amigurumi Treasures
(de Nederlandse versie is bekend als Amigurumi Hartendiefjes)

Amigurumi Treasures is in het Nederlands bekend onder de naam Amigurumi Hartendiefjes. De inhoud van beide boeken zijn gelijk, maar aangezien ik de Engelse versie in 2019 in de pre-order heb besteld, review ik de Engelse versie.

>> Benieuwd naar Amigurumi Hartendiefjes in het Nederlands? Je vindt het boek onder andere bij Handwerk.nl.

Amigurumi Treasures van Erinna Lee bevat 15 haakpatronen van hele schattige diertjes die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Deze achtergrond verhaaltjes vind je bij elk patroon als introductietekst en laat je echt kennis maken met het diertje. Zo gelooft Lottie het lieveheersbeestje dat ze net zo groot kan zijn als Amelia Earhart en probeert ze haar vriendje George de dodo te leren hoe hij moet vliegen. Kenneth, de luiaard doet niet zo veel… hij doet echt zijn best, maar het gaat allemaal gewoon niet zo snel. En vogelbekdier Charlie? Die wil graag meedoen met de Olympische Spelen, moedig jij hem aan?

Elk patroon is voorzien van prachtige foto’s van de diertjes die zowel alleen, als met elkaar, op de foto gegaan zijn. De patronen zijn duidelijk omschreven en bevatten veel stap voor stap foto’s, zodat ook de beginnende haker er goed mee uit de voeten kan.

Als ik door het boek blader valt me op dat elke cover foto van een patroon voorzien is van een QR code. Als je die code met de camera van je telefoon scant, kom je in een gallerij uit.

De samples in dit boek zijn natuurlijk gehaakt met Erinna haar kleuren, maar het kan natuurlijk zijn dat die kleuren net niet bij je passen. Je kunt daarom via de QR code doorklikken naar een gallerij waar in je jouw foto’s kunt delen om andere mensen te inspireren met jouw kleurstelling. En je kunt daar zelf ook geinspireerd raken door de kleurstellingen van anderen. Dit maakt het boek extra interactief. En het is natuurlijk leuk om te zien wat andere kleuren met een ontwerp doen.

De QR codes vind je ook nog op een andere plek in het boek terug. Namelijk bij de uitleg van de gebruikte haaksteken. Als je die QR codes scant, kom je uit bij een filmpje waarin de gebruikte steek wordt uitgelegd. Dat is enorm handig als je het fijn vindt om haaksteken in beeld voorgedaan te krijgen.

De diertjes uit dit boek hebben allemaal kleding en/of accessoires. Die zijn uitwisselbaar tussen de diertjes. Voor in het boek staat een schema welke accessoires gematcht kunnen worden bij welk diertje en wat je er voor moet doen om het helemaal passend te maken.

Lottie, als voorbeeld, draagt een vliegeniersmuts met bril, maar ze kan ook een gewone muts op (die eigenlijk bij het diertje Walter de eekhoorn hoort) of de bloemenkrans (die van hertje Rosie is). Zo werkt het ook voor de andere diertjes en accessoires die je in het boek terug kunt vinden.

En heel stiekem denk ik dat mijn popje Elsa op haar beurt weer verliefd geworden op Lottie haar vliegeniersmuts 😉

Voor in het boek zie je de inhoudsopgave waar je elk beestje kunt vinden. Daarnaast vind je het voorwoord waarin je een stukje over het boek kunt lezen en kunt ontdekken waarom Erinna haakt, evenals het dankwoord. Daarna volgt de materiaallijst, de keuze voor de juiste haaknaald, de structuur van de patronen en het eerder genoemde schema met accessoires. Na dit schema komt de uitleg van de steken en natuurlijk de 15 haakpatronen. Dit vormt gezamelijk een lekker dik boek van 133 pagina’s.

>> Benieuwd naar Amigurumi Treasures in het Engels? Je vindt het boek onder andere bij bol.com.

Leuke aanvulling op je boekenkast als je gek bent op amigurumi.

>> Liever de Nederlandse versie Amigurumi Hartendiefjes? Je vindt het boek onder andere bij Wolplein.

Nog wat gegevens:

  • Auteur: Erinna Lee (@Littleaquagirl)

  • Uitgever: Forte Creatief (NL versie), Tara Enterprise (US versie)

  • Aantal pagina’s: 134

  • Aantal patronen: 15 diertjes met enorm veel accessoires die onderling geruild kunnen worden.

  • ISBN: 978-94-6383-093-5 (NL versie)

  • Voertaal: Hartendiefjes is Nederlands, Treasures is Engels

  • Prijs: €17,50

Liefs,

Disclaimer: Dit boek heb ik zelf gekocht in de Pre-order. Het is mijn keuze om een review te schrijven over dit boek en alle meningen die ik in dit blog geuit heb zijn die van mijzelf. 

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: