Op 14 februari start de eerste poppen Crochet Along die georganiseerd wordt in de ‘We love Amilishly’ groep op Facebook, een initiatief door één van de enthousiaste beheerders van de groep: Wendy Kort. Vanaf de 14e gaan deelnemers aan de CAL samen aan de slag met het haken van Millie, een ontwerp van mij. In dit blog verzamel ik alle informatie rondom deze CAL, zodat je aan kunt sluiten als je dat gezellig vindt!

Algemene informatie

Wendy aan het woord: “Al een tijd stond lieve Millie op mijn lijstje om te haken. Ik zou het zó supertof vinden als wij haar in deze groep (We love Amilishly, zie link verder op) samen zouden gaan haken in een CAL (crochet along). De startdatum is de dag van de liefde, 14 februari, en de CAL zal in totaal 3 weken duren. Ook kan ik nu alvast best verklappen dat er onder degenen die meedoen iets leuks te verloten is!
Dus.. wie doet er mee? 🙋‍♀️

Je gaat tijdens deze Crochet-Along aan de slag met het patroon van popje Millie. En de CAL wordt georganiseerd door Wendy Kort, die natuurlijk gezellig mee haakt.

In het patroon staat precies beschreven wat je allemaal nodig hebt om Millie te haken.

Allereerst is het handig om aan de hand van het patroon de kleuren voor Millie uit te zoeken. Je kunt natuurlijk kiezen voor de zelfde kleuren als gebruikt is voor de originele Millie in het patroon, maar voel je ook helemaal vrij om je eigen kleuren te kiezen! Misschien wel een ideale gelegenheid om eens in je voorraad wolletjes te duiken!

Mocht je het lastig vinden om zelf een kleuren combinatie te kiezen, lees dan maar snel verder. Verderop in dit blog vind je namelijk een aantal kleurencombinaties die samengesteld zijn door Patricia van Steensel om je te inspireren en het keuze proces wat makkelijker te maken. Ben je er al uit, dan zou Wendy het fantastisch vinden als je jouw kleurtjes in de groep wil laten zien en misschien inspireer jij iemand anders wel met jouw combinatie!

>> Ben je al lid van de We love Amilishly groep? Klik hier voor de groep en haak mee!

Mocht je trouwens hulp willen met het maken van jouw combinatie en heb je al wel een paar kleuren in gedachten die je sowieso wil gebruiken? Ook daarvoor kun je natuurlijk advies vragen in de Facebookgroep.

Tijdschema

Hieronder kun je een – vrijblijvend – tijdschema vinden, die je zou kunnen volgen om alle onderdelen voor jouw Millie te haken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen plan trekken en Millie helemaal in je eigen tempo haken. Of dat tempo nu sneller of trager is, het belangrijkste is dat je lol hebt in het haken van je popje en dat ze helemaal naar jouw zin wordt. Zoals gezegd duurt de CAL drie weken, maar dit is echt geen strenge eis. Om mee te dingen naar een prijsje willen we je natuurlijk wel vragen om een leuke foto te delen van jouw Millie of Millie in wording in de Facebookgroep.

Kleurenschema’s ter inspiratie

Zoals gezegd, vind je hier een aantal kleurencombinaties die samengesteld zijn door Patricia van Steensel om je te inspireren en om je te helpen om de kleuren te kiezen voor je eigen Millie. Natuurlijk kun je ook de kleuren aanhouden die in het patroon zijn benoemd, of in je eigen garen voorraad duiken en kijken welke combinaties te maken zijn met de garens die je al in huis hebt.

Ook heeft Patricia een aantal mogelijke huidskleuren voor je op een rij gezet, zodat je Millie echt helemaal naar je wens kunt maken. Al deze huidskleuren kun je natuurlijk combineren met de kleurencombinaties. Vervang dan Catona 263 door één van de andere mogelijke huidskleuren.

.

Ik hoop dat dit blog je voldoende inspiratie geeft om lekker mee te doen met de Crochet-Along. Mocht je tijdens de CAL vragen hebben over het patroon van Millie, kun je me altijd een mailtje sturen via info@amilishly.nl.

>> Heb jij een leuke foto van Millie om te delen? Klik hier voor de Facebookgroep!

Liefs,

Bewaren op Pinterest? Sla dan de afbeelding hieronder op: