De Online Creamarkt is een initiatief van Soraya van Handmade in Holland en Nicole van Handwerkmarkt. Omdat deze dames het zo jammer vinden dat al die gezellige markten niet door kunnen gaan, hebben zij er zelf een opgezet. Een online markt die je veilig, op je gemak en gratis kunt bezoeken vanuit je eigen huis. Een online markt! Op deze Online Creamarkt vind je elke editie minstens twintig vrolijke kraampjes vol originele handgemaakte en DIY-producten van getalenteerde makers en creatieve ondernemers. Daarnaast kun je een creatieve workshop volgen of een praatje met de makers maken tijdens je bezoek aan deze markt. Alle deelnemers worden door Marjolein van Marjomaakt voorzien van een avatar, zodat ze in geïllustreerde vorm achter hun kramen staan om iets over zichzelf of hun producten te vertellen en al jouw vragen te beantwoorden. 

Kerst editie Online Creamarkt

Dit jaar wordt de Online Creamarkt afgesloten door een feestelijke kersteditie van de Online Creamarkt. Deze markt zal plaatsvinden van maandag 7 tot en met zondag 13 december. En het leuke is dat ik me ook voor deze editie heb ingeschreven én ben ingeloot om aan de kerstmarkt deel te mogen nemen. De afbeelding is geïllustreerd door Marjolein en geeft weer hoe je mij achter mijn kraam kunt zien staan. Op de kraam vind je een paar uitgelichte producten en je kunt natuurlijk ook doorklikken naar mijn website voor het gehele aanbod. Ik heb een leuke markt-actie bedacht en ik heb er enorm veel zin in om ook zelf een digitaal rondje te lopen.

Wat ik enorm leuk vind is dat Marjolein de hele markt geïllustreerd heeft en de markt wordt digitaal opgebouwd door Soraya en Nicole. Alle deelnemers zijn net als ik voorzien van een avatar en een prachtige geïllustreerde kraam. Je vindt een plattegrond zodat je snel je favoriete kramen kunt vinden, maar je kunt ook de looproute volgen en zo langs alle kramen ‘lopen’. En dat alles lekker warm en thuis, met een kop thee in je favo comfy kleding.

>>Kun jij niet wachten tot het begint? Kijk dan even op de website om te kijken hoeveel nachtjes we nog moeten slapen.

Greep uit de deelnemers

Deze editie staan er ruim 30 kramen op de markt en is er ruimte voor leuke workshops. Een greep uit de deelnemers:

ArtworkByMadelon maakt enorm mooie aquarellen en in haar shop kun je daar onder andere kaarten en prints van vinden. Bij brushcali kun je bijvoorbeeld terecht voor prachtige met de hand geschilderde kerstballen of onderzetters. Druiventuintje maakt van Bobbiny garens toffe balonnen die elke kamer opfleuren. Bij Irisborduurt kun je hele hippe items vinden om je borduur (maar ook haak-hobby) nog wat leuker te maken, zoals een leuke famingoschaar en kijk ook bij de leuke borduurpakketten. Potzzenzo geeft een leuke workshop die tijdens de markt te bekijken is, van de leuke met fimoklei versierde potjes die ze maakt. Ook kun je bij Sietsaandemaak terecht voor een flinke dosis handgeverfde garens, onder de naam Hollands Handwerkgeluk.

Dit is echt maar een hele kleine greep uit de deelnemers en er is enorm veel te ontdekken, dus ik raad je aan om vooral rustig de looproute te volgen en lekker bij elke kraam te gaan kijken.

>>Bezoek de markt tussen 7 en 13 december via deze link.

Aftellen!!

Ondertussen ben ik achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen. Ik zorg dat alle patronen ruim op voorraad zijn, ik heb nieuwe visitekaartjes gemaakt, haakpakketten weer aangevuld en ook mijn boek heb ik ruim op voorraad. Ik kan niet wachten tot de markt zo ver is en misschien mag ik jou wel digitaal aan mijn kraam verwelkomen.

>>Wil je meer informatie over de Online Creamarkt? Hier lees je alles over de voorgaande edities en hoe de markt is opgezet.

Liefs,

Ps. Alle illustraties in dit blog zijn © Marjolein van Marjomaakt.