De avonden zijn weer donker en koud en dat betekent dat veel mensen al weer na aan het denken zijn over de feestdagen. En gelijk hebben ze, want het is heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik vind het zelf een tijd van geven en kan er onwijs van genieten om cadeau’s uit te zoeken voor mijn dierbaren. Maar hoe kies je nu een cadeautje uit voor iemand die gek is van het haken van popjes? In dit blog zet ik 5 leuke cadeautips voor je op een rij. 

Tip 1: Amigurumi haakpakket

Ik ben gek op amigurumi haakpakketten. Alles wat je nodig hebt om het popje te haken is al bij elkaar gezocht en als je je naalden hebt klaarliggen, kun je gelijk aan de slag. En het is ook een te gek cadeautje voor iemand die van popjes haken houdt.

Maar welk haakpakket kies je dan?

Elsa is vaak het eerste Amilishly popje waar mee begonnen wordt. Dit leuke meisje draagt een stoer tuinbroekje en topje en het leuke is dat ze ook nog van outfit kan wisselen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze mislukt, want het popje wordt uit één stuk gehaakt, dus geen gedoe met vastmaken van armpjes en beentjes.

Ben je echt op zoek naar een meisje wat echt bij de Kerst past? Dan is het pakket van Noëlle misschien wel waar je naar zoekt. Dit meisje wordt gehaakt in kerstige kleuren en is een echt Kerst prinsesje.

Liever een jongen? Dan raad ik het pakket voor het maken van Killian aan, een stoere jongen die menig hart al gestolen heeft. Killian is ook enorm leuk om samen met Elsa te haken, want deze twee lieve amigurumi poppen passen echt goed bij elkaar.

Of ben je op zoek naar een leuke haaktechniek? In de rok van Malaika, ga je aan de slag met de tapestry techniek om die toffe kleuren en patronen in haar rok te haken.

>> Bekijk hier alle Amilishly haakpakketten.

Tip 2: Losse patronen

Niet iedereen is gek op kant en klare pakketten en dat begrijp ik helemaal, want het is echt enorm leuk om zelf je eigen fantasie los te laten gaan op een ontwerp. Met een los patroon kun je makkelijker kijken wat je zelf in huis hebt om het popje helemaal naar je eigen smaak aan te passen.

Herken jij je hier in? Dan is een los patroon iets voor jou. Dan kun je helemaal je eigen draai geven aan dat ene leuke popje.

Een popje wat trouwens echt perfect is voor de Kerst is Ginny, het peperkoek meisje. Dit meisje is geïnspireerd op dat welbekende Amerikaanse peperkoek mannetje, maar dan net iets anders.

>> Meer losse patronen bekijken? Klik dan hier.

Tip 3: Steekmarkeerders

Om het tellen wat makkelijker te maken, maak ik graag gebruik van steekmarkeerders, maar dit handige item hoeft niet per se saai te zijn. Al deze steekmarkeerders zijn makkelijk in gebruik, zijn licht en laten door de dunne sluiting geen gaatjes achter in het haakwerk.

Het is ook het perfecte kleine cadeautje voor iemand die al garen genoeg heeft.

Tip 4: Amigurumi Poppen Haakboek

Ik vind het heerlijk om inspiratie op te doen uit boeken, er lekker door heen te bladeren en dan te beslissen wat ik er uit ga maken. Dat vond ik ook belangrijk om te verwerken in mijn eigen haakboek.

Het boek ‘Amilishly Dolls – A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls‘ is zo’n boek waar je lekker doorheen kunt bladeren op zoek naar inspiratie. Er staan enorm veel foto’s in dit dikke amigurumi poppen haakboek en het boek is prachtig vormgegeven. In dit boek vind je 11 uitgebreide patronen van mooie, door Japan geïnspireerde, dames én een bonuspatroon geïnspireerd door de traditionele Japanse Kokeshi poppen. En als je het moeilijk vindt om te kiezen welke je als eerst gaat maken, dan maak je ze toch allemaal? 😉

>> Meer boeken? Klik hier.

Tip 5: Veiligheidsogen

Als je graag poppen haakt dan is de kans groot dat je veel gebruik maakt van veiligheidsogen. Veiligheidsogen kunnen je pop of knuffel net dat beetje extra karakter geven en helemaal als ze glimmen of glanzen!

Ik ben gek op zowel de glitterende als de parelachtige veiligheidsogen en het effect wat ze mijn gehaakte poppen geven. Ik heb van elke kleur altijd minstens twee paar ogen in huis, zodat ik voor elk popje wat ik ontwerp het perfecte paar ogen kan kiezen om het popje helemaal compleet te maken. En soms, kies ik bewust voor de simpele zwarte ogen om de uitstraling van het popje weer heel anders te maken.

Hieronder staan een paar van de veiligheidsogen uitgelicht. >> Meer veiligheidsogen vind je hier.