Acht maanden geleden mocht ik mijn eerste boek lanceren en nu is ook mijn tweede haakboek echt een feit. Had je me dat in februari gezegd, dan had ik het zeker niet geloofd. En ik hoor het mijzelf nog zeggen op de lancering van Amilishly Dolls: “Dat tweede boek, nu nog even niet!”. Toch heb ik het boek al even in mijn handen mogen houden en zijn inmiddels een paar dagen na de lancering de eerste chibi’s ook al gesignaleerd. In dit blog vertel ik je meer…

Anders dan anders…

2020 is een heel ander jaar geworden dan we van tevoren gedacht en voorzien hadden. Zoals ik benoemde, had ik zeker niet gedacht dat ik dit jaar weer met een haakboek aan de slag zou gaan, maar doordat alles anders liep kon dit ineens wel. Twee dingen zijn hier echt de vonk voor geweest die het boekenvuur hebben doen oplaaien:

1. Leuke reacties na eerste chibi’s in tijdschriften
Ter promotie van mijn eerste boek Amilishly Dolls werd ik gevraagd om een patroon in die stijl te ontwerpen die in een tijdschrift gepubliceerd kon worden. Ik maakte voor Handwerken Zonder Grenzen een chibi versie van Suzume en voor de Amigurumi Special van Aan de Haak ging ik aan de slag met chibi Tsukiko. Jullie reacties op deze mini poppen waren echt enorm leuk! Hierdoor ging het bij mij echt kriebelen om alle meisjes uit Amilishly Dolls om te zetten in een chibi variant… welke invulling ik daar aan zou geven wist ik toen nog niet.

2. Ruimte in mijn agenda
Normaliter ben ik in het voorjaar enorm druk met het voorbereiden van haak- en breibeurzen. Ik probeer altijd voor aanvang van het beursseizoen met een nieuw poppenpatroon te komen en als het lukt zelfs met meerdere. Die geef ik zelf vorm, laat ik testen en ik probeer ook een aantal samples van dat popje te haken. Verder vindt dan achter de schermen veel vouw- en inpakwerk plaats, maak ik nieuwe pakketten klaar en promoot ik al het nieuws op Instagram en Facebook. Super leuk om te doen, maar als je dan een boek aan het maken bent, is het niet te combineren… bleek toen ik met het eerste boek bezig was. Omdat dit jaar alle beurzen wegvielen, gaf dit me enorm veel ruimte om toch met een tweede boek aan de slag te kunnen.

Ik vertelde Loes, mijn uitgever Livres de Louise, in maart over de leuke reacties op de Chibi’s en Loes was meteen net zo enthousiast als ik. Ineens viel alles op zijn plek en bevond ik me weer in het proces voor het maken van een boek. Amilishly Chibi Dolls dus.

De lancering!

In februari mocht ik mijn eerste boek dus lanceren. Eventjes leek het er op dat er dit keer ook een lancering in een wolwinkel gepland kon gaan worden. Maar met de verscherping van de maatregelen, leek het mij en Loes toch geen goed idee om dat te doen en gingen we op zoek naar een andere oplossing.

Lancering via Teams
Het ging een boeklancering via Teams worden. Een programma waarmee je online met meerdere mensen tegelijk kunt vergaderen, of dus een boeklancering kunt laten plaatsvinden. Maar dan vanuit je eigen huis. Ik heb de lancering opgenomen en op YouTube gezet, zodat de gezellige chaos ook terug te zien is.

Ondanks dat alles anders ging dan verwacht, was het een hele leuke en gezellige dag. Ik heb er enorm van genoten! Ik had op de enveloppen van de bij mij bestelde Pre-orders gevraagd of de enveloppen dicht mochten blijven tot de lanceringsdatum en ik vond het enorm leuk dat zo veel van jullie ze ook echt dicht hebben gehouden.

Op de dag van de lancering ging de deurbel een aantal keer. Zo kreeg ik een super leuke ballon, die ook zijn debuut maakt tijdens de lancering en werd er een taart bezorgd met de cover van het boek er op. Echt super leuk allemaal. Ik heb met behulp van de dozen waarin de boeken geleverd werden een soort video-opstelling gemaakt, zodat ik goed in beeld kon zijn gedurende de lancering en toen was het wachten tot het twee uur was. En tijdens de lancering was het enorm gezellig en vertelde ik onder andere over de totstandkoming van dit boek. Maar misschien is het leuker om het allemaal zelf te bekijken 😉

Meer over deze bijzondere lancering?

Ook deze dag was voor ik het wist alweer voorbij. Daarom wil ik dit blog, net als het blog van de lancering in februari weer afsluiten met een paar linkjes naar nog wat leuke blogs die je een nog beter beeld geven van alles rondom Amilishly Chibi Dolls:

Alexa Boonstra over ‘Amilishly Chibi Dolls’ – Een interview met mij op het blog van Freubelweb

Chibi Dolls boek | Review – Een review over de boeklancering op het blog van Amifan

Inkijk exemplaar Amilishly Chibi Dolls – Het inkijkexemplaar van het boek

Liefs,