Het idee om van een amigurumi een sleutelhanger te maken spookte al een tijdje in mijn hoofd. Tijdens mijn onderzoek naar de Japanse stijlen die ik zou verwerken in mijn eerste haakboek Amilishly Dolls kwam ik namelijk hele leuke foto’s tegen van meisjes gekleed in de Decora stijl. Deze meisjes gebruiken enorm veel accessoires om zichzelf te ‘decoreren’ en dat is ook waar de naam vandaan komt. Op veel van die foto’s zag ik dat de tassen en kleding vol hing met schattige sleutelhangers met de leukste knuffels er aan. Toen ik bij Marlaine in de webshop de leren vouwlabels tegen kwam wist ik wat me te doen stond: lekker zelf aan de slag met het maken van een leuke sleutelhanger. De DIY deel ik in dit blog.

Materiaal

 • Een leren vouwlabel met uitgestanst hart:
  2×10, 2×12 of 2x15cm verkrijgbaar via Marlaine
  Ik gebruik voor deze diy de 2x15cm en het voorbeeld heeft de 2x12cm bevestigd.

 • Een sleutelhanger met musketonhaak, verkrijgbaar bij Marlaine of Renske Creatief

 • Een platbek en rondbek tang om het ringetje te openen, verkrijgbaar via Amilishly

 • De amigurumi waarvan je een sleutelhanger wil maken.
  Ik gebruikte Chibi Suzume uit Amilishly Chibi Dolls voor deze DIY.

 • Naald en draad om de amigurumi te bevestigen aan de sleutelhanger.

Stap 1

Schroef de bevestiging van het label los en leg deze aan de kant.

Pak het ringetje van de sleutelhanger waaraan de musketonhaak en sleutelring bevestigd zitten vast met de rondbektang en buig deze open met behulp van de platbektang.

Haal de musketonhaak en de sleutelring van het ringetje af, maar laat het draaibare stukje aan het ringetje zitten en buig de ring weer dicht. Aan het draaibare gedeelte wordt straks de amigurumi bevestigd.

Stap 2

De schroef zit, zoals je op de afbeelding kunt zien door één van de gaten van het label heen. Leg nu het ringetje om de schroef heen.

Haal vervolgens de sleutelring door het label heen.

Zorg dat de andere kant van het label ook weer om de schroef zit en draai de schroef stevig vast.

Stap 3

Draai de musketonhaak om de sleutelring heen.

Stap 4

De sleutelhanger is nu klaar voor het bevestigen van je amigurumi. Heel veel plezier ermee 🙂