Inmiddels twintig dagen geleden was het eindelijk zo ver en mocht ik mijn boek lanceren! Nu de rust – na al het lanceer, beurs en signeer geweld – is teruggekeerd wil ik je in dit blog meenemen in hoe ik de dag heb beleefd.

.
.

De voorbereidingen

Een boeklancering komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Er gaan flink wat voorbereidingen in zitten. De locatie voor het feestje had ik gelukkig snel gevonden in de prachtige winkel van Leonie, Wolcafé. De winkel straalt een leuke sfeer uit en Leonie stond er zeker open voor om het feestje bij haar te laten plaatsvinden op de datum die Loes en ik daarvoor in gedachten hadden. Namelijk 8 februari. Naast de locatie heeft Leonie ook heerlijke hapjes geregeld voor de dag en heel veel promotie gedaan op social media.

Wie een feestje geeft trakteert en wat ik van andere boekfeestjes gewend ben is dat dit in de vorm van een klein presentje of een goodiebag gebeurt. Gelukkig waren veel mensen enthousiast over dit idee en was de vulling voor de goodiebag zo geregeld. De goodiebag werd echter niet zo maar een tasje met spulletjes, maar Loes nam contact op met Motiflow. Dit toffe bedrijf drukt prachtige stoffen en heeft zelfs een tekening van mij omgezet in een prachtig stofje waar wij mee aan de slag gegaan zijn om op Japanse wijze een goodiebag van te maken. En het toffe is dat je het stofje zelf nog een tweede leven kunt geven: door er een tof projecttasje van te maken bijvoorbeeld, of poppenkleding 😉 En voor een projecttasje hoef je geen naaiskills te hebben, want je kunt ze gewoon knopen met de Furushiki techniek.

De donderdag voor de lancering ging ik samen met mijn moeder richting Wolcafé om alle stofjes op maat te knippen en later die dag daar goodiebags van te knopen. We hadden 110 stofjes te knippen en ik ben enorm blij dat mijn mams er bij was, want die ging als een speer met het knippen. Al met al waren we daar toch flink wat uurtjes mee zoet. Op het moment dat alle stofjes uiteindelijk als mooie doekjes opgestapeld lagen was het tijd om ze tot goodiebag om te toveren.

De Goodiebag

Voor het knopen van de goodiebags hebben we gebruik gemaakt van een Furushiki knooptechniek en uiteindelijk zijn het hele schattige pakketjes geworden.

Voor de inhoud van de goodiebags wil ik graag iedereen die een bijdrage gedaan heeft bedanken. Zonder jullie was het niet zo’n leuk pakketje geworden!

De inhoud:

 • Stofje met print van Suzume uit Amilishly Dolls, gedrukt door Motiflow;
 • Steekmarkeerder met 1 van 5 mogelijke Amilishly printjes, gemaakt door Wolcafé;
 • 1 bol Scheepjes Maxi Sweet Treat, gesponsord door Chefwol.nl;
 • 1 bolletje Yarn and Colors Must Have Mini in de nieuwste kleur #101 Rosé, gesponsord door Yarn and Colors;
 • 1 kortingscode voor handgeverfd garen van YipeeYarn, door Janine Camijn van YipeeYarn;
 • 1 Amilishly Haakpatroon;
 • 1 paar veiligheidsogen in zwart;
 • 1 patroon van Bibi Bij (in de 1e 50 goodiebags), gesponsord door HaakIdee;
 • 1 Amilishly Dolls Ansichtkaart, gesponsord door Loes van Freubelweb.
Before...After!

De grote dag!

Zaterdag 8 februari was het dan eindelijk zo ver! Mijn vriend en ik zaten al vroeg in de auto op weg naar Schoonhoven, om de laatste dingen klaar te zetten voor het feestje eindelijk mocht beginnen. Een dag eerder had Wendy, één van de testhakers voor dit boek, al haar mooie poppen afgeleverd bij Wolcafé waardoor de winkel voor één dag omgetoverd werd tot een echte poppen Walhalla. Zij haakte haar poppen in allemaal andere prachtige kleuren en laat daarmee zien dat je echt elke kant op kunt met jouw favoriete kleurtjes. Ik vond het echt enorm tof om ze allemaal bij elkaar te zien.

In de ochtend was er een mini workshop/ bloggers meet up georganiseerd. Op tafel lagen speciale workshoppakketjes, ook ingepakt in een stofje. Daaronder lag een exemplaar van het boek klaar, zodat aan de slag gegaan kon worden met het haken uit het boek.

In de pakketjes vonden de genodigden elk:

 • een eigen garenpakketje met daarin materiaal om één van de popjes uit Amilishly Dolls te maken, gesponsord door Wolcafé;
 • een opvouwbaar Rosékleurig schaartje, gesponsord door Yarn and Colors;
 • een boekenlegger die ik speciaal voor deze dag gehaakt heb aan de hand van het patroon van het sjaaltje van covermodel Suzume;
 • een Amilishly Dolls Ansichtkaart, gesponsord door Freubelweb.

Het werd al snel gezellig druk en ik vond het enorm leuk om te zien hoe iedereen aan de slag ging met de popjes. De ochtend vloog voorbij!

Eén van de redenen waarom de ochtend zo snel ging is omdat er zo veel lieve mensen zijn geweest voor mij en het boek. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe dit boek en deze mooie hobby zo veel mensen met elkaar verbindt. En ik vind het nog steeds bijzonder wanneer ik me bedenk dat jullie er allemaal voor mij waren, dankjulliewel!

Ik mocht enorm veel boeken voorzien van een krabbeltje en kon het niet laten daar een Japans woord bij te zetten:
ありがとう, Arigatou: Dankjewel. Want dankbaar voor alle liefde wat jullie mij de afgelopen weken gegeven hebben ben ik zeker.

Rond half 1 was het tijd voor de daadwerkelijke presentatie. Samen met Loes, de uitgever van het boek, vertelde ik over de reis die we samen gemaakt hebben. En de geheimen die er waren naar jullie toe. Ik deelde namelijk pas dat ik bezig was met het boek, toen het al bij de vormgever lag en mijn werk er voor 75% op zat. En natuurlijk werd de steun die ik gehad heb van Akiko bij het nakijken van de Japanse namen en de testhakers die foutjes en onduidelijkheden hebben opgespoord ook even benoemd.

Voor ik het wist was de dag alweer voorbij. Het ging zo enorm snel dat ik het gevoel heb dat ik nog geen 10% van de dag heb meegekregen. Daarom wil ik deze blog afsluiten met een paar linkjes naar blogs van anderen die ook aanwezig zijn geweest:

Boeklancering Amilishly Dolls – Een blog van Cotton Candy Crafts

Vlog #5: Amilishly Dolls, een feestje bij Wolcafé – Een vlog van Charlingual

Boekpresentatie Amilishly Dolls – Een blog van Essiebirdies

Valentijnsdag – Een blog van Creïmtions

Liefs,