Ik zal er geen geheim van maken dat Yarn&Colors één van mijn favoriete garenmerken is. Voor mij was het daarom ook leuk om op de Kreadoe te ontdekken dat het team achter dit merk niet stil gezeten heeft, maar juist gewerkt heeft aan het neerzetten van een tof nieuw assortiment!

I won’t be secretive about the fact that Yarn&Colors is one of my favorite yarn brands. It was nice to discover – when I visited Kreadoe – that the team behind this brand worked really hard to broaden their brand with new items.

Het Lookbook Concept

Een concept wat heel normaal is in de mode wereld, maar wat ik persoonlijk minder vaak ben tegengekomen in de haak- en breiwereld, zijn lookbooks. Een lookbook is in essentie een boekje waarin een collectie wordt gepresenteerd en waar je gelijk een aantal ideeën over toepassingen in op kunt doen. Dit concept heeft Yarn&Colors nu vertaald voor de nieuwe lijnen met patronen en pakketten die de komende tijd uit zullen komen. Tijdens de Kreadoe werden de eerste twee lookbooks gelanceerd: ‘#1. Comfy Cushions’ en ‘#2. Wow! Wall Hangings‘. Op de beurs kon je alle samples bekijken, voelen en je erdoor laten inspireren.

The Lookbook Concept

A concept often used in the fashion industry, but one I have less encountered in the crochet and knitting world, is the concept of lookbooks. A lookbook is in essence a booklet used to present a new collection and to bring you a few ideas about how to use the items.

This concept is translated by Yarn&Colors for the new productlines with patterns and kits expected to launch in the coming time. During Kreadoe, the first two lookbooks were launced: ‘#1. Comfy Cushions’ en ‘#2. Wow! Wall Hangings‘. You could see, feel and be inspired by all of the samples in real life at the fair. 

Haaknaalden, breinaalden en andere goodies!

Ook nieuw is een volledig assortiment met haaknaalden, breinaalden en andere onmisbare items voor het haken en breien. Yarn&Colors heeft voor dit aanvullende assortiment gekozen voor vijf kleuren: Zwart & Wit (#100 Black & #001 White) in combinatie met zilver (#094 Silver), goud (#089 Gold) en rosé goud (#101 Rose).

Het kleurenpallet van Yarn & Colors, wat voorheen uit 100 kleuren bestond is speciaal voor de rosé goud uitgebreid naar 101 kleuren. Alle haak- en breinaalden zijn in zilver, goud, of rosé te verkrijgen en ook de accessoires kun je in één van deze kleuren vinden. Ik werd op slag verliefd op de haaknaalden in rosé, met een zwart ergonomisch handvat en aan de onderkant van de naald een handige steekmarkeerder. Deze naalden worden vanaf begin 2020 verwacht, maar ik heb al wel een tof rosékleurig ooievaarschaartje in de wacht kunnen slepen!

Hooks, needles and other goodies!

Also new is the new tools collection with crochet hooks, needle points, cables and other must-have items you could be using while crafting. Yarn&Colors chose to use five colors for this additional assortiment: Black & White (#100 Black & #001 White) paired up with silver (#094 Silver), gold (#089 Gold) and rose gold (#101 Rose).

The Yarn & Colors color palette used to consist out of 100 colors, but is expanded to 101 colors with the new rose gold addition. All of the hooks and needle points will be available in silver, gold or rose and the other tools will also be available in one of these colors. I instantly fell in love with the rose gold colored crochet hooks, with their black handles and their cute stitchmarkers at the bottom of the hook. The hooks and needles are expected to arrive in stores at the beginning of 2020, but I was able to get my hands on an awesome rose gold colored bird scissors!

Nieuw garen!

Alsof het lanceren van het lookbook concept en een hele nieuwe lijn met tools nog niet genoeg is, zijn er ook nieuwe garens ontwikkeld. Van links naar rechts: ‘Cheerful’, ‘Serene’ en ‘Delicious’. Ik vind het tof dat er nu ook een merino (Serene) aan de line-up is toegevoegd en het kleurverloop van de Delicious spreekt me enorm aan. Alle drie de garens voelen zacht aan en ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Hieronder volgen de specificaties van deze nieuwe garens:

Cheerful

 • Metrage: 120m/100 gram
 • Naalddikte: 7mm
 • Steekverhouding: 13sx20r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materiaal: 60% Wol, 40% Acryl
 • Wasvoorschriften: Handwas 30 graden, niet in de wasdroger, strijken of bleken, plat drogen.
 • Op dit moment verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.
 • Prijs: €6,00, verkrijgbaar via Wolplein

Serene

 • Metrage: 110m/50 gram
 • Naalddikte: 4mm
 • Steekverhouding: 22sx31r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materiaal: 100% Merino
 • Wasvoorschriften: Handwas 30 graden, niet in de wasdroger, strijken of bleken, plat drogen.
 • Op dit moment verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.
 • Prijs: €5,50, verkrijgbaar via Wolplein

Delicious

 • Metrage: 193m/100 gram
 • Naalddikte: 4,5-5mm
 • Steekverhouding: 16sx20r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materiaal: 45% Cotton, 55% Acryl
 • Wasvoorschriften: Handwas 40 graden, niet in de wasdroger, strijken of bleken, plat drogen.
 • Op dit moment verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.
 • Prijs: €6,00, verkrijgbaar via Wolplein

New Yarn!

As if the launc of the lookbook concept and a complete line with tools isn’t enough, there are also some new yarns.

From left to right: ‘Cheerful’, ‘Serene’ and ‘Delicious’. I really love that there is now a merino (Serene) added to the line up and the colors of the Delicious are really awesome. All three of the yarns feel soft and I can’t wait to get to work with them.

Below you can find the specifications of these new yarns:

Cheerful

 • Meterage: 120m/100 gram
 • Needle Size: 7mm
 • Gauge: 13sx20r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materials: 60% Wool, 40% Acrylic
 • Washing instructions: Handwash 30 degrees, do not put in the tumble dryer, do not iron or bleach, dry flat.
 • On this moment available in 10 different colors.
 • Price: €6,00, available through Yarnplaza 

Serene

 • Meterage: 110m/50 gram
 • Needle Size: 4mm
 • Gauge: 22sx31r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materials: 100% Merino
 • Washing instructions: Handwash 30 degrees, do not put in the tumble dryer, do not iron or bleach, dry flat.
 • On this moment available in 10 different colors.
 • Price: €5,50, available through Yarnplaza 

Delicious

 • Meterage: 193m/100 gram
 • Needle Size: 4,5-5mm
 • Gauge: 16sx20r = 10x10cm/ 4×4″
 • Materials: 45% Cotton, 55% Acrylic
 • Washing instructions: Handwash 40 degrees, do not put in the tumble dryer, do not iron or bleach, dry flat.
 • On this moment available in 5 different colors.
 • Price: €6,00, available through Yarnplaza