Vandaag heb ik misschien wel weer een hele leuke tutorial voor jullie. Misschien heb je hem al voorbij zien komen op Instagram, het brilletje van Elsa. Deze amigurumi brilletjes zijn op dit moment te verkrijgen in de kleuren goud, nickel, zwart en oud nickel. In deze blog ga ik met behulp van een paar foto’s laten zien, hoe je je brilletje snel eigen maakt met behulp van gekleurd nagelak 🙂

Allereerst wat meer over het amigurumi brilletje. Het brilletje wat ik gebruik voor mijn gehaakte pop Elsa is 50mm breed en is bijvoorbeeld bij Amilishly verkrijgbaar. Ik kreeg al een paar keer de vraag of de brilletjes ook in andere kleurtjes verkrijgbaar zijn, maar helaas heb ik ze nog niet kunnen vinden in andere kleuren dan de vier hierboven genoemde kleuren. Vandaar dit DIY’tje. Want in een paar minuutjes en wat droogtijd heb je zo een brilletje voor jouw amigurumi in je favoriete kleur.

Materiaal:

  • Het amigurumi brilletje voor je gehaakte pop of amigurumi knuffel;

  • Een stuk aluminiumfolie om onder je brilletje te leggen;

  • Een nagellakje in je favoriete kleur. Ik gebruikte voor deze DIY Miss Sporty Clubbing Color #055.

Stap 1:

Vouw het stukje aluminium tot een stuk werkblad en leg je brilletje daar op.

Stap 2:

Lak eerst de bovenkant van je brilletje en laat goed drogen. Probeer niet te vaak over het oppervlak heen te gaan, omdat je anders dikke klodders lak krijgt. Het brilletje kun je altijd een tweede laagje geven als het opgedroogd is.

Stap 3:

Verf de onderkant van je brilletje zodat alles bedekt is met nagellak en laat weer goed drogen. Het kan er een beetje slordig uit zien tijdens het lakken, maar dit trekt wel bij.

Stap 4:

Lak het brilletje nogmaals zodat de lak goed dekt. Laat drogen en herhaal eventueel naar wens.

Dit was de tutorial. Je hebt nu een uniek brilletje 🙂 Ik zou het leuk vinden om jouw versie van dit brilletje terug te zien op Facebook of Instagram. Tag je me met @amilishly of gebruik je de #amilishly dan kan ik je post zien (wanneer je profiel openbaar is).

Liefs,