Boeklancering: Rammelaars en Knuffels

Uncategorized
on
October 28, 2019

Annemarie Arts ken je vast wel! Deze ontwerpster heeft in de tien jaar dat ze haakt al vele boeken en losse patronen uitgebracht onder de naam HaakIdee, is één van de gezichten achter Koffie en Wol en ontwerpt patronen voor Wolplein. En heel eerlijk: je kunt niet op de Kreadoe lopen, zonder één van haar ontwerpen tegen het lijf te lopen. Dus de kans is groot dat je van Annemarie gehoord hebt. Nu heeft Annemarie net een nieuw boek uit gebracht: Rammelaars en Knuffels haken voor baby’s.

Boekfeestje
Het boekfeestje om het boek van Annemarie te lanceren werd georganiseerd in het inspiratiecentrum van Wolplein. Loes, bekend van Freubelweb, heeft samen met Annemarie de aankleding voor dit feestje verzorgd. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door bont gestipte tafels met roze pakketjes, vrolijk gekleurde knuffels die de kandelaars sierden en natuurlijk kon een taart met de cover van het boek niet ontbreken! De sfeer die was gezellig en al snel hoorde je overal vrolijke stemmen die vol verwachting uitkeken naar de eerste blikken in het boek.

Annemarie heette ons welkom en vertelde over haar inspiratie en werkwijze voor dit boek. Zelf had ze niet verwacht vorig jaar dat ze een nieuw boek zou gaan maken, vertelde ze, omdat ze net opnieuw moeder werd. Toch is dat juist de inspiratie geweest voor dit boek. Het eerste ontwerp achter dit boek is Bella de bij, die ook een plaats op de cover heeft. Door de rechthoekige basisvorm van de rammelaar kun je er eindeloos mee variëren en dat is precies wat Annemarie voor dit boek gedaan heeft. Ze vertelt dat je zo in een korte tijd zelf een kraamcadeautje kunt maken (rammelaar), maar ook binnen een mum van tijd een leuk cadeautje voor de oudere broer of zus gemaakt hebt (knuffels) in dezelfde stijl. Dit boek heeft namelijk niet alleen veertien leuke patronen voor rammelaars in zich, maar ook veertien bijpassende knuffels. Dieren, planten, mensen en zelfs een robot zijn vertegenwoordigd.

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. De roze pakketjes die op tafel lagen waren gevuld door Wolplein met de materialen voor een knuffel of rammelaar. Iedereen die aanwezig was kreeg een eigen pakketje en ze waren allemaal verschillend. Het pakketje wat voor me lag bevatte de materialen voor Babs de Ballerina, maar terwijl ik door het boek bladerde op zoek naar haar patroon werd ik verliefd op Luiaard Loek. Ik besloot met de paars, roze en geel een andere versie van Loek te maken. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik meer aan het kletsen was dan aan het haken. Hoe Loek gaat worden is daarom voor een andere keer 😉

Rammelaars én knuffels
Veertien rammelaars en veertien knuffels kun je terugvinden in dit nieuwe boek van Annemarie Arts: Rammelaars en knuffels haken voor baby’s. Voor elke rammelaar in het boek is er een bijbehorende knuffel te haken, zodat je een kraamcadeau hebt voor de baby en ook nog iets leuks voor de grote broer of zus. Als ik door het boek blader word ik blij van de felle kleuren, maar toch geeft het boek een rustige indruk. De tekst is duidelijk leesbaar en op bijna elke pagina vind je één van de gehaakte vriendjes terug. En begin je net met haken? Ook dan is dit boek leuk voor jou, want de patronen zijn echt beginner vriendelijk. Wil je zelf met het boek aan de slag? Dat kan, want het boek is nu volop verkrijgbaar!

Nog wat gegevens:

  • Auteurs: Annemarie Arts
  • Uitgever: Kosmos
  • Aantal pagina’s 96
  • 28 patronen
  • ISBN 978-90-43921664
  • Voertaal Nederlands
  • Prijs €14,99

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij:

Liefs,

 

TAGS

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
October 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031