7 leuke (ami)haakboeken voor je verlanglijst

Uncategorized
on
August 8, 2019

Net toen ik me bedacht had om het iets rustiger aan te doen met het aanvullen van mijn boekenkast zag ik dat er in dit najaar weer zo veel leuke boeken uitkomen. Ik zet er in dit blog 7 op een rijtje, waarvan 6 amigurumiboeken en één boek die er net niet helemaal bij past, maar wel mijn interesse gewekt heeft.

Cover © Loes Verhoeven via Freubelweb

Herfst en Bos Haaksels
Het is al weer het laatste deel in de serie van vier boekjes gemaakt door Loes Verhoeven van Freubelweb in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation en bekende haakbloggers. Ieder deel werkt ze weer samen met andere bloggers en ieder deel heeft een thema passend bij het seizoen waar ze in verschenen en de laatste zal verschijnen. Tien patroontjes zal dit boek dus weer bevatten, van tien verschillende leuke haakbloggers en ontwerpers én je steunt er een heel goed doel mee. Ik kijk er enorm naar uit om mijn verzameling compleet te maken en kijk er enorm naar uit om te ontdekken wat mijn collega’s voor dit boekje bedacht hebben naast het enorm lieve eekhoorntje op de cover!

Verschijningsdatum: 20-09-19
Prijs: €8.95
Auteurs: Stip & Haak, Marianne Dekkers-Roos, Creïmtions, ZusjeKnus, Sugaridoo, Sugary Sweet Design, It’s A Sarah, Made by Leen, Studio Forest Friends, Freubelweb
Preorder: Freubelweb | Bol.com

Cover © Erinna Lee via bol.com

Amigurumi Hartendiefjes
Dit is de Nederlandse vertaling van het eerste haakboek van ontwerpster Erinna Lee, beter bekend als LittleAquaGirl en het bevat 15 schattige diertjes die je hart stuk voor stuk zullen stelen. Het leuke aan dit boek is dat er QRcodes in staan waardoor je in een online gallerij komt waar je je eigen versies van de knuffeltjes kunt uploaden en zo anderen kunt inspireren met jouw versie of daar heen kunt gaan om inspiratie op te doen voor jouw eigen diertje. Ook kunnen de meeste van de accessoires onder de diertjes geruild worden waardoor je ze helemaal kunt aankleden naar jouw wens. Ik zelf kon niet wachten en heb de Engelse versie van dit boek in mijn boekenkast staan en vind het echt een aanrader voor elke amigurumiliefhebber 🙂

Verschijningsdatum: 27-09-19
Prijs: €16,-
Auteur: Erinna Lee
Preorder: Bol.com

Cover © Sarah Abbondio via Bol.com

Cactussen Haken
Sarah Abbondio heeft een boek gemaakt waarin je 30 patronen kunt vinden van cactussen en vetplantjes. Ze zijn gebaseerd op echte soorten en daardoor van een afstandje moeilijk van ‘the real deal’ the onderscheiden. Geen water, voeding of prikkelige stekels. Wat je wel nodig bent is een leuk potje, je favoriete haaknaald en garen.

Verschijningsdatum: 17-09-19
Prijs: €16.50
Auteur: Sarah Abbondio
Preorder: Bol.com

Cover © Jessica Kouwenhoven via Bol.com

Handmade
In het midden van het lijstje een andersoortig boek! Handmade van Jessica Kouwenhoven sprong er niet alleen door de prachtige vormgegeven cover uit, maar vooral door de inhoud! Zelf je garen verven op een natuurlijke manier en haaknaalden maken om daarmee weer de prachtigste dingen te haken of breien. Dat klinkt geweldig! Om in elk deel van het maakproces een klein kijkje te kunnen nemen en vervolgens te kunnen pronken met deze projecten natuurlijk 😉

Verschijningsdatum: 17-09-19
Prijs: €22,50
Auteur: Jessica Kouwenhoven
Preorder: Bol.com

Cover © Bas den Braver via Bol.com

Babybloemen Haken
Bas den Braver is on a roll! Na Bloemenpoppen Haken bracht hij eerder dit jaar al Onderwaterwereld Haken uit en dit najaar verschijnt er weer een boek. Dit keer staan de schattige babybloemen in de hoofdrol en ik zie er gelijk al een aantal aan mijn sleutelbos bungelen…

Verschijningsdatum: 08-10-19
Prijs: €12.50
Auteur: Bas den Braver
Preorder: Bol.com | Wolplein

Cover © Kristel Droog-Dekkers via Bol.com

Mijn hondjes van sokkenwol 2
Omdat het vorige boek in deze serie een enorm succes was heeft Kristel Droog gewerkt aan een vervolg met 8 nieuwe hondenrassen om te haken. Dat Kristel een hondenliefhebber is dat is goed te zien, want aan elk hondje is liefdevol gewerkt zodat ze bijna niet van hun echte vriendjes te onderscheiden zijn. En zoals de cover van het boek doet vermoeden, kunnen we ook nog een aantal leuke nieuwe speeltjes voor deze lieve viervoeters verwachten. Kristel haakt de hondjes met sokkenwol waardoor ze lekker zacht worden en de steekjes bijna onzichtbaar.

Verschijningsdatum: 30-10-19
Prijs: €17.45
Auteur: Kristel Droog-Dekkers
Preorder: Bol.com

Cover © Mari-Liis Lille via Bol.com

Betoverende Amigurumiknuffels 3
Ook Marii-Liis Lille – bekend als Lilleliis – komt met een nieuwe aanvulling op haar collectie betoverende amigurumiknuffels met het derde deel in de serie. Vijftien nieuwe poppen kunnen in dit boek worden terug gevonden, allemaal met een eigen stijl en eigen karakter. Sommige een beetje gek, sommige heel grappig, maar allemaal even lief.

Verschijningsdatum: 15-10-19
Prijs: €16,-
Auteur: Marii-Liis Lille
Preorder: Bol.com

TAGS
1 Comment
  1. Reply

    sandra

    August 9, 2019

    Dank je voor de reviews. Ik zie er al leuke boekjes tussen zitten.

LEAVE A COMMENT

Alexa (Amilishly)
Bleiswijk

Hoi! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Op deze blog hoop ik jou te inspireren met mijn haak- en breiprojecten en natuurlijk alles wat ik hierbij meemaak :) Ik ben Alexa en ik ontwerp onder de naam Amilishly voornamelijk Amigurumi.

Kerst & Winterhaaksels
De Segelschiff am See Shawl
MILLIE Amigurumi Patroon
Zoeken
Follow me on Bloglovin’
Follow
Like Amilishly On Facebook
Facebook Pagelike Widget
What’s on Instagram
Instagram has returned invalid data.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt :)

Amilishly Nieuwsbrief

Kalender
August 2019
M T W T F S S
« Jul   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031